Vegetarianismul ar putea salva planeta
“Dacă vrem să luptăm cu schimbările climatice, ar trebui să luăm în considerare trecerea la vegetarianism”, a declarat într-un interviu pentru “The Times” un influent om de ştiinţă britanic – Lord Stern. “Creşterea animalelor înseamnă o utilizare iraţională a apei, eliberarea unor cantităţi mari de gaze cu efect de seră, o presiune enormă asupra resurselor planetei”, a adăugat el. “O dietă vegetariană este mult mai bună” – susţine fostul economist şef al Băncii Mondiale, în prezent profesor la School of Economics din Londra. Emisiile directe de metan produse de vaci şi porci sunt o sursă importantă de gaze cu efect de seră. Metanul, ca un gaz, contribuie la efectul de încălzire globală de 23 de ori mai mult decât dioxidul de carbon, subliniază autorul articolului – Robin Pagnamenta. Lord Stern, autorul binecunoscutului articol de autoritate ‘Analiza lui Stern din 2006′, pentru a evalua costurile de combatere a încălzirii globale, a declarat că un acord de succes la Conferinţa privind schimbările climatice de la Copenhaga din decembrie ar putea duce la o creştere a costului de carne şi altor produse alimentare, a căror producere implică emisia considerabilă a gazelor de seră.
Sursa: rador.ro
Articol editat de Mirabela Afronie, 26 ianuarie 2015, 10:53
“Dacă vrem să luptăm cu schimbările climatice, ar trebui să luăm în considerare trecerea la vegetarianism”, a declarat într-un interviu pentru “The Times” un influent om de ştiinţă britanic – Lord Stern. “Creşterea animalelor înseamnă o utilizare iraţională a apei, eliberarea unor cantităţi mari de gaze cu efect de seră, o presiune enormă asupra resurselor planetei”, a adăugat el. “O dietă vegetariană este mult mai bună” – susţine fostul economist şef al Băncii Mondiale, în prezent profesor la School of Economics din Londra. Emisiile directe de metan produse de vaci şi porci sunt o sursă importantă de gaze cu efect de seră. Metanul, ca un gaz, contribuie la efectul de încălzire globală de 23 de ori mai mult decât dioxidul de carbon, subliniază autorul articolului – Robin Pagnamenta. Lord Stern, autorul binecunoscutului articol de autoritate ‘Analiza lui Stern din 2006′, pentru a evalua costurile de combatere a încălzirii globale, a declarat că un acord de succes la Conferinţa privind schimbările climatice de la Copenhaga din decembrie ar putea duce la o creştere a costului de carne şi altor produse alimentare, a căror producere implică emisia considerabilă a gazelor de seră.
Sursa: rador.ro