Top 10 lucruri indispensabile astăzi, dar care vor dispărea peste 10 ani
Articol editat de Mirabela Afronie, 12 noiembrie 2016, 17:54
Vă prezentăm mai jos 10 lucruri pe care le folosim zilnic, dar care vor dispărea în 10 ani:
1. Cozile de la casa de marcat
Ţinând cont de amploarea pe care a luat-o shopping-ul online, putem presupune că interminabilele cozi de la casele de marcat vor fi de domeniul trecutului peste 10 ani, potrivit www.arzigazu.ro.
2. Portofelele
Vor dispărea pentru simplul motiv că nu veţi mai avea nimic de pus în ele. Cardurile se transformă toate, înceţ înceţ în aplicaţii, iar banii cash sunt din ce în ce mai puţin folosiţi.
3. Monedele
Din cauza inflaţiei, s-ar putea ca în 10 ani să nu mai avem monede pe care să le folosim.
4. Parolele
Nu vom mai avea nevoie de PIN sau alte parole care să ne îngreuneze activitatea. Trăim într-o lume în care avem un ritm din ce în ce mai alerţ aşa că se încearcă găsirea unor metode din ce în ce mai rapide şi mai inovatoare. Spre exemplu, telefoanele au acum opţiunea de deblocare pe bază de recunoaştere a amprentei.
5. CD-uri/DVD-uri
Acestea au început deja să fie tot mai puţin folosite, în locul lor fiind preferate dispozitivele USB sau Hard Disk extern sau spaţiile de stocare de tip Cloud şi Flash.
6. Injecţiile
Veşti bune pentru cei cărora le este frică de ace. Acestea s-ar putea să dispară şi să fie înlocuite cu tehnologia JET care introduce serul la viteza sunetului în corpul uman.
7. Maşinile de spălat şi uscătoarele
Putem spune că maşinile de spălat şi uscătoarele ar putea fi pe cale de dispariţie, dacă privim către noua textilă dezvoltată, care se foloseşte doar de lumină pentru a se curăţa.
8. Oglinzile retrovizoare
Acestea vor fi înlocuite de camere video.
9. Cheile maşinii
În curând veţi putea înlocui tradiţionala cheie cu telefonul dumneavoastră, fără să vă mai faceţi griji că pierdeţi cheia.
10. Încărcătoarele pentru telefon
O problemă de luat în calcul este faptul că fiecare gadget pe care-l vom avea la îndemână va avea nevoie de energie. Cum plecarea de acasă cu telefonul descărcat reprezintă un incovenient destul de mare, companiile încep să se axeze din ce în ce mai mult pe încărcarea wireless, scrie realitatea.net.