Studiu Ford: Tinerii între 18 și 24 de ani își pierd viața pe șosele mai ales în timpul verii
Articol editat de Mirabela Afronie, 29 iulie 2016, 11:34
Același studiu a mai arătat că 57% dintre persoanele intervievate au depășit limitele de viteză, 43% au scris în timp ce conduceau, 36% au vorbit la telefon și au trimis mesaje SMS, 16% au condus fără să poarte centura de siguranță, 13% au condus după ce au consumat băuturi alcoolice și până la 11% au vizionat materiale video sau show-uri TV pe dispozitive mobile.
De asemenea, dintre participanții la studiu, 45% au admis că ar fi tentați să conducă o mașină supraîncărcată cu prieteni, 25% ar accepta să fie transportați cu o mașină condusă de o persoană care a consumat băuturi alcoolice și 24% ar conduce după ce au consumat droguri. În total, 41% consideră că uneori există motive bune să-și asume riscuri în timp ce conduc, 26% au fost implicați într-un accident, iar 20% s-au aflat într-o mașină care a fost oprită de poliție.
În majoritatea accidentelor fatale cu șoferi tineri sunt implicați bărbații tineri, iar Ford confirmă că există o probabilitate mai mare ca aceștia să aibă un comportament riscant. Între 2004 și 2013, nu mai puțin de 62.000 de tineri au murit în accidente rutiere produse în state din Uniunea Europeană.
Totuși, din cei 6.500 de tineri incluși în studiu, 93% consideră că au abilități bune de conducere a autoturismelor, dar 54% recunosc că nu conduc atât de sigur pe cât ar trebui. De asemenea, până la 57% din tinerii șoferi admit că șofează mai sigur cu părinții sau bunicii în mașină, iar 41% au declarat că își asumă mai multe riscuri cu prietenii în mașină.
Acesta este și motivul pentru care Ford a creat un material video care să arate calitățile personajelor, „Blown Up“, material care a fost publicat ieri. Acest personaj fictiv este un adult gonflabil, care se umflă când tinerii șoferi se comportă riscant la volan.
Mai trebuie spus că Ford oferă instruire pentru tinerii șoferi prin programul Ford Driving Skills for Life (DSFL). În Europa, până la sfârșitul anului 2016, prin intermediul acestui program vor fi instruiți peste 20.000 de șoferi din 13 țări. În România, programul Ford DSFL a demarat în 2014 și până în prezent au fost instruiți peste 4.000 de tineri din București, Craiova, Cluj, Iași și Timișoara.
Sursa: gsd.ro