Ascultă Radio România Reșița Live

Radio Cluj te invită într-o vacanţă de aventuri în judeţul Harghita

Băile Tușnad este stațiunea tuturor celor 4 anotimpuri. Avem pensiuni accesibile ca și preț, avem hoteluri de 2, de 3 și de 4 stele, avem un centru wellness, unde avem apă termală, deci poate să vină lumea să facă baie. Avem baze unde oferim servicii de tratament la cel mai înalt nivel.

Radio Cluj te invită într-o vacanţă de aventuri în judeţul Harghita

Articol editat de Valentina Adam, 15 iunie 2022, 07:27

Rep: Care sunt principalele afecțiuni pentru care aveți tratamente?

Factorii naturali de curând în Băile Tușnad sunt apele carbo-gazoase și mofeta. Aceste ape și mofeta se folosesc pentru afecțiuni cardiovasculare, dar de asemenea se tratează afecțiuni reumatismale, gastrice, nevroze.

Rep: Dacă vrei să îți petreci o vacanță la Tușnad, cam care ar fi perioada ideală de stat?

Sezonul principal este, să zicem, din iulie până în august. Celor care caută mai multă liniște, le recomandăm perioada de extrasezon sau chiar dacă ei vin pentru tratament, beneficiază și de tarife mai mici în perioada martie sau octombrie, perioade de extrasezon.

Directorul complexului balnear Ozone din Baile Tușnad, Molnar Akos, in dialog cu colegii noștri Andrei Huțanu și Dan Izvoreanu.

Tot în această dimineață, cei doi colegi ai noștri au stat de vorbă și cu Szabó Károly, președintele Agenției de Dezvoltare Intercomunitare Harghita, cel care coordonează Visit Harghita și care ne va spune cum s-a născut această structură de promovare a turismului în județ și ce oferă de fapt județul Harghita pentru turiștii români:

Noi suntem o asociație, asociație unde membrii sunt numai UAT-uri din județ, avem 50 de membri primării, Consiliul Județean Harghita, orașe și așa mai departe și ei ne finanțează activitatea de promovare a județului. Avem un turism foarte eclectic aici în județul Harghita, pentru toată lumea. Am lucrat la baza de date care stă în spatele Visit Harghitei, deci de fapt 2 ani am lucrat numai am făcut bază de date, câte offroad-uri avem, câte posibilități de a călări, de drumeție, de aventură, de experiențe, locuri de cazare, masă, mă rog, tot ce-a concentrat toată informația într-un singur loc ca să găsim acolo tot ce ne interesează exact.

Și avem și bază de fotografii și descrieri în 3 limbi, pentru că aplicația Visit Harghita funcționează în 3 limbi, am mai renunțat la pliante și facem activități mai inedite de promovare. Aplicația se poate descărca din Apple Store și Google Play.

Doamnelor și domnilor, dacă va atrage ceva din ce vă povestim noi, dacă simțiți nevoia să veniți în Harghita și nu știți de unde să începeți sau unde să găsiți aceste lucruri de care vă vorbim, e foarte simplu acum: le găsiți pe Visit Harghita, punct!

Rep: Spune-mi, te rog, cum ați ajuns să vă promovați atât de mult în limba română și pentru vorbitorii de limba română? Toată lumea se așteaptă ca aici să promovați în limba maghiară și pentru vorbitorii de limbă maghiară.

Păi, ne promovăm și-și, dar desigur, accentul se pune pe turismul intern, pentru că aici, acum 90% avem turism intern în județul Harghita și eu preconizez că o să fie și pe tot restul anului și încă 2-3 ani așa.

Deci, chiar dacă scade puțin, turismul intern o să meargă mai jos de 85%, pentru noi sunt foarte importanți turiștii din București, din Galați, din Cluj, Târgu Mureș, mă rog, din Brașov și din toată țara,

Rep: Uite, am o curiozitate: care sunt cele mai recente UAT-uri sau zone pe care le-ați inclus în Visit Harghita, mă refer la cele mai puțin cunoscute. Vreau să văd ceva ce nu am mai văzut în Harghita și aveți voi acum în ofertă!

E foarte, foarte greu, Dan, să vă răspund la această întrebare, pentru că trebuie să cunosc omul și după ce stau de vorbă 5 minute cu un om, atunci zic uite, pentru tine, asta îți trebuie! Atunci da, pot să-ți recomand o via ferată sau o cabană pe munți cu pereți din sticlă. Dar dacă ei de frică de urs, atunci nu-i recomand să meargă la Observator.

Ai zis de terapie, să știi că avem și apiterapie în județ: avem în Mugeni și avem și în Lăzarea și sunt foarte populare. Deci cineva dacă vrea să scape de stresul de oraș și vrea să se liniștească puțin, merge jumătate de oră, minim o oră și stă acolo sau citește sau se relaxează sau poate să chiar să doarmă acolo și după aia ești ca un diferit om de acolo.

Rep: Eu sunt foarte impresionat de imensa bază de date de servicii pe care o aveți, nu atât de locuri sau de cazări, cât de servicii, de oferte de activități care se găsesc în această aplicație, Visit Harghita, și am văzut foarte, foarte multe servicii: de la plimbări călare la rafting, biking, turism balnear sau turism de relaxare. absolut tot ce îți poți dori!

Așa cum spuneam înainte, absolut tot ce poți să-ți dorești găsești în această zonă. Și toate într-un singur loc, pe aplicația Visit Harghita sau pe site-ul visitharghita.ro și vreau să spun că oamenii ăștia au făcut un lucru inimaginabil în România. Au pus mai multe domenii schiabile laolaltă și se poate schia cu un singur skipass. Există regiunea schiabilă Harghita.

Un lucru pe care toți schiorii din România îl cer de zeci de ani de zile și pe Valea Prahovei – nu se reușește niciodată și nicăieri în România nu s-a reușit acest lucru. Iată, aici, în Harghita au reușit.

A fost greu, nu a fost ușor. Am stat foarte mult de vorbă cu proprietarii pârtiilor de schi. Acum mai vrem să includem și alte pârtii de schi și vrem să facem o cartelă visit Harghita. Da, vrem să includem și muzee și wellness-uri și spa-uri. Cu o singură cartelă pe care o alimentezi cu credite, poți să o folosești oriunde vrei să mergi. Nu mai cumperi bilete, nu mai stai la cozi ca să vizitezi ceva.

Rep: Super idee, dacă te duci undeva într-o țară din vestul Europei, Italia, Franța, Austria, acolo este deja ceva normal.

Meritul este a întreprinzătorilor de aici din județ, pentru că noi le promovăm numai dacă ei n-ar exista și n-ar funcționa. Noi n-am avea ce să facem și astfel am făcut parteneriate foarte bune și o să facem și alte parteneriate pentru că noi vrem să le expunem aceste oferte pe care le avem și să promovăm județul Harghita, pentru că este un județ foarte, foarte frumos, un județ verde pentru familii, cu foarte, foarte multe experiențe. Și anul ăsta este anul gastronomiei în județul Harghita și am pus accent mai mare pe gastronomie.

Rep: Păi mai venim atunci? Da, venim atunci! Astăzi mergem să ne dăm cu bobul de vară pe pârtia de la Lunca de Sus și apoi vom experimenta ceva inedit. Vom merge cu căruța la o stână unică în România. Vedem de ce este unică în România și o să aflați și voi.

Dan Izvoreanu/Andrei Huțanu

Etichete:
Ziua Internațională a Soților – 26 ianuarie
Fapt divers duminică, 26 ianuarie 2025, 12:47

Ziua Internațională a Soților – 26 ianuarie

Ziua de 26 ianuarie a fost sărbătorită, drept ziua internațională a soților, pentru prima dată în anii 2000, în Statele Unite ale Americii...

Ziua Internațională a Soților – 26 ianuarie
Peştera Comarnic în topul preferinţelor turiştilor de pretutindeni
Fapt divers joi, 23 ianuarie 2025, 16:48

Peştera Comarnic în topul preferinţelor turiştilor de pretutindeni

Peştera Comarnic a fost şi în 2024, cel mai vizitat obiectiv turistic de pe raza Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului. Nicolae Ifca,...

Peştera Comarnic în topul preferinţelor turiştilor de pretutindeni
Lista completă cu nominalizările la Premiile Oscar 2025
Fapt divers joi, 23 ianuarie 2025, 16:22

Lista completă cu nominalizările la Premiile Oscar 2025

Academia de Arte și Științe Cinematografice a anunțat astăzi, 23 ianuarie, lista completă cu nominalizările la Premiile Oscar, ediția...

Lista completă cu nominalizările la Premiile Oscar 2025
Republica Moldova se retrage din concursul muzical Eurovision 2025
Fapt divers miercuri, 22 ianuarie 2025, 15:42

Republica Moldova se retrage din concursul muzical Eurovision 2025

Republica Moldova se retrage din concursul muzical Eurovision 2025, conform anunţului făcut miercuri de directorul televiziunii naţionale, Moldova...

Republica Moldova se retrage din concursul muzical Eurovision 2025
Fapt divers marți, 21 ianuarie 2025, 10:49

Un local din Reșița a fost transformat în refugiu pentru iubitorii de carte și socializare

O inițiativă inedită  transformă un bar într-un refugiu pentru iubitorii de carte și socializare. Astfel, clienții sunt invitaţi să...

Un local din Reșița a fost transformat în refugiu pentru iubitorii de carte și socializare
Fapt divers marți, 21 ianuarie 2025, 10:22

Ziua Internaţională a îmbrăţişărilor

În data de 21 ianuarie, în lumea întreagă, este marcată Ziua Internaţională a Îmbrăţişărilor. Ideea a fost lansată, în anii ’80, de...

Ziua Internaţională a îmbrăţişărilor
Fapt divers luni, 20 ianuarie 2025, 17:00

La Aeroclubul ”Octavian Ulici” Caransebeș încep cursurile gratuite pentru tinerii care doresc să devină piloți

La Aeroclubul ”Octavian Ulici” Caransebeș încep cursurile gratuite pentru tinerii care doresc să devină piloți La începutul anului 2025,...

La Aeroclubul ”Octavian Ulici” Caransebeș încep cursurile gratuite pentru tinerii care doresc să devină piloți
Fapt divers luni, 20 ianuarie 2025, 09:09

„Blue Monday” – Mit sau strategie de marketing?

În 2005, o companie britanică numită Sky Travel a început să numească a treia zi de luni din ianuarie „Blue Monday”. Această companie...

„Blue Monday” – Mit sau strategie de marketing?