Obiceiuri care te îmbătrânesc
Articol editat de Valentina Adam, 14 iulie 2017, 12:12
Aceștia au efectuat un studiu, la care au luat parte 5.340 de persoane, cu vârsta de peste 35 de ani (33% bărbați și 65% femei), din Finlanda, Spania, Franța, Rusia, Taiwan, Italia și Coreea de Sud.
76% dintre respondenți erau deținătorii unui smartphone. 33% dintre cei chestionați au recunoscut faptul că petrec peste două ore pe zi în fața ecranului unui smartphone sau al unui alt tip de telefon.
Opt persoane din zece, 80% dintre respondenți au menționat că simt nevoia stringentă de a fi în permanență pe rețelele de socializare sau pe Messenger.
Respondenții care au luat parte la studiu au fost întrebați dacă: „Au senzația că utilizarea permanentă a smartphone-ului sau citirea pe un ecran duc la îmbătrânirea prematură?”
Ca urmare, 44,05% dintre persoanele chestionate au răspuns afirmativ și chiar au dat exemple concrete pe care le remarcau la ei.
10,37%, descopereau riduri de expresie pe față, atunci când se uitau în oglindă, în special, în jurul ochilor. 12,04% au menționat aprofundarea ridurilor în zona dintre sprâncene, 10,26% s-au plâns de pierderea elasticității pielii.
În schimb, peste jumătate dintre respondenți, 55,95%, au declarat că nu au descoperit nimic de genul acesta.
Experții consideră că multe persoane nu descoperă schimbările survenite pe propria față, în timp ce folosesc un smartphone. Cel mai frecvent cei care petrec mult timp în fața ecranului unui gadget se încruntă și capătă riduri de expresie. Acest lucru se repetă și are loc o perioadă destul de lungă și are efecte negative asupra pielii.
Medicii ne recomandă reducerea timpului de utilizare a smartphone-ului şi folosirea lor doar în situațiile în care este absolut necesar și să nu ne încruntăm.