Fermentarea mustului poate ucide!
Fermentaţia vinului duce la peste 25 de cazuri de intoxicaţie cu gaze de fermentaţie în fiecare an din care cel puţin 5 come (3 letale)
Articol editat de Gerhard Chwoika, 4 octombrie 2016, 11:01
Fierbe vinul, a venit sezonul tulburelului! Conf.univ.dr. Tudor Ciuhodaru te învață tot ce trebuie să știi pentru a nu te intoxica cu gaze de fermentație
1. Nu intraţi în încăperi în care fierbe vinul ce nu au o ventilaţie corespunzătoare.
2. Nu intraţi nepregătit în încăperea în care exista deja o victimă, pentru că este posibil să vă intoxicaţi şi dumneavoastră.
Reţineţi:
1. Sunteţi mai susceptibil de a vă intoxica dacă aveţi probleme respiratorii, cardiace, neurologice.
2. Anuntaţi întotdeauna pe cineva că veţi intra într-un spaţiu închis în care fierbe vinul.
3. Asiguraţi înainte ventilaţia corespunzătoare.
4. Verificaţi nivelul oxigenului din încăperea în care intraţi, eventual cu o lumanâre aprinsă, care se va stinge dacă nu există suficient oxigen.
sursa info: evz.ro
sursa foto: vremeanoua.ro