Ascultă Radio România Reșița Live

Dezvăluirile şocante ale unui bucătar despre meniul din hotelurile „All Inclusive”

Dezvăluirile şocante ale unui bucătar despre meniul din hotelurile „All Inclusive”

Articol editat de Mirabela Afronie, 15 iulie 2016, 09:10

1. În general, în calitate de carne roşie folosim carnea de curcan. Aceasta are o textură moale, elastică, astfel încât poate fi prăjită de mai multe ori.

2. În loc de păstrăv și alți pești se furnizează carne de rechin. Aceasta se fierbe în apă sărată pentru a-i elimina gustul şi, practic, nu poţi să o deosebeşti cu nimic de muşchiul altor peşti.

3. Cele 50 – 60 kg de carne rămase din ziua precedentă nu se aruncă niciodată. Ar fi o mare pierdere. Noi spălăm carnea de sos şi a doua zi o preparăm cu un alt sos, proaspăt.

4. Pike și calmarul, în bucătărie, provin din conserve, al căror conţinut este înmuiat în prealabil în bere.

5. Bucatele din cartofi predomină în meniu, întrucât sunt înalt calorice şi oferă senzaţie de saţietate pentru mai mult timp.

6. În bucătăria noastră, trei persoane sunt angajate în mod exclusiv să cureţe întreaga zi cartofii de coajă. Aceşti sunt folosiţi la prepararea a cel puţin 3 feluri de mâncare pe zi.

7. Resturile rămase după procesarea cărnii nu sunt aruncate, acestea se folosesc la gătit. În chiftele de viţel se pune piele, plămâni de pui şi multe alte lucruri pe care, acasă, niciodată nu le mănânci. Aşa că, încearcă să eviţi chiftelele, pârjoalele şi alte bucate preparate din carne tocată şi alege să consumi bucăţi întregi de carne preparată atunci când mergi pentru all inclusive.

8. Nu te grăbi să consumi gustări de noapte turceşti. Să recunoaștem! Pentru a prepara 1 kg de „chiftele turcești” e nevoie de 2 ore. În funcție de numărul de persoane ar trebui să fie pregătite cel puțin 20 kg de chiftele. Toate ingredientele sunt amestecate într-un cazan mare. Pentru a face acest lucru, un tânăr din bucătărie încalţă pungi de plastic şi urcă în cazan pentru a mesteca carnea.

9. Nu mânca salate cu maioneză. Ar fi naiv să credem că hotelul care găteşte mâncare pentru 2000 de oameni face totul cu măsuri stricte de igienizare. Salatele cu maioneză sunt cele care se alterează cel mai rapid şi permit înmulţirea rapidă a bacteriilor.

10. Desertul. Bucăţile de tort, rămase pe mese, se strâng, se mestecă, iar a doua zi se decorează cu drajeuri de ciocolată, praline, fructe, creme de frişca, fiind servite din nou la masă.

11. Cu toate acestea, cheltuielile suportate de angajator sunt inevitabile. Pentru a induce în eroare clienții, confecţionăm din abundenţă decoruri din pepene roşu şi dovleac. Potrivit calculelor mele, la 20 de feluri de mâncare revin în jur de 50 de elemente de decor. Există un truc: întâi saturi ochii, apoi stomacul.

12. În final, îţi recomand să nu mănânci bucăţi de tort mici, care deobicei sunt servite la zilele de naştere. Motivul? Propabil l-ai descoperit şi singur.

Sursa: unica.md

Etichete:
48 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Ascultă aici singura mărturie sonoră conservată!
Fapt divers marți, 4 martie 2025, 00:38

48 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Ascultă aici singura mărturie sonoră conservată!

48 de ani de la cel mai mare cutremur de pământ din România contemporană, care a avut 7,2 grade pe scara Richter sunt comemoraţi astăzi. Pe 4...

48 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Ascultă aici singura mărturie sonoră conservată!
Ziua internațională a scriitorului sărbătorită la 3 martie
Fapt divers luni, 3 martie 2025, 11:27

Ziua internațională a scriitorului sărbătorită la 3 martie

„Limba română este patria mea”, spune Nichita Stănescu și, da, dacă nu ar exista acești patrioți ai cuvintelor viața noastră ar fi mai...

Ziua internațională a scriitorului sărbătorită la 3 martie
Premiile Oscar 2025 – „Anora”, cel mai bun film, cu cinci statuete
Fapt divers luni, 3 martie 2025, 07:33

Premiile Oscar 2025 – „Anora”, cel mai bun film, cu cinci statuete

Premiile Oscar, cea de-a 97-a ediţie a avut loc la Dolby Theater din Los Angeles. Filmul de comedie dramatică „Anora”, regizat de Sean...

Premiile Oscar 2025 – „Anora”, cel mai bun film, cu cinci statuete
Creştinii ortodocşi şi greco-catolici au intrat în Postul Paştilor
Fapt divers luni, 3 martie 2025, 00:01

Creştinii ortodocşi şi greco-catolici au intrat în Postul Paştilor

Postul Paștilor: Tradiții, semnificație și reguli pentru credincioși Credincioșii celor două biserici creștine au intrat, începând de luni,...

Creştinii ortodocşi şi greco-catolici au intrat în Postul Paştilor
Fapt divers duminică, 2 martie 2025, 10:37

Premiile Oscar 2025: Nominalizările la cel mai bun film

Premiile Oscar 2025: Nominalizările la cel mai bun film Duminică, 2025, Conan O’Brien va fi gazda celei de-a 97-a ediții a Premiilor Oscar,...

Premiile Oscar 2025: Nominalizările la cel mai bun film
Fapt divers sâmbătă, 1 martie 2025, 07:00

Mărțișorul – Tradiție străveche și simbol al primăverii

Mărțișorul este un simbol ancestral, reprezentând un vechi scenariu de reînoire a timpului în prag de primăvară. Conform tradiției populare,...

Mărțișorul – Tradiție străveche și simbol al primăverii
Fapt divers vineri, 28 februarie 2025, 18:08

Caravana „For Life” ajunge la Răcășdia pentru a sprijini educația rurală

Caravana organizației For Life continuă misiunea de a sprijini educația în mediul rural și ajunge sâmbătă, 1 martie, la Răcășdia, unde...

Caravana „For Life” ajunge la Răcășdia pentru a sprijini educația rurală
Fapt divers vineri, 28 februarie 2025, 17:30

28 Februarie – O zi de răscruce pentru Cristian Brecica și căţeluşa Vreni

În urmă cu exact 10 ani, pe 28 februarie a fost o zi cu adevărat specială pentru noi, a mărturisit Cristian Brecica pentru Radio Reşiţa pentru...

28 Februarie – O zi de răscruce pentru Cristian Brecica și căţeluşa Vreni