Ascultă Radio România Reșița Live

Dezvăluirile şocante ale unui bucătar despre meniul din hotelurile „All Inclusive”

Dezvăluirile şocante ale unui bucătar despre meniul din hotelurile „All Inclusive”

Articol editat de Mirabela Afronie, 15 iulie 2016, 09:10

1. În general, în calitate de carne roşie folosim carnea de curcan. Aceasta are o textură moale, elastică, astfel încât poate fi prăjită de mai multe ori.

2. În loc de păstrăv și alți pești se furnizează carne de rechin. Aceasta se fierbe în apă sărată pentru a-i elimina gustul şi, practic, nu poţi să o deosebeşti cu nimic de muşchiul altor peşti.

3. Cele 50 – 60 kg de carne rămase din ziua precedentă nu se aruncă niciodată. Ar fi o mare pierdere. Noi spălăm carnea de sos şi a doua zi o preparăm cu un alt sos, proaspăt.

4. Pike și calmarul, în bucătărie, provin din conserve, al căror conţinut este înmuiat în prealabil în bere.

5. Bucatele din cartofi predomină în meniu, întrucât sunt înalt calorice şi oferă senzaţie de saţietate pentru mai mult timp.

6. În bucătăria noastră, trei persoane sunt angajate în mod exclusiv să cureţe întreaga zi cartofii de coajă. Aceşti sunt folosiţi la prepararea a cel puţin 3 feluri de mâncare pe zi.

7. Resturile rămase după procesarea cărnii nu sunt aruncate, acestea se folosesc la gătit. În chiftele de viţel se pune piele, plămâni de pui şi multe alte lucruri pe care, acasă, niciodată nu le mănânci. Aşa că, încearcă să eviţi chiftelele, pârjoalele şi alte bucate preparate din carne tocată şi alege să consumi bucăţi întregi de carne preparată atunci când mergi pentru all inclusive.

8. Nu te grăbi să consumi gustări de noapte turceşti. Să recunoaștem! Pentru a prepara 1 kg de „chiftele turcești” e nevoie de 2 ore. În funcție de numărul de persoane ar trebui să fie pregătite cel puțin 20 kg de chiftele. Toate ingredientele sunt amestecate într-un cazan mare. Pentru a face acest lucru, un tânăr din bucătărie încalţă pungi de plastic şi urcă în cazan pentru a mesteca carnea.

9. Nu mânca salate cu maioneză. Ar fi naiv să credem că hotelul care găteşte mâncare pentru 2000 de oameni face totul cu măsuri stricte de igienizare. Salatele cu maioneză sunt cele care se alterează cel mai rapid şi permit înmulţirea rapidă a bacteriilor.

10. Desertul. Bucăţile de tort, rămase pe mese, se strâng, se mestecă, iar a doua zi se decorează cu drajeuri de ciocolată, praline, fructe, creme de frişca, fiind servite din nou la masă.

11. Cu toate acestea, cheltuielile suportate de angajator sunt inevitabile. Pentru a induce în eroare clienții, confecţionăm din abundenţă decoruri din pepene roşu şi dovleac. Potrivit calculelor mele, la 20 de feluri de mâncare revin în jur de 50 de elemente de decor. Există un truc: întâi saturi ochii, apoi stomacul.

12. În final, îţi recomand să nu mănânci bucăţi de tort mici, care deobicei sunt servite la zilele de naştere. Motivul? Propabil l-ai descoperit şi singur.

Sursa: unica.md

Etichete:
Lista completă cu nominalizările la Premiile Oscar 2025
Fapt divers joi, 23 ianuarie 2025, 16:22

Lista completă cu nominalizările la Premiile Oscar 2025

Academia de Arte și Științe Cinematografice a anunțat astăzi, 23 ianuarie, lista completă cu nominalizările la Premiile Oscar, ediția...

Lista completă cu nominalizările la Premiile Oscar 2025
Republica Moldova se retrage din concursul muzical Eurovision 2025
Fapt divers miercuri, 22 ianuarie 2025, 15:42

Republica Moldova se retrage din concursul muzical Eurovision 2025

Republica Moldova se retrage din concursul muzical Eurovision 2025, conform anunţului făcut miercuri de directorul televiziunii naţionale, Moldova...

Republica Moldova se retrage din concursul muzical Eurovision 2025
Un local din Reșița a fost transformat în refugiu pentru iubitorii de carte și socializare
Fapt divers marți, 21 ianuarie 2025, 10:49

Un local din Reșița a fost transformat în refugiu pentru iubitorii de carte și socializare

O inițiativă inedită  transformă un bar într-un refugiu pentru iubitorii de carte și socializare. Astfel, clienții sunt invitaţi să...

Un local din Reșița a fost transformat în refugiu pentru iubitorii de carte și socializare
Ziua Internaţională a îmbrăţişărilor
Fapt divers marți, 21 ianuarie 2025, 10:22

Ziua Internaţională a îmbrăţişărilor

În data de 21 ianuarie, în lumea întreagă, este marcată Ziua Internaţională a Îmbrăţişărilor. Ideea a fost lansată, în anii ’80, de...

Ziua Internaţională a îmbrăţişărilor
Fapt divers luni, 20 ianuarie 2025, 17:00

La Aeroclubul ”Octavian Ulici” Caransebeș încep cursurile gratuite pentru tinerii care doresc să devină piloți

La Aeroclubul ”Octavian Ulici” Caransebeș încep cursurile gratuite pentru tinerii care doresc să devină piloți La începutul anului 2025,...

La Aeroclubul ”Octavian Ulici” Caransebeș încep cursurile gratuite pentru tinerii care doresc să devină piloți
Fapt divers luni, 20 ianuarie 2025, 09:09

„Blue Monday” – Mit sau strategie de marketing?

În 2005, o companie britanică numită Sky Travel a început să numească a treia zi de luni din ianuarie „Blue Monday”. Această companie...

„Blue Monday” – Mit sau strategie de marketing?
Fapt divers miercuri, 15 ianuarie 2025, 18:46

Banat: Octava de Rugăciune Ecumenică pentru Unitatea Creştinilor, la o nouă ediţie din acest sfârşit de săptămână

Între 18 şi 25 ianuarie 2025 se va desfăşura Octava de Rugăciune pentru Unitatea Creştinilor având ca temă călăuzitoare: „Crezi tu...

Banat: Octava de Rugăciune Ecumenică pentru Unitatea Creştinilor, la o nouă ediţie din acest sfârşit de săptămână
Fapt divers miercuri, 15 ianuarie 2025, 10:57

Ana & Banda Care Nu-i: povestea unei formații virtuale și a graiului bănățean adus la viață cu inteligența artificială

Descoperă povestea proiectului „Ana & Banda Care Nu-i”, o inițiativă culturală care aduce graiul bănățean în prim-plan prin...

Ana & Banda Care Nu-i: povestea unei formații virtuale și a graiului bănățean adus la viață cu inteligența artificială