„Bodega Dracula” în Barcelona, dar cu produse tipic românești
Ca şi când ar fi vorba chiar despre vraja vampirului, este foarte greu de rezistat ispitei de a te lăsa dus într-un restaurant purtând numele celebrului personaj creat de Bram Stoker. Mai ales dacă eşti pasionat de genul horror. Sau, în acest caz, dacă vrei să pătrunzi într-un colţişor tradiţional românesc aflat în inima Barcelonei.
Crama Dracula, ceea ce se traduce prin „bodega Dracula”, este un local aflat foarte aproape de Estació de Sants şi care oferă gastronomie românească într-un cadru pitoresc.
Locul vrea să ne transporte spre unul dintre acele filme în care este protagonistă România cea mai tradiţională, cea transilvană, cu aerul său cvasimedieval, cu mobilier străvechi şi piei de animale pe pereţi… Şi bineînţeles, cu portretul domnului valah Vlad Tepes, după care Stoker s-a inspirat creând nemuritoul său personaj, foarte prezent.
Iar în meniu, produse tipic româneşti şi feluri de mâncare provenite dintr-o tradiţie gastronomică puţin cunoscută pe aceste meleaguri. Ceea ce ar trebui remediat, dacă amicul Vlad nu ne intimidează. (Mai multe informaţii în Ghidul Repsol).
Sursa: rador.ro
Articol editat de Gabriel Pintilie, 20 septembrie 2014, 09:03
Ca şi când ar fi vorba chiar despre vraja vampirului, este foarte greu de rezistat ispitei de a te lăsa dus într-un restaurant purtând numele celebrului personaj creat de Bram Stoker. Mai ales dacă eşti pasionat de genul horror. Sau, în acest caz, dacă vrei să pătrunzi într-un colţişor tradiţional românesc aflat în inima Barcelonei.
Crama Dracula, ceea ce se traduce prin „bodega Dracula”, este un local aflat foarte aproape de Estació de Sants şi care oferă gastronomie românească într-un cadru pitoresc.
Locul vrea să ne transporte spre unul dintre acele filme în care este protagonistă România cea mai tradiţională, cea transilvană, cu aerul său cvasimedieval, cu mobilier străvechi şi piei de animale pe pereţi… Şi bineînţeles, cu portretul domnului valah Vlad Tepes, după care Stoker s-a inspirat creând nemuritoul său personaj, foarte prezent.
Iar în meniu, produse tipic româneşti şi feluri de mâncare provenite dintr-o tradiţie gastronomică puţin cunoscută pe aceste meleaguri. Ceea ce ar trebui remediat, dacă amicul Vlad nu ne intimidează. (Mai multe informaţii în Ghidul Repsol).
Sursa: rador.ro