Turneul pianul călător se prelungește la cererea publicului
Articol editat de Gerhard Chwoika, 15 mai 2017, 13:50
După ce Horia Mihail a susţinut mai multe recitaluri, în localitaţi din Moldova şi Transilvania, dar şi la Bucureşti, la Sala Radio, pianul a părăsit sediul Radio România şi a plecat alături de artist prin oraşe în care nu se găsesc piane de concert.
Pentru a încuraja alte evenimente muzicale de marcă, pianul cu care Horia Mihail a călătorit a rămas pentru următorii ani la Caracal, în urma recitalului pe care pianistul l-a susţinut la Teatrul Naţional, pe 27 aprilie.
Peste tot pianistul a fost primit cu mult entuziasm, iar ecourile acestui turneu au făcut ca spectatorii din alte două oraşe să dorească să îl asculte. Astfel turneul se prelungeşte cu un recital la Galaţi, pe 19 mai, şi unul la Dumbrăveni, pe 27 mai.
„Este o premieră în istoria turneului ca el să fie prelungit la cererea publicului. Desigur mă bucur şi sunt onorat. Este o muzică atât de frumoasă! Cele 36 de valsuri pe care le prezint în acest turneu sunt atât de diferite unele faţă de celelalte. E o lume cu totul şi cu totul aparte, lume ce îmi place foarte mult şi mi-am dat seama, în cele 16 recitaluri din acest turneu, că şi publicul reacţionează extrem de bine la această muzică. M-am bucurat de sălile pline, de reacţiile foarte bune, de tot ceea ce s-a întâmplat şi merg să mai cânt cu drag şi spectatorilor din cele două oraşe adăugate” – Horia Mihail.
Spectatorii şi-au exprimat peste tot încântarea:
„Horia Mihail este spectaculos, este un pianist care transmite multă emoţie, este talentat, este sensibil, sincer şi cred că asta îl diferenţiază de mulţi alţi pianişti, faptul că această sinceritate se simte în interpretările lui”.
„Este inedit concertul, nu am participat niciodată, doar am ascultat acasă, în privat. Aştept cu mare interes şi sper să îmi mai cultiv gustul pentru pian cu ocazia asta”.
„Este prima dată când particip la un astfel de eveniment. Mă bucur că îl avem ca oaspete pe Horia Mihail. Ne va încânta atât auzul cât şi sufletul”.
Recitaluri:
19 mai – Galaţi, Teatrul Nae Leonard.
27 mai- Dumbrăveni, Casa de Cultură.
Eveniment Radio România.
Organizatori: Centrul Cultural Media Radio România, Asociaţia Culturală Accendo. Coproducători: Radio România Cultural, Radio România Regional şi TVR 3. Sponsori: JTI, Sense, Erste Private Banking – serviciu oferit de BCR, ALRO Slatina, Ade Gas Oil, Senia Music. Parteneri: ICR Chişinău, Sala cu Orgă Chişinău, Mercure Bucharest City Centre, Bistro Matrioska.
Parteneri culturali: Orchestrele şi Corurile Radio România, Sala cu Orgă Chişinău, Radio Chişinău, Filarmonica Moldova Iaşi, Liceul de Arte Victor Brauner, Centrul de Cultură şi Arte Carmen Saeculare, Academia de Muzică Gheorghe Dima Extensia Piatra Neamţ, Casa de Cultură din Roman, Consiliul Judeţean Hunedoara, Asociaţia Culturală DevArt, Colegiul Naţional Decebal Deva, Municipiul Alba Iulia, Centrul de Cultură Arcuş, Teatrul Jean Bart din Tulcea, Primăria din Tulcea, Consiliul Judeţean Tulcea, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buzău, Teatrul George Ciprian Buzău, Centrul Cultural Eugen Ionescu din Slatina, Asociaţia Culturală Center Inter Art, Primăria Slatina, Asociaţia Fiii şi Prietenii Caracalului, Teatrul Naţional din Caracal, Filarmonica Piteşti, Filarmonica de Stat din Braşov, Centrul judeţean pentru cultură Bistriţa, Sinagoga din Bistriţa, Teatrul muzical Nae Leonard din Galaţi, Uniunea Armenilor din România şi Primăria Dumbrăveni.
Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio România Muzical, Media Trust, România TV, Caţavencii, Observator Cultural, Zile şi Nopţi, Liternet, Bussines Review, Ziare.com, Accent TV, agentiadecarte.ro.
Serviciul Comunicare