Şapte destinaţii turistice din Caraş-Severin concurează la ”Destinaţia Anului”
Competiţia „Destinaţia Anului”, cel mai amplu concurs turistic din România, a anunţat cele peste 150 de destinaţii calificate în ediţia 2025.
Articol editat de Mirabela Afronie, 6 ianuarie 2025, 07:00 / actualizat: 6 ianuarie 2025, 17:05
Acestea au fost selectate de reprezentanţi din 38 de judeţe şi municipiul Bucureşti şi acoperă o diversitate impresionantă de regiuni şi atracţii, care definesc unicitatea ţării noastre.
Miile de nominalizări, primite de la public, parteneri şi un juriu format din peste 100 de experţi în turism, au generat o listă care evidenţiază destinaţii consacrate, dar şi locuri mai puţin cunoscute, gata să fie descoperite.
„Destinația Anului” nu este doar o competiție, ci o platformă ce promovează destinațiile turistice din România, insuflând românilor dorința de a alege din inimă România ca destinație de vacanță prin punerea în lumină a unor branduri turistice cu traditie, alaturi de cele emergente. Printr-un impact semnificativ în mediul online și implicarea activă a comunităților locale, proiectul își propune să transforme turismul românesc într-o sursă de inspirație și un motiv de mândrie pentru toți românii.
Iată cum sunt împărțite pe categorii, cele peste 150 de destinații calificate în Competiția Destinația Anului:
- Orașe care inspiră (municipiile care se remarcă prin notorietate și investiții în turism) – s-au calificat în competiție 19 orașe.
- Stațiuni Balneo-Climaterice (stațiuni deschise pe întreaga durată a anului, de interes local și național) – s-au calificat în competiție peste 25 de stațiuni.
- Tărâmuri fermecate (localități sau regiuni până la 3,000 km² cu valoare naturală și istorică deosebită) – s-au calificat în competiție peste 30 de tărâmuri.
- Sate de poveste (sate și comune ce oferă experiențe autentice în mediul rural) – s-au calificat in competiție mai mult de 25 de sate.
- Distracție și aventură (destinații ce oferă experiențe pentru toate vârstele, sportive sau de agrement) – s-au calificat in competiție peste 20 de atracții.
- Cultură și educație (muzee, castele și alte atracții culturale) – s-au calificat in competiție peste 40 de atracții.
Din Caraş-Severin au fost nominalizate: staţiunea Băile Herculane, Banatul Montan, Clisura Dunării, Valea Almăjului, Armeniş, Muntele Mic şi Complexul Mulinologic Eftimie Murgu, Morile de la Rudăria.
Lista de destinații din Caraş-Severin, calificate în competiția DESTINAȚIA ANULUI 2025:
Stațiuni balneo-climaterice
Tărâmuri fermecate
- Banatul Montan
- Clisura Dunării
- Valea Almăjului
Sate de poveste
- Armeniș
Distracție și aventură
- Muntele Mic
Cultură și educație
Destinațiile calificate în 6 categorii vor trece printr-o etapă de selecție riguroasă bazată pe criterii cantitative. Destinațiile finaliste vor anunțate oficial în 25 ianuarie 2025 pe www.destinatiaanului.ro
„Invităm toți românii să urmărească această competiție descoperind noi destinații de vacanță pline de experiențe memorabile, de poveste, chiar acasă în România„, a declarat Mihai Bârsan, fondatorul competiției.
Publicul este încurajat să rămână conectat cu această competiție, să descopere detalii captivante despre destinațiile calificate și să-și facă vocea auzită în luna martie, când votul final va decide câștigătorii sezonului.