Ascultă Radio România Reșița Live

Caravana „Vacanța cu Radio România Reșița” pe Valea Cernei

Duminică, 14 iulie 2013, ora 11.00

Caravana „Vacanța cu Radio România Reșița” pe Valea Cernei

Articol editat de Mirabela Afronie, 14 iulie 2013, 21:50

Duminică, 14 iulie 2013, ora 11.00

DSCF6553

A 3-a zi a Caravanei Vacanța cu Radio România Reșița a adunat în studioul Roman de la hotelul cu același nume din stațiunea de pe Valea Cernei, în cadrul radioprogramului „Bună Dimineața Banat”, responabili din cadrul mai multor pensiuni, asociații și ONG-uri din Băile Herculane, care își propun să revigoreze turismul din zonă.

Andreea Cristescu – inginer în cadrul Parcului Național Domogled Valea Cernei a preciza în direct la Radio România Reșița că cei 9 rangeri ai parcului acoperă o suprafață de 61 de mii de hectare, parcul fiind cel mai mare din țară și are cea mai mare varietate de specii de lepidoptere, aproape jumătate din speciile de fluturi din România, găsindu-se aici, în rezervația Domogled. Împreună cu Asociația pentru Turism din Băile Herculane și Serviciul Salvamont Caraș-Severin, au fost amenajate și întreținute mai multe trasee turistice din împrejurimile stațiunii.

În cadrul emisiunii a fost prezentă telefonic și Mariana Molnar – președintele Asociației de Turism din Băile Herculane, asociație care cuprinde mai mult de jumătate din unitățile de cazare din stațiune, a afirmat că există o bună colaborare cu administrația locală în ceea ce privește proiectele de interes comun, printre care și atragerea a cât mai mulți turiști pe Valea Cernei. La dialogul purtat în studioul Roman a participat și Nicolae Băltățeanu – salvamontist voluntar, care a povestit câteva cazuri dramatice ale unor accidente ce au avut drept cauză accesul turiștilor în zone periculoase fără a fi pregătiți și echipați corespunzător, precum și inspectorul principal Radu Ștefan – comandantul poliției orașului Băile Herculane, care a afirmat că în stațiune nu s-au semnalat evenimente deosebite din punct de vedere al respectării legii.

Echipa Caravana „Vacanța cu Radio România Reșița” își încheie călătoria turistică pe Valea Cernei după ce, timp de trei zile am încercat să promovăm una dintre cele mai frumoase și cunoscute stațiuni balneoclimaterice din România, dar și din Europa.

Daniel Babun, Dorian Ianoș, Paul Sever Smadu, Valentin Ciurel și Dan Agache vă invită săptămâna viitoare într-o altă zonă turistică a județului Caraș-Severin: Poiana Mărului.

Sâmbătă, 13 iulie 2013, ora 19.00

Pe parcursul zilei în Parcul Vicol a fost amplasat cortul Radio România Reșița și timp de mai multe ore acordurile imnului studioului nostru s-a auzit in centrul stațiuni. Întreaga echipă a Caravenei „Vacanță cu Radio România Reșița” a porni astăzi imediat după prânz la pas atât prin stațiunea Băile Herculane, pensiuni, hoteluri, terase, cât și spre câteva puncte de interes turistic ale stațiunii: 7 izvoare, Crucea Albă, Grota Haiducilor, Grota cu abur, Crucea Ghizelei, Centrul istoric ce cuprinde între altele statuia lui Hercules, prima clădire a băilor, fost sediu al direcției băilor în perioada 1811 – 1997, Vila Elisabeta Băile imperiale austriece și Băile romane, parcul central.

Dacă tot am amintit de Crucea Albă, o echipă de temerari formată din Dan Agache și Paul Sever Smadu a urcat până la Crucea Albă, un loc de unde se vede o panoramă excelentă a centrului istoric al stațiunii.  Radioprogramul „Bună Dimineața Banat” ce va fi difuzat duminică, 14 iulie din studioul Radio România Reșița amplasat la Hotelul Roman, va avea ca invitați reprezentanți ai Parcului Național Domogled Valea Cernei, serviciului Salvamont, Asociața de Turism din Băile Herculane, pensiuni turistice și ai poliției din stațiune.

Sâmbătă, 13 iulie 2013, ora 11.00

”Cernă, Cernă, apă dulce, cin te bea nu se mai duce”. Cu aceste versuri ale unei melodii populare în minte s-a început radioprogramul „Bună Dimineața Banat”, de sâmbătă, 13 iulie din Studioul Roman din Stațiunea Băile Herculane. Caravana „Vacanță cu Radio România Reșița” și-a propus ca în acest sfârșit de săptămână să vă aducă în atenție o stațiune ridicată de romani în urmă cu 1860 de ani, HERCULEANUM.

Invitați în studioul Roman din hotelul cu același nume, situat chiar pe malul drept al Cernei, au fost Diana Stoica și Ilie Prodileanu – reprezentanți ai Asociației Tinerilor din Băile Herculane, Maria Popescu – voluntar în cadrul Asociației Propet de salvare a câinilor fără adăpost, Gheorghe Țunea – directorul Centrului județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș Severin și Petru Silași – directorul Hotelului Internațional, ale cărui state de activitate în turismul hotelier din Băile Herculane se întind pe aproape 40 de ani. Cei prezenți au vorbit despre proiectele tinerilor din orașul Băile Herculane, care vizează domenii sociale, culturale, artistice dar și sportive și turistice, despre un proiect derulat în parteneriat cu un ONG din Germania care a început deja construcția unui padoc în localitatea Mehadia, care va avea o capacitate de câteva sute de animale, dar și despre viața socială, artistică și de divertisment din stațiune.

După ce aseară s-a încheiat ultimul spectacol din cadrul festivalului internațional de folclor „Hercules”, ediția a 43-a, Gheorghe Țunea a declarat în direct la Radio România Reșița că ediția din acest an a adunat câteva superlative: cel mai mare număr de ansambluri – 35 din Europa, Asia și America de Sud, cel mai mare număr de participanți – peste 1.000, cele mai multe prezențe scenice într-o seară de spectacol – 8.

La rândul său, Petru Silași a precizat că turistul vine de regulă în Băile Herculane atât pentru tratarea unor afecțiuni reumatismale sau articulare, cât și pentru aerul puternic ionizat negativ, care mai poate fi întâlnit în Elveția la peste 1800 de metri. Peisajul impresionant ce se deschide turiștilor din băi, dar în mod special celor cazați la Hotelul Roman este impresionant, iar cele câteva instantanee surprinse în această dimineață vorbesc de la sine.

Membrii Caravanei Vacanță cu Radio România Reșița: Daniel Babun, Dorian Ianoși, Valentin Ciure, Paul Sever Smadu și Dan Agache, vă invită să le admirați și să rămâneți pe frecvența de 105,6Fm, unde vor continua pe tot parcursul zilei de sâmbătă, relatările din cele mai neobișnuite locuri de pe Valea Cernei, zone de interes turistic.

site

Vineri, 12 iulie 2013

În ultima zi a festivalului de folclor din stațiunea de pe Valea Cernei, pe scena din Parcul Vicol și-au prezentat frumusețea dansurilor, ansamblurile „Cununa Călimanilor” din Deda, județul Mureș, „Rapsodia Bucovineană” din Suceava, „Majdanek” din Serbia, „Datina Bănățeană” a cadrelor didactice din Caraș-Severin, „Bârzava” al Primăriei Reșița şi formaţii din Bulgaria și din Slovacia. Turiștii prezenţi în stațiune au aplaudat la scenă deschisă ansamblurile care au urcat pe scenă. Şi Caravana  „Vacanţă cu Radio România Reşiţa” a fost prezentă la acest eveniment.

Sâmbătă 13, respectiv duminică, 14 iulie, radioprogramul „Bună Dimineața Banat”, moderat de Dan Agache, este transmis în direct din Studioul Radio România Reșița amenajat  în Hotelul Roman.

Joi, 11 iulie 2013

Caravana „Vacanţă cu Radio România Reşiţa” va fi prezentă, în acest sfârşit de săptămână, în staţiunea Băile Herculane, una dintre cele mai vechi staţiuni balneare ale lumii, unde anual ajung zeci de mii de turişti români şi străini. Existenţa neîntreruptă de două milenii a staţiunii Băile Herculane a fost favorizată de eficacitatea miraculoasă a izvoarelor termale, fiind socotite un „dar al zeilor”, dar şi de pitoreasca aşezare într-o vale adăpostită de munţi, de o frumuseţe aparte.

Caravana „Vacanţă cu Radio România Reşiţa”, alcătuită din Daniel Babun, Dan Agache, Dorian Ianoş şi Valentin Ciurel, va anima staţiunea Băile Herculane timp de trei zile, iar acest lucru se va auzi şi pe 105, 6 FM.  Vor fi difuzate o serie de reportaje despre obiectivele turistice din zonă, dar şi cu turiştii care, în fiecare sâmbătă şi duminică, transformă staţiunea într-un adevărat furnicar. Nu vor lipsi interviurile cu reprezentanţii administraţiei locale şi asociaţiile de turism, iar radioprogramul „Bună dimineaţa, Banat!” va fi transmis în direct din oraşul de pe Valea Cernei.

Mircea Cărtărescu – președintele de onoare al Târgului de Carte Gaudeamus Radio România 2024
Evenimente vineri, 29 noiembrie 2024, 06:42

Mircea Cărtărescu – președintele de onoare al Târgului de Carte Gaudeamus Radio România 2024

Ediția București 2024 a Târgului de Carte Gaudeamus Radio România își va deschide în curând porțile. 4 – 8...

Mircea Cărtărescu – președintele de onoare al Târgului de Carte Gaudeamus Radio România 2024
Spectacol dedicat poetei Nina Cassian
Evenimente marți, 26 noiembrie 2024, 13:32

Spectacol dedicat poetei Nina Cassian

„Nina, aripă de val”Dacă sufletele ar putea fi fotografiate, foarte multe poze ar fi alb – negru. Oare cum ar arăta o poză a unui centenar...

Spectacol dedicat poetei Nina Cassian
Asociaţia Germană de Cultură şi Educaţie a Adulţilor la ceas aniversar: 37 de ani de activitate
Evenimente marți, 19 noiembrie 2024, 16:01

Asociaţia Germană de Cultură şi Educaţie a Adulţilor la ceas aniversar: 37 de ani de activitate

În data de 19 noiembrie se împlinesc 37 de ani de la constituirea primului nucleu al Asociației Germane de Cultură și Educație a Adulților din...

Asociaţia Germană de Cultură şi Educaţie a Adulţilor la ceas aniversar: 37 de ani de activitate
„O scrisoare pierdută” se joacă pe scena Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj
Evenimente marți, 19 noiembrie 2024, 10:57

„O scrisoare pierdută” se joacă pe scena Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj

„O scrisoare pierdută” se joacă pe scena Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj. Accesul la spectacol este gratuit, pe bază de...

„O scrisoare pierdută” se joacă pe scena Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu” din Lugoj
Evenimente luni, 18 noiembrie 2024, 13:23

Regizorul Toma Enache se întoarce la Reșița cu premiera filmului „Enescu, jupuit de viu’’

După ce ne-a adus ’’Viața e vis’’ pe scena Teatrului de Vest, regizorul Toma Enache ni-l aduce pe George Enescu la Reșița. Prima...

Regizorul Toma Enache se întoarce la Reșița cu premiera filmului „Enescu, jupuit de viu’’
Evenimente duminică, 17 noiembrie 2024, 09:00

Târgul de Crăciun din Arad

Târgul de Crăciun din Arad se va deschide în 15 noiembrie. Acesta va fi deschis până la începutul lunii ianuarie. Târgul de Crăciun din Arad,...

Târgul de Crăciun din Arad
Evenimente sâmbătă, 16 noiembrie 2024, 18:24

Maratonul Straja 2024 – o sărbătoare a sportului și prieteniei!

Stațiunea montană Straja din județul Hunedoara a găzduit, la mijloc de noiembrie, o adevărată sărbătoare a sportului și prieteniei –...

Maratonul Straja 2024 – o sărbătoare a sportului și prieteniei!
Evenimente sâmbătă, 16 noiembrie 2024, 12:58

Teatrul de Vest ridică cortina pentru povești cu premiera spectacolului Poveste dintr-o iarnă

Teatrul de Vest ridică cortina pentru povești, duminică, 17 noiembrie, ora 11.00, cu premiera spectacolului Poveste dintr-o iarnă! În această...

Teatrul de Vest ridică cortina pentru povești cu premiera spectacolului Poveste dintr-o iarnă