[FOTO] Finala concursului de lectură „Bătălia Cărților”, ediția a IV-a
Motto:” Știi că tocmai ai terminat de citit o carte bună dacă după ce ai întors ultima pagină te simți ca și cum ai fi pierdut un bun prieten.” Paul Sweeney
Articol editat de Radio Resita, 13 noiembrie 2017, 17:03
Toţi acei ce au acces la o bibliotecă, la cărţi, sunt nişte inşi mai buni decât alţii, mai fortificaţi, iar durerile îi ating mai puţin şi nefericirile trec mai repede, mărturisea Mircea Eliade.
Cei mai buni dintre cei mai buni se vor reuni marți, 14 noiembrie 2017, cu începere de la ora 12.30, la Centrul de carte ,,Banaticaˮ al Biliotecii Județene ,,Paul Iorgoviciˮ Caraș-Severin unde va avea loc finala concursului de lectură ,,Batălia Cărțilorˮ, ajuns la ediția a IV-a.
” Să citești cărți bune este ca și cum ai purta o conversație cu cei mai de seamă oameni ai secolelor trecute.”
Opt copii cu vârstele cuprinse între 11-13 ani și trei adolescenți de 14-18 ani, vor susține în fața juriului cartea preferată și vor răspunde la întrebări pe marginea celor 10 cărți propuse în concurs. La finalul dezbaterii ,,Convinge-mă să citescˮ se va stabili Cititorul anului 2017, pentru fiecare categorie de vârstă.
Finaliștii concursului vor primi diplome și cărți iar câștigătorii vor fi recompensați în plus, cu câte o tabletă. Cărţile constituie un capital. O carte din bibliotecă ţine la fel de mult ca o casă, pentru sute de ani. De aceea nu este un simplu articol de consum, ci un capital, şi de cele mai multe ori, în cazul oamenilor care sunt la început în viaţă, este singurul lor capital.
,, Bătălia Cărților” este un concurs de stimulare a lecturii inițiat la nivel national de Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj și derulat în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România, cu participarea bibliotecilor publice și la inițiativa managerului Bibliotecii Județene Paul Iorgovici, Clara Maria Constantin, acest deosebit concurs a ajuns și în Banatul de Munte.
Epilog:” Să citești cărți bune este ca și cum ai purta o conversație cu cei mai de seamă oameni ai secolelor trecute.” Descartes
Anca Bica Bălălău