Editura Casa Radio la Bookfest 2015: luna mai sub semnul excelenţei
Articol editat de Mirabela Afronie, 20 mai 2015, 14:29
Între 20 şi 24 mai, la standul Editurii Casa Radio de la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2015, vă aşteaptă, în colecţiile deja consacrate, care pun în valoare mari voci ale culturii române, noi apariţii dedicate sărbătorilor lunii mai din acest an: primul 10 mai redevenit sărbătoare naţională, laurii Galei Bun de Tipar, 120 de ani de la naşterea poetului Lucian Blaga.
Vă propunem aşadar întâlniri aşezate sub semnul excelenţei. Editura Casa Radio vă invită să vă îndreptaţi atenţia către istoria recentă, prin volumul intitulat 10 Mai. Casa Regală a României în cronici radiofonice (1930-1944). Albumul (carte cu CD inclus) reprezintă o culegere de documente inedite din colecţiile Societăţii Române de Radiodifuziune, reunite şi îngrijite de Serviciul Patrimoniu Cultural şi Arhive Radio România. Pe CD se află înregistrări cu valoare documentară excepţională.
Cea mai bună carte netipărită – categoria Audiobook de la cea de-a patra ediţie a Galei Industriei de Carte din România Bun de Tipar vă aşteptă s-o redescoperiţi la Bookfest: Scrisoare deschisă sau Nu mă mai aşteptaţi la ore mici de Mariana Marin. Apărut în Colecţia Biblioteca de Poezie Românească, acest album dă voce unei mari scriitoare, Mariana Marin, poetă reprezentativă a generaţiei ’80 care a părăsit de timpuriu scena poeziei, dar nu şi raftul întâi al literaturii române. Între 1991-2002, a înregistrat pentru posteritate 27 de poeme, aflate în Fonoteca Radio România, cărora li se adaugă poemul Patru fără un sfert de Virgil Mazilescu, în aceeaşi rostire impresionantă a poetei. Volumul reprezintă un eveniment editorial şi datorită întâlnirii colegilor de generaţie: în loc de postfaţă se regăsesc mărturii de Romulus Bucur, Mircea Cărtărescu, Bogdan Ghiu, Florin Iaru şi Ion Bogdan Lefter. Criticul literar Nicolae Manolescu semnează cuvântul-înainte, iar ilustraţiile îi aparţin artistului unei întregi generaţii: Tudor Jebeleanu.
Poemele lui Lucian Blaga, în rostirea autorului, au fost publicate într-un audiobook, aflat acum la a treia ediţie: Poeţii. 49 de poeme şi 12 tălmăciri din literatura universală alese şi rostite de Lucian Blaga în 1960 şi 1954. Albumul se bucură de această dată de o nouă concepţie grafică, precum şi de un nou aparat critic şi o prefaţă semnată de Dinu Flămând.
Aşa cum ştiţi deja, la Editura Casa Radio „marile voci dau cortina la o parte!”, fie că sunt marii poeţi care îţi citesc: Bacovia, Arghezi, Gellu Naum, Şerban Foarţă… în colecţia Biblioteca de Poezie Românească, fie că sunt vocile de aur ale Teatrului Radiofonic…
Şi niciodată nu-i uităm pe cei mai tineri şi mai ascultători/cititori: colecţia de CD-uri Noapte bună, copii! le aduce poveşti şi povestiri româneşti, iar colecţia Radio-Prichindel (bandă desenată şi CD) vine cu mici mari eroi ca Neghiniţă, Harap-Alb, Nică fără frică, Motanul încălţat…
Salonul Internaţional de Carte Bookfest, aflat la a X-a ediţie, are loc în perioada 20-24 mai, în pavilioanele C1, C2, C4, C5 din Complexul Expoziţional Romexpo, Bucureşti. Ne găsiţi în Pavilionul C2, standul B11.
Detalii pe www.edituracasaradio.ro.