[AUDIO] Episcopia Caransebeşului, la un nou bilanţ anual: peste un million de lei, investiţi în actiuni filantropice
Peste un milion de lei este suma totală investită de Episcopia Caransebeșului în acțiunile filantropice desfășurate anul trecut. Această cifră a fost prezentată membrilor organismului deliberativ a Episcopiei Caransebeșului ce s-au reunit sâmbătă, 6 februarie, în ședință ordinară la Centrul Eparhial pentru a analiza activitățile desfășurate în anul 2020, care s-a dovedit a fi unul foarte dificil. Sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Lucian au fost dezbătute problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice şi patrimoniale ale eparhiei.
Articol editat de Vali Hora, 7 februarie 2021, 17:38
Întâlnirea a început cu un moment de rugăciune în Paraclisul Episcopal cu hramurile „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” și „Sfinții Trei Ierarhi” din incinta Centrului Eparhial. Slujba de Te Deum a fost oficiată de un sobor de preoți condus de părintele arhimandrit Constantin Timiș, vicar eparhial, după care în Sala de festivități „Mitropolit Nicolae Corneanu” a Centrului Eparhial a fost prezentat raportul general din toate sectoarele și departamentele administrației eparhiale pe anul 2020, de către părintele Alin Câmpean, consilier administrativ-bisericesc al eparhiei.
Cel mai important aspect din cadrul raportului de activitate a fost scoaterea în evidență a acțiunilor filantropice din anul 2020, prin care s-a reușit ajutorarea a mii de persoane vulnerabile în contextul pandemic, cu hrană caldă, produse igienico-sanitare, medicamente, rechizite, haine, combustibil pentru încălzire, mobilier de uz casnic, plata facturilor și alte produse alimentare, în valoare totală de 1.146.281 de lei. Bilanţul este unul remarcabil, apreciază Preasfințitul Părinte Episcop Lucian.
După prezentarea raportului au fost formate 5 comisii de lucru care au discutat și analizat fiecare în parte, intensificarea vieții bisericești în toate sectoarele de activitate ale Episcopiei Caransebeșului pentru anul în curs.
La această ședință au participat aleşi ai clerului şi credincioşilor, în proporţie de o treime clerici şi două treimi mireni, care formează Adunarea eparhială – organism deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice şi patrimoniale ale unei eparhii.