Încep sferturile de finală la EURO 2016. Vezi aici programul meciurilor
Ultimul meci din optimile de finală ale Campionatului European a furnizat și cea mai mare surpriză a turneului. Islanda, o formaţie considerată penultima favorită la casele de pariuri înainte de începerea competiţiei, a reușit să se califice între ultimele opt, după o victorie de proporții în fața Angliei, scor 2-1.
Articol editat de Mirabela Afronie, 29 iunie 2016, 10:12
Cea mai așteptată și echilibrată confruntare este cea dintre Germania și Italia, în timp ce țara gazdă Franța pare a avea avea cea mai ușoară misiune, întâlnind Islanda. Având în vedere parcursul Islandei de până acum ar fi o greșeală pentru băieții lui Deschamps să se considere dinainte învingători.
Polonia – Portugalia (Joi, 30 iunie, Stade Velodrome – Marsilia, ora 22:00)
Un mic avantaj prezintă echipa al cărui exponent este în acest moment Cristiano Ronaldo. În 10 întâlniri directe, lusitanii s-au impus de patru ori, de alte trei dăți terminând la egalitate. Ultima întâlnire directă s-a consemnat în urmă cu patru ani: într-un amical disputat în primăvara lui 2012, cele două combatante remizau fără goluri.
Ţara Galilor – Belgia (Vineri, 1 iulie, Stade Pierre-Mauroy – Lille)
În total, s-au consemnat 12 confruntări directe între cele două formaţii, Belgia având un avantaj minim: cinci victorii, trei egaluri și patru înfrângeri.
Italia – Germania (Sâmbătă, 2 iulie, Stade de Bordeaux – Bordeaux, ora 22:00)
Cele două echipe s-au întâlnit de opt ori în cadrul campionatelor europene şi mondiale, Italia obţinând patru victorii, în timp ce patru dispute s-au terminat la egalitate. Cel mai important duel s-a disputat în 1982, în Spania, atunci când Italia s-a impus în finala Campionatului Mondial, cu 3-1.
În total, cele două mari puteri europene s-au întâlnit de 33 de ori, Italia obţinând 15 succese, Germania 8 (toate în partide amicale), în timp ce 10 meciuri s-au încheiat la egalitate.
Franţa – Islanda (Duminică, 3 iulie, Stade de France – Saint-Denis, ora 22:00)
În 11 confruntări directe, islandezii nu au reușit nici o victorie. Franţa are 8 succese, dintre care primul, scor 8-0, reprezintă unul dintre cele mai mari eşecuri suferite de nordici în istorie.