Suntem de 21 de ani împreună cu voi! Vezi istoricul Radio Reșița!
Nu îţi face planuri pentru această zi de marţi, 8 august. Vino să sărbătorim împreună 21 de ani de Radio România Reşiţa. Echipa vă promite distracţie pe cinste!
Acum, este timpul să sărbătorim. Astăzi, 8 august, chiar de ziua noastră vă invităm la piscină. Ne vom răcori şi ne vom distra. Iar dacă aveţi şi voi 21 de ani, v-am pregătit şi cadouri, ca de la aniversat la aniversat. Vă aşteptăm la SOHO WET!
De atmosferă se vor ocupa Phaser, Peregrinii şi DJ Leo. Ţinuta nu este obligatorie! Intrarea este liberă!
Articol editat de Radio Resita, 8 august 2017, 10:45 / actualizat: 8 august 2017, 21:46
Acum, este timpul să sărbătorim. Astăzi, 8 august, chiar de ziua noastră vă invităm la piscină. Ne vom răcori şi ne vom distra. Iar dacă aveţi şi voi 21 de ani, v-am pregătit şi cadouri, ca de la aniversat la aniversat. Vă aşteptăm la SOHO WET!
De atmosferă se vor ocupa Phaser, Peregrinii şi DJ Leo. Ţinuta nu este obligatorie! Intrarea este liberă!
Studioul Regional Reșița are ca atribuţie principală realizarea şi difuzarea de programe radio cu respectarea obiectului de activitate şi rolului SRR, stabilite prin Legea nr. 41/1994, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi cu respectarea viziunii, misiunii, valorilor şi principiilor SRR.
Studioul Regional Reșița asigură informarea publicului ascultător în legătură cu activitatea economică, politică, socială şi culturală şi promovează iniţiativele care vizează continuarea procesului de integrare europeană.
De 21 ani, Radio România Reşiţa întăreşte vocea Societăţii Române de Radiodifuziune în întreg Banatul, dar şi în Valea Timocului, acolo unde românii au nevoie să asculte voci de acasă, crîmpeie de tradiţii şi spiritualitate românească.
……………….
Istoricul Radio Reșița:
Radio România Reşiţa a luat fiinţă în toamna anului 1995, la iniţiativa unor tineri entuziaşti şi a omului de radio Doru Dinu Glăvan, pe atunci reporter al Societăţii Române de Radiodifuziune. A urmat o perioadă de muncă şi emoţii până când s-a auzit în eter prima voce, în luna iunie a anului 1996 şi Radio Reşiţa a fost statuat ca post public local. Acela a fost punctul de plecare pentru a ceea ce avea să devină “Sunetul Banatului Montan”. Pe atunci frecvenţa era 102,5 MHz, după care în decembrie 2000 a fost schimbată în 105,6 MHz. La începutul anului 2004 Societatea Română de Radiodifuziune a hotărât acordarea titulului de post public regional.
Marti, 8 augusţ postul Radio România Resita împlineste 21 de ani de la primul semnal emis în eter, fiind vocea Societatii Române de Radiodifuziune în întreg Banatul Montan si în zonele limitrofe ale acestuia, dar si în comunitatile românesti din Serbia si Muntenegru, din Voivodina si Valea Timocului, acolo unde românii au nevoie sa asculte voci de acasa, crâmpeie de traditii si spiritualitate româneasca.1
Radio România Resita emite 24 de ore zilnic, pe frecventa de 105,6 MHz si pe www.radio-resita.ro, pentru o populatie de circa 2 milioane de oameni aflata în aria de acoperire, urmarind în permanenta sa ofere ascultatorilor informatii sociale, economice, culturale, utilitare, sportive care oglindesc viata regiunii din vestul.
De asemenea, studioul regional Radio România Resita emite saptamânal emisiuni pentru un numar de opt minoritati nationale: ucraineana, sârba, maghiara, rromani, germana, croata, slovaca si ceha.
În 22 august 1995, Tribunalul Caras-Severin a consfintit înfiintarea Fundatiei Radio Caras-Severin, realizata în asociere cu Societatea Româna de Radiodifuziune, din initiativa lui Sorin Frunzaverde, presedintele, pe atunci, al Camerei de Comert si Industrie Caras-Severin, a lui Doru-Dinu Glavan, redactor al Societatii Române de Radiodifuziune – la vremea aceea corespondent de Caras-Severin si redactor la redactia sporţ în Bucuresti – si a altor entuziasti ca dr. Petru Iliasa, ing. Dan Voin, Mircea Sandulescu si Ion Miclosina, care era detinatorul unui emitator venit din Franta, cu o putere de 100 W.
Acest demers a condus la înjghebarea unui colectiv care, urmând o pregatire asidua de specialitate, avea sa constituie nucleul tehnic si redactional pentru ceea ce avea sa devina Radio Resita.
A urmat o perioada de munca si emotii pâna când s-a auzit în eter prima voce, în semiilegalitate, la 12 iunie 1996, ora 17:00. Atunci s-au luat opinii ale tuturor fortelor politice, ale liderilor, de la presedintele României la primul ministru, de la sefii de partide, de la seful Conventiei Democrate de atunci, de la fortele politice de la putere, cât si din opozitie. Regretatul Florin Bogardo a realizat un semnal de post din traditionalul „Vals al Semenicului“ si postul s-a lansat în eter.
Data nasterii a fost însa 8 august 1996, când Radio România Resita a fost statuat oficial ca post public local al Societatii Române de Radiodifuziune. S-a auziţ pentru prima data „Aici Radio Resita ! 102,5 MHz. Ascultati Radio Resita, prietenul dumneavoastra”. Acela a fost punctul de plecare pentru a ceea ce avea sa devina “Sunetul Banatului Montan”. La începuţ Radio Resita acoperea cu programe numai o parte din municipiul de pe Valea Bârzavei si prin reflexie, zonele apropiate, emitând din sediul fostului hotel al partidului.
S-a început emisia cu o organigrama de 20 de salariati si cu un program de 10 ore si jumatate pe zi – de la 5:30 la ora 11:00 si de la 17:00 la 22:00, cu un emitator de 100 W care acoperea o zona restrânsa. S-a trecut apoi treptat la un program de 16 ore si jumatate, iar mai apoi la 18 ore si jumatate pe zi, postul fiind pregatit sa realizeze în perspectiva programe proprii, 24 din 24 de ore.
La 5 decembrie 2000 a fost pusa în functiune emisia stereo pentru Radio Resita de pe Muntele Semenic, cu un emitator de 1,3 KW. Acesta acoperea cu programe judetul Caras-Severin, zonele limitrofe din judetele Timiş Arad si Hunedoara, precum si zone largi din vest si sud, dincolo de granite. Tot atunci, frecventa de emisie a fost schimbata în 105,6 MHz.
În iunie 2001, la Radio Resita este instalata o cabina digitala cu un pupitru On Air 2000, care determina o auditie mult îmbunatatita.
În februarie 2002, Radio Resita inaugureaza un nou studio denumit „Hercules”, la Baile Herculane.
În martie 2002, Societatea literar-artistica Tibiscum acorda postului Radio Resita o diploma de excelenta pentru întreaga activitate.
În ziua de 14 ianuarie 2004, conducerea Societatii Române de Radiodifuziune a acordat statutul de post public regional pentru Radio Resita, punându-se astfel în concordanta statutul postului cu functia, vocatia si locul sau în ansamblul posturilor publice regionale. Acesta a fost momentul unor noi si spectaculoase deschideri în strategia editoriala si în modernizarea tehnica a postului.
În primul semestru al anului 2004, grilele de program având ca puncte de reper cele sapte radioprograme de actualitati si rubricile de informatii locale au fost adaptate cerintelor perioadei, fiind incluse emisiuni electorale, dezbateri publice cu alegatorii si candidatii la Resita, Caransebeş Bocsa si Otelu Rosu sub genericul „Radio România în Piata Mare”.
Prioritara a fost prezentarea operativa a actualitatii din localitatile mari sau mai mici, a problemelor cu care se confrunta autoritatile locale si cetatenii, contribuind nu numai la cunoasterea problemelor, a disfunctionalitatilor, ci si la rezolvarea lor. Aceeasi atentie este acordata programelor culturale, educative, celor adresate punctual tuturor vârstelor si categoriilor sociale.
Cea mai mare parte a programelor se realizeaza si se difuzeaza în direcţ o atentie prioritara acordându-se contactelor cetatenilor cu autoritatile locale din municipii, orase si comune. S-a dezvoltat contactul deschis cu ascultatorii din zona acoperita cu programe, inclusiv în localitatile din Banatul sârbesc unde traiesc comunitati de români.
Între noutatile din grila se afla radioprogramul Vacanta cu Radio Resita – Radio Semenic, difuzat zilnic, de luni pâna vineri între orele 11.00 – 13.00 si 16.00 – 18.00. Se continua astfel proiectul general de apropiere a postului de ascultatori, carora li se asigura informatii utile, de mare interes si care raspund unor necesitati reale ale comunitatilor urbane si rurale.
Noile rubrici muzicale, culturale si de promovare a cunostitelor generale privind traditiile si izvoarele istorice si de creatie, care dau identitate zonei, se regasesc într-o retea de programe interactive, în contact cu ascultatorii.
Rubrici si emisiuni speciale au fost dedicate elevilor, în primul rând celor care se pregateau pentru examenele de Capacitate si Bacalaureat.
Printr-o colaborare cu Agentia de presa RADOR, postul difuzeaza zilnic, de luni pâna sâmbata, Revista presei nationale si internationale.
Radio Resita a editat volumul „Uite cine, ce si cum vorbeste”, rezultat al monitorizarii postului timp de doi ani. Volumul ofera texte difuzate si analize ale acestora, prilej de examinare a modului în care este folosita limba româna în emisiuni.
Radio Resita a produş în colaborare cu Teatrul George Augustin Petculescu din Resita, piesa „Nopti albe”, difuzata de Radio România Actualitati. De asemenea, a realizat un spectacol radiofonic consacrat marelui interpret al folclorului banatean, Luta Iovita, la 50 de ani de la disparitie, si un CD cu colinde interpretate de Zorica Savu.
Între alte productii proprii, se pot mentiona doua spectacole radiofonice de poezie dedicate lui Lucian Blaga si Ninei Cassian.
Radio Resita a organizat si a fost gazda Conferintei Nationale a Uniunii Ziaristilor Profesionisti din România si a sprijinit construirea bisericutei ortodoxe din incinta Muzeului Spiritualitatii Românesti din Torac (Voivodina).
În anul 2005, la solicitarea si îndemnul ÎPS Nicolae, mitropolit al Banatului, s-a început o colaborare prin înfiintarea unei subredactii si a studioului “Învierea”, la Timisoara.
În anul 2005, împreuna cu organizatii neguvernamentale românesti si din Serbia si Muntenegru, Radio Resita a câstigat si derulat proiectul transfrontalier Phare CBC – Cuvântul fara frontiere – prin care s-au asigurat mijloace tehnice necesare noului car de reportaj si s-a amenajat un Centrul multimedia pentru Europa Centrala si de Est.
Postul este complet digitalizat si realizeaza zilnic 18,5 ore de program.
În acest an, Radio Resita a emis 2,80 % din totalul programelor în limbi ale minoritatilor nationale, câte 20 de minute în limbile sârba, croata, slovaca, ceha, maghiara, germana, ucraineana si rroma.
Studioul Regional Resita difuzeaza programe pe 105,6 MHz FM, cu emitatorul pe Semenic, ceea ce îi permite sa acopere cea mai mare parte din localitatile Banatului Montan, unde fiecare culme de munte este un obstacol în propagarea undelor hertziene. Postul si-a diversificat grila cu programe dedicate anumitor zone prin înfiintarea unor subredactii la Caransebeş Herculane si în zona turistica Poiana Rusca Teregova. Programele destinate acestor zone (Valea Bistrei si respectiv Valea Cernei) se difuzeaza pe frecventa unica de care beneficiaza Radio Resita, însa pentru acoperirea completa a zonei s-a constatat ca se impune alocarea unor noi frecvente de mica putere care sa emita pe Valea Bistrei (zona de mare interes social, economic si turistic).
În 2005 s-au desfasurat si finalizat lucrari de modernizare a unui studio de emisie la Studioul regional de radio Resita.
La 15 septembrie 2005, prin Autoritatea Conventiei Uniunii Culturale a SUA, redactorului-sef al Studioului Regional de Radio Resita, Doru-Dinu Glavan, i-a fost acordat „Premiul International pentru Pace”, pe anul 2005. Distinctia i-a fost atribuita pentru rezultate remarcabile în întreaga activitate depusa în slujba societatii.
La 10 ani de la difuzarea primelor emisiuni, în 2006, Radio Resita este lider de audienta în zona si cel mai ascultat post de limba româna în Voivodina si în Sudul Dunarii.
În anul 2006 grila de programe a incluş alaturi de informatii locale, emisiuni de cel mai mare interes cetatenesc, dialoguri cu autoritatile locale, proiecte culturale, realizate în parteneriat cu institutii de prestigiu, si “Caravana Radio Retita la sate”.
Anul 2006 a consolidat si integrat în circuitul publicistic subredactiile postului de la Baile Herculane si Poiana Rusca Teregova, de unde în lunile de vara s-au realizat radioprograme sub genericul „Vacanta cu Radio Resita, Radio Semenic”.
Realizarile tehnice din 2006 au inclus punerea în functiune a unui car de reportaj dotat cu tehnica de ultima ora si amenajarea unui centru multimedia. S-a finalizat transferul materialelor audio de pe suport analogic pe suport digital pentru întreaga fonoteca a postului regional si a fost schimbata în totalitate structura de baza a site-ului si designul acestuia a fost trecut în administrare proprie.
În anul 2006, împreuna cu organizatii neguvernamentale românesti si din Serbia si Muntenegru, Radio Resita a derulat si finalizat proiectul transfrontalier „Phare CBC –
Cuvântul fara frontiere”, prin care s-au asigurat mijloace tehnice necesare noului car de reportaj si s-a amenajat un Centru multimedia pentru Europa Centrala si de Est.
Tot în 2006, Radio Resita Radio Resita a primit distinctia International Peace Prize din partea United Cultural Convention din S.U.A., precum si distinctia din partea Academiei Olimpice Române „pentru promovarea spiritului olimpic” acordate lui Doru Dinu Glavan, pentru emisiunile postului de radio si participarii la evenimente cu caracter olimpic. De asemenea, Marele premiu de autor, la Festivalul International de la Ujgorod, Ucraina, a fost acordat colaboratoarei postului, Simona Liber, realizatoarea emisiunii în limba ucraineana.
2007 a fost un an cu mari provocari pentru Radio Resita, lansate de publicul ascultator. Astfel a aparut necesitatea unui program propriu de 24 de ore din 24, în ciuda numarului redus de salariati. De la 1 martie 2007 acest lucru a devenit realitate.
Pe plan editorial s-a urmarit ca grila de programe sa fie flexibila, sa raspunda cerintelor ascultatorilor, aducând ajustari „din mers” ale unor rubrici sau emisiuni.
Reporterii si redactorii au fost cuprinsi în doua activitati de pregatire profesionala: curs de învatare rapida a limbilor franceza si engleza (în functie de optiune) si curs de perfectionare a dictiei si expresivitatii orale.
Din punct de vedere tehnic, s-a solutionat problema privind emisia stereo, de o foarte buna calitate, pe Internet si s-au facut demersuri pentru transmisia digitala a emisiei, din studio spre releul de pe Muntele Semenic, eliminând cablul de 500 de metri, care crea disconforţ mai ales în conditii de instabilitate meteo.
La cele sase emisiuni pentru minoritati s-au mai adaugat (la cererea reprezentantilor minoritatilor) doua emisiuni: în limbile ceha si rroma.
Radio Resita a participat la concursuri cu emisiuni pentru etnii, la Ujgorod si Bucuresti, obtinând aprecieri si premii.
În domeniul parteneriatelor, s-a încheiat un act aditional de continuare a colaborarii cu Radio Tlaxcala din Mexic (schimbul de emisiuni lunare), s-a perfectat si realizat un proiect cu postul public Radio Zrenjanin (Serbia – Voivodina).
A fost încheiat un proiect transfrontalier Phare CBC si s-a derulat un altul (fiecare de câte 50.000 euro), prin colectivul redactional, condus de Oana Glavan Cenan, prin care s-au realizat manifestari culturale, de jurnalism, în spatiul Banatului istoric, care au condus la cresterea notorietatii, notabilitatii si credibilitatii Radio Resita.
Prin procurarea unor echipamente IT si de productie a crescut patrimoniul tehnic în cadrul studioului, pentru o activitate cât mai profesionala. Au fost realizate alte doua proiecte transfrontaliere, care urmau sa fie puse în aplicare în anul urmator.
În privinta audientei, studiile sociologice dau Radio Resita ca radio favorit în partea de vesţ sud-vest a tarii (cu extensie în comunitatile de români din Voivodina – Serbia).
La 21 iulie 2007, la Uzdin, în Voivodina – Serbia, lui Doru-Dinu Glavan, redactor-sef al Studioului Regional Radio Resita, i-a fost decernat titlul de „Cetatean de onoare” al acestei localitati, „în semn de profunda recunostinta pentru colaborarea prietenoasa si benefica întru slujirea limbii, spiritului si a unirii cugetului umanist si românesc si pentru merite deosebite în promovarea valorilor localitatii Uzdin”. În aceeasi zi, Societatea Literar-Artistica „Tibiscus” i-a acordat lui Doru-Dinu Glavan distinctia culturala „Gheorghe Bulic”, „în semn de profunda recunostinta pentru contributia la pastrarea si afirmarea identitatii cultural-nationale a românilor din Serbia”.
Studioul Regional Radio Resita a înregistrat în anul 2008 rezultate bune, conservând astfel tendinta ascendenta manifestata în majoritatea domeniilor (editorial, economic, tehnic, marketing si PR).
Grila de programe a fost permanent flexibila, facând loc ideilor aparute din comunicarea cu ascultatorii sau unor oportunitati ale momentului. Au fost marcate, prin emisiuni speciale, prin transmisii în direct si organizarea de evenimente – Anul International al Planetei Pamânt si cel al dilaogului intercultural.
Si în 2008 a continuaţ saptamânal, „Caravana Radio Resita la sate”, având alaturi specialisti de la Directia Agricola si de la Oficiul de Consultanta Agricola. A crescut numarul de emisiuni, rubrici din viata scolara, a tinerilor – realizate de ei. Cu aceeasi masura s-a operat în mediul universitar, cu Liga studentilor, Asociatia „Cogito”, sau „Bike Attack”.
Este de remarcaţ din nou, activitatea derulata la subredactiile din Baile Herculane si Poiana Rusca Teregova (studiourile „Hercules” si „Cozia”), de unde s-a realizaţ pe perioada verii, radioprogramul „Vacanta cu Radio Resita, Radio Semenic”.
A fost diversificata oferta informationala furnizata de catre subredactiile din Caransebeş Bocsa, Otelu Rosu, Oravita.
Totodata corespondentelor zilnice din Voivodina, Banatul Sârbesc, li s-au alaturat colaborari cu lideri ai românilor vlahi, de la sud de Dunare (Valea Timocului), prin corespondente saptamânale cu informatii din acest spatiu.
S-au realizat periodic emisiuni de promovare a proiectului transfrontalier Phare CBC (derulat în colaborare cu trei organizatii neguvernamentale românesti, din Serbia si Muntenegru) si a activitatilor presupuse de acesta.
Cea mai mare parte din achizitiile realizate prin fonduri europene s-au îndreptat spre dotarea tehnica a studioului, cu calculatoare, reportofoane digitale, alte echipamente electronice (fax-uri multifunctionale, copiator, retroproiector). A fost pus în functiune centrul multimedia, pentru întâlniri profesionale si pregatirea jurnalistilor, cu deschidere nationala si internationala.
În anul 2009, a fost realizat un sistem de streaming audio/video pentru Radio Resita, un proiect tehnic extrem de important pentru activitatea postului.
Anul 2009 a însemnat un an cu rezultate remarcabile, marcându-se o tendinta ascendenta în majoritatea domeniilor: mentinerea de catre Radio Resita a pozitiei de lider de audienta în zona de acoperire, participarea la diverse proiecte europene sau continuarea procesului de modernizare fiind doar câteva exemple.
Anul 2009 a însemnat implementarea noii structuri editoriale (grile de programe si formate de emisiuni), prin care s-a raspuns unor categorii diversificate de ascultatori prin produse radiofonice adecvate.
Activitatea tehnica a avut ca prioritate o mai buna receptie a postului. S-a reusit de asemenea finalizarea unor proiecte majore cum ar fi: achizitionarea aparaturii de transmisie digitala, precum si a back-up-ului acesteia, schimbarea atât ca format cât si ca mod de accesare a site-ului Radio Resita, modernizarea cabinei de productie, a departamentului fonoteca si a secretariatului.
La capitolul organizare, a fost implementat proiectul de diseminare a „Standardelor profesionale ale SRR – ghid de bune practici”, iar din punct de vedere al comunicarii si promovarii, datorita unor campanii sustinute de promovare a produselor radio, postul a reusit sa aiba o mai buna vizibilitate pe piata, prin participarea la evenimente de anvergura, determinate de Radio Resita, fie în parteneriat cu alte institutii.
În 2010, Radio Resita a mentinut programele reprezentative ale postului (În zori de zi, Radiomozaic, Dupa amiaza cu prietenii, Ceasurile serii), dar au fost introduse si emisiuni pentru atragerea de noi ascultatori.
Dintre evenimentele editoriale realizate în partea a doua a anului 2010, pot fi mentionate Caravanele Radio Resita, desfasurate saptamânal în centre de interes pentru puiblicul ascultator, Sanatate prin miscare, educatie prin sport – proiect editorial derulat astfel încât publicul sa participe la actiuni sportive, sau Cultura de la origini pâna în prezent – o serie de emisiuni derulate pe parcursul a sase luni.
În 7 – 8 august 2010, „Miscarea de Sanatate 2010“, campania nationala exclusiva a Radio România Actualitati, a parcurs o noua etapa, invitând ascultatorii postului de radio în Poiana Lupului, la Garâna, la 30 de kilometri de Resita, unde au avut parte de muzica de calitate, competitii în aer liber si premii-surpriza
Radio România Resita a implementat o noua grila de program, în septembrie 2011, structurata atât pe directia mentinerii programelor reprezentative, cât si pe introducerea unor emisiuni pentru atragerea de noi ascultatori, mai ales din mediul urban. Accentul a fost pus pe radioprograme, care cuprind radiografia principalelor evenimente regionale ale zilei, dar si pe emisiuni interactive, cu invitati, care prezinta probleme si preocupari ale tinerilor cu vârste cuprinse între 16 si 30 de ani.
Pentru realizarea feed-back-ului, au fost consultate saptamânal rapoartele de monitorizare ale programelor Radio România Resita, urmate de modificarea rubricilor si a programelor necorespunzatoare, chiar a moderatorilor, acolo unde a fost cazul.
În 2011, Radio România Resita a difuzat emisiuni pentru comunitatile ucraineana, sârba, maghiara, germana, slovaca, ceha, croata si rroma din judetul Caras-Severin, în limba comunitatilor respective, câte 30 de minute pe saptamâna pentru fiecare.
În 3 – 4 septembrie 2011, Radio România Actualitati, prin campania nationala „Miscarea de Sanatate”, împreuna cu Lupo si Radio Resita, au invitat ascultatorii la un week-end muzical si sportiv în cadrul primului mare festival al Banatului, Semenic Fest 2011.
În anul 2012, începând din septembrie, odata cu implementarea noii grile de programe, au fost selectate vocile de posţ s-au stabilit linii de programe, linii de stiri si de rubrici, au fost formate echipe de prezentatori, iar semnalele de post au fost refacute în totalitate.
Principalele repere ale noii grile de program sunt:
– Buna dimineata, Banat – care este matinalul Radio România Resita;
– Panoramic FM – un tronson de emisiuni interactive axat pe informatii utile publicului urban;
– Împreuna – radioprogram de informatii preponderent sociale si emisiuni dedicate copiilor;
– Buna seara, Banat – care cuprinde emisiuni culturale, cu teme sociale si emisiuni interactive.
Noul format muzical (AC) confera coerenta noii grile, incluzând atât piese noi, cât si muzica anilor ‘70-80-90-2000. Programele au un tempo mediu si ridicat la matinal si în drive-time, iar proportia între muzica româneasca si cea straina este echilibrata (50%-50%).
În perioada 17 – 24 decembrie 2012, colectivul Radio România Resita a derulat campania „Ajuta ca sa ajut” – menita sa aduca un zâmbet în preajma sarbatorilor de iarna persoanelor defavorizate social. Toate aceste ajutoare au fost acordate persoanelor defavorizate, iar o parte a banilor obtinuti a fost alocata reamenajarii salii de mese a sectiei de pediatrie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta din municipiul Resita, aflata într-o avansata stare de degradare
Tot în 2012, la Radio România Resita s-a modernizat cabina de emisie, s-a implementat controlul receptiei emisiei si al avertizarii prin SMS si mail a avariilor si s-a extins realizarea emisiunilor utilizând transmisii în sistem IP.5
Tinta principala fixata de Radio România Resita pentru anul 2013 a fost consolidarea si extinderea impactului asupra publicului din mediul urban, unde concurenta cu posturile comerciale este acerba. Atingerea acestui obiectiv s-a realizat prin:
– respectarea formatelor editoriale;
– stabilirea clock-urilor pentru programe si clock-urile muzicale;
– selectarea vocilor de post si a echipelor de prezentatori.
Stirile au câstigat în promptitudine, atitudine si consistenta prin realizarea propriilor jurnale regionale. Accentul a fost pus pe programe si emisiuni care cuprind radiografia principalelor evenimente regionale. Formatul muzical Adult Contemporary, adoptat cu un tempo mediu si ridicat la matinal si în drive-time, ofera coerenta grilei de programe si atrage ascultatori tineri din mediul urban.
Aria proiectelor editoriale muzicale a fost îmbogatita cu 12 rubrici noi, iar proportia dintre muzica româneasca si cea straina este echilibrata.
A fost restructurat site-ul www.radioresita.ro, prin modificari functionale de prezentare si continuţ iar traficul de utilizatori este în permanenta monitorizaţ atât pe pagina www.radioresita.ro, cât si pe platforma de socializare facebook.
În 2013 a continuat desfasurarea caravanei “Asculta cum te ascult”, conceputa ca un mod inedit de a lansa noua grila în pietele publice ale celor 8 orase din Caras-Severin si au fost promovate si sustinute Festivalul de Jazz si Festivalul de Folk de la Garâna.
Radio România Resita se adreseaza tuturor locuitorilor din Banatul Montan, dar si comunitatilor românesti din Banatul Sârbesc si românilor din Valea Timocului (Serbia
de Rasarit). În acest sens a fost încheiat un parteneriat cu saptamânalul “Libertatea” din Pancevo, în cadrul caruia Radio România Resita a participaţ în calitate de partener media, la Marele Festival al Românilor de Pretutindeni.
Pentru a putea relata cu mai multa acuratete evenimentele culturale, administrative si politice, au fost stabilite colaborari cu sase corespondenti din Banatul Sârbesc.
Tot în anul 2013 s-a derulat o campanie on-air si online sub genericul “Granita ne desparte, cultura ne uneste”, în cadrul careia au fost difuzate saptamânal si postate pe site informatii si imagini de la diverse manifestari din Banatul Românesc si cel Sârbesc.
Pentru românii din Valea Timocului amintim participarea la proiectul derulat de Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi”, cu sprijinul financiar al Departamentului Politici pentru Relatia cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României. Proiectul a urmarit promovarea identitatii nationale si a spiritualitatii românesti. În cadrul acestui proiecţ Radio România Resita a facut o donatie de carte.
În august 2013, aniversarea a 17 ani a Radio România Resita, a fost marcata pe parcursul a doua zile de spectacole care au reusit sa adune peste 15.000 de spectatori.
2Eveniment Radio România Re?i?a, de Ziua Națională a României – 1 decembrie 2013
•În anul 2014, Radio România Resita a urmarit în principal consolidarea si extinderea impactului asupra publicului din mediul urban, în contextul unei concurente puternice cu posturile comerciale. În acest scop:
– au fost selectate vocile de post;
– au fost stabilite clock-uri pentru programe si clock-uri muzicale;
– a fost accentuat caracterul regional al celor 4 jurnale difuzate zilnic;
– stirile au câstigat în promptitudine, atitudine si consistenta.
Principalele coordonate editoriale sunt reflectate în programe si emisiuni care cuprind radiografia evenimentelor din regiune, precum:
– Buna dimineata Banat – matinalul Radio România Resita, conform ARA, cel mai ascultat program matinal din regiunea Banat;
– Pulsul zilei – program de prânz interactiv, axat pe informatii utile publicului urban;
– Sens unic – program de seara, cu informatii preponderent sociale, emisiuni dedicate minoritatilor etnice în Banaţ dar si copiilor;
– Mansarda romantica – program difuzat între orele 22:00-24:00, care cuprinde emisiuni culturale, cu teme sociale si interactive.
Formatul muzical Adult Contemporary întregeste coerenta grilei de programe si, prin tempo-ul mediu si ridicat la matinal si în drive-time, reuseste atragerea de ascultatori tineri din mediul urban, fapt relevat de ultimele studii de audienta.
Odata cu schimbarea domeniului vechi (www.radio-resita.ro) în www.radioresita.ro a continuat optimizarea site-ului, reflectata în cresterea numarului de vizitatori unici/an la 320.000 (fata de 130.000 în 2013), cât si în peste 2.200.000 de afisari/pagina.
A fost implementat cu real succes un player pentru ascultarea postului de radio online, iar la sfârsitul anului a demarat si televiziunea online Radio România Resita – RRR TV online, Banatul se vede la radio ! –, care aduna pe zi ce trece tot mai mult public.
Pe pagina de socializare Facebook a postului s-a reusit cresterea numarul de fani de la 6.000 în decembrie 2013 la aproximativ 15.500 în decembrie 2014. Aceasta crestere a influentat pozitiv si numarul de accesari pentru pagina www.radioresita.ro, precum si cresterea interactiunii cu utilizatorii.
Unul dintre cele mai importante momente din istoria postului l-a reprezentat data de 1 decembrie 2014, de la care Radio România Resita în format visual-radio, atât pe frecventa 105,6 FM, cât si video on-line.
Si în 2014, Radio România Resita a sustinut proiecte speciale cu scopul de a-si promova obiectivele de implicare sociala ce decurg din statutul de post public, dar si de a-si creste notorietatea produselor sale.
Radio România Resita a organizat mai multe actiuni off-air de mare impacţ precum Caravana „Asculta cum te ascult”, Caravana Turistica „Vacanta cu Radio Resita”, care a avut ca scop promovarea turismului în Banaţ sau campania umanitara „Ajuta ca sa ajut!” – campanie pentru întrajutorarea sinistratilor în urma inundatiilor din Serbia.
Aniversarea împlinirii a 18 ani de la înfiintarea Radio România Resita a fost sarbatorita prin:
– organizarea unor spectacole de muzica si dansuri populare, muzica usoara si folk, cu participarea a peste 15.000 de spectatori;
Spectacol aniversar Radio Resita – 18 ani – august 2014!
– lansarea unor volume de poezie având ca autori angajati ai postului (Ada Botezan si Alexandra Gheorghiu) si organizarea unui moment festiv în cadrul caruia au fost înmânate diplome si plachete.
Alte actiuni derulate sub egida Radio România Resita au fost:
– marsul ciclist organizat cu ocazia împlinirii a 86 de ani ai Societatii Române de Radiodifuziune – 86, Start!;
– inaugurarea statiilor de autobuz denumite “Radio România” si “Radio România Resita” în toate orasele jud. Caras-Severin si în orasul Lugoj;
– împartirea a 5.000 de stegulete tricolore cu ocazia Zilei Nationale de 1 Decembrie;
– campania „EU aleg ROmania!” – promovarea online si amplasarea unor panouri cu fotografii în centrul civic al municipiului Resita.
În cadrul unor parteneriate strategice au fost promovate si sustinute evenimente precum Festivalul de Jazz de la Garâna, Festivalul de Folk de la Garâna, Gala Pomului de Craciun si multe alte manifestari culturale si sportive.
Pentru cresterea vizibilitatii, Radio România Resita a implementat un proiect de ascultare a postului în spatiile publice si în mijloacele de transport în comun.
În anul 2014, Radio România Resita a primit din partea Guvernului României distinctia „A binemeritat de la Patrie”, pentru merite deosebite în Revolutia din 1989.
•În anul 2015, un aport semnificativ în consolidarea pozitiei postului în piata media din Banat prin cresterea cotei de piata l-au avut modernizarea si diversificarea modalitatilor de prezentare a emisiunilor, de planificare a comunicarii eficiente cu publicul tinta, cu accent pe cresterea interactivitatii programelor.
Directiva principala a anului 2015 a fost dezvoltarea, prin:
– optimizarea site-ului www.radioresita.ro – dezvoltarea platformei online, implicit a prezentei în mediile de socializare online, devenind complementara emisiunilor on air;
– strategia de dezvoltare video – a jucat un rol importanţ fiind realizate peste 300 de emisiuni video si fiind încarcate pe site aproximativ 10.000 de materiale, fapt care a condus la cresterea traficului în mediul online.
Daca în 2014 Radio Resita a fost primul studio regional care a instalat un studio video pentru online, în 2015 a fost completata dotarea acestuia si a crescut complexitatea activitatii prin realizarea transmisiunilor visual radio zilnic, de luni pâna sâmbata;
– din primavara anului 2015, Radio România Resita are un studio în statiunea Baile Herculane, în hotelul Afrodita.
Pentru a-si îndeplinii rolul de educare si formare, Radio Resita a desfasurat campanii editoriale cu un puternic caracter social, educativ si cultural:
– ”Lasa ceva în urma ta, dar nu gunoaiele!”;
– ”Daca tu citesti, ajuta-i si pe altii sa citeasca” – în urma acestei campanii, s-au adunat aproximativ 2.000 de volume care au fost donate Bibliotecii municipale din Kladovo-Serbia, eveniment istoric declarat de oficialii sârbi, deoarece a fost prima donatie de carte româneasca într-o institutie a statului sârb.
Întreaga activitate editoriala, continuarea procesului de modernizare, promovarea valorilor regionale si ale minoritatilor nationale din zona, grija pentru pastrarea traditiilor, a obiceiurilor si a identitatii românilor din Banatul Sârbesc si de pe Valea Timocului au consolidat pozitia postului Radio Resita detinuta în topul preferintelor ascultatorilor din Banat.
La Radio Resita au avut loc mai multe actiuni desfasurate off-air, cu mare impact si în zona editoriala. Dintre acestea pot fi amintite caravanele “Asculta cum te ascult” si ”Vacanta cu Radio Resita”, care au avut ca scop promovarea turismului în Banaţ sau “Marsul ciclist” organizat cu ocazia împlinirii a 19 de ani de functionare a studioului. Au fost promovate si sustinute manifestari culturale (Festivalul de Jazz de la Garâna, Festivalul de Folk de la Garâna), sportive sau sociale (Gala Pomului de Craciun, unde peste 300 de copii au primit cadouri).
Din 9 martie 2015, Radio România Resita ajunge mai usor în casele banatenilor. Din aceasta saptamâna, emisiunile realizate on air pe 105,6 FM si on line pe www.radioresita.ro sunt preluate si de Televiziunea Vest TV si difuzate prin cablu în 150 de localitati din Caras-Severin
La 17 martie 2015, managerul Radio România Resita, Laura Sgaverdea, a obtinut premiul pentru jurnalism la Gala Nationala a Excelentei în Asistenta Sociala, care a avut loc la Ateneul Român din Bucuresti. Radio România a avut trei nominalizari la premiul pentru jurnalism, la categoria personalitati care sustin asistenta sociala: Laura Sgaverdea de la Radio Resita, Andrada Cojocaru de la Radio Craiova si Cristina Spînu de la Radio Iasi, iar primele doua au ajuns în finala.
Managerul Radio România Resita, Laura Sgaverdea s-a implicat în ajutorarea persoanelor aflate în dificultate. În cadrul campaniei Ajuta ca sa ajut a fost renovata si dotata sala de mese a sectiei de pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta din Resita, aflata într-o avansata stare de degradare si sute de persoane cu o situatie materiala precara au primit alimente, haine si bani. De asemenea, au fost sprijiniti locatarii din blocul avariat prin explozie de pe Aleea Vladeasa din Resita, pentru a se muta mai repede acasa, dar si sinistratii din Serbia, tara grav afectata de inundatii. Managerul Radio România Resita s-a implicat activ si în subiectul crizei de sânge cu care s-a confruntat judetul Caras-Severin.
Premiul pentru jurnalism la categoria „Personalitati care sustin asistenta sociala”, obtinut de managerul Radio România Resita, Laura Sgaverdea.
Începând cu 25 martie 2015, expozitia de fotografii „100 de locuri pe care trebuie sa le vizitezi”, din cadrul campaniei EU aleg România!, s-a redeschis la Palatul Voievodal Curtea Veche, cel mai vechi monument medieval din Bucuresti. Cele 100 de destinatii de poveste au fost alese de ascultatorii Bucuresti FM, Radio Cluj, Radio Constanta, Radio Oltenia Craiova, Radio Iasi, Radio Resita, Radio Timisoara si Radio Târgu Mures în cadrul campaniei ”EU aleg România !”, realizata de Reteaua Studiourilor Regionale.
În 24 iulie 2015, sub sloganul „Daca tu citesti, ajuta-i si pe altii sa citeasca”, Radio România Resita întinde o mâna de ajutor fratilor de peste granita. Cu ajutorul ascultatorilor s-au adunat sute de volume care în acest sfârsit de saptamâna au ajuns la Biblioteca municipala din Kladovo, pentru a se bucura de ele toti cei care îi trec pragul. Donarea de carte este parte a Festivalului Ethno Kladovo 2015, editia a X-a, care are ca scop promovarea culturii si traditiilor din Serbia, România si Bulgaria. Timp de doua zile au avut loc spectacole artistice, iar vizitatorii au avut ocazia sa vada costume populare si diverse obiecte de artizanaţ dar si sa deguste mâncaruri traditionale din cele trei tari.
Nu este pentru prima data când Radio România Resita se implica în completarea fondului de carte în limba româna din Serbia. În 2013, alte sute de volume au ajuns prin intermediul postului public pe rafturile Casei de Cultura Româneasca din Zajecar, prima institutie de acest gen din Serbia.
Începând cu 14 septembrie 2015, Reteaua studiourilor regionale Radio România a lansat provocarea de a fi descoperiti 100 de români pentru istoria lumii, 100 de români care ne-au deschis calea, au creaţ au construit si au daruit o noua scânteie spiritului românesc. Inventii revolutionare, descoperiri spectaculoase, lucrari de arta în spatele carora sunt povestile unor oameni de valoare care au dus România în lume. Toate acestea au putut fi aflate ascultând programele studiourilor regionale din Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Resita, Timisoara si Tg. Mures sau de pe site-ul eualegromania.ro.
La 5 decembrie 2015, comunitatea româneasca din Voivodina a sarbatorit Craciunul prin Festivalul de datini si obiceiuri de iarna. Pe scena Caminului Cultural din Uzdin au urcaţ în aplauzele spectatorilor, ansambluri si interpreti din Sacalaz, Torac, Uzdin, Novi Sad, dar si invitati din România, respectiv din Comlosu Mare si Sopotul Nou.
Pe aceeasi scena au urcat si reprezentanti ai presei din Banat – atât cel românesc, cât si sârbesc. Printre laureatii din acest an s-a aflat si Radio Resita, unul dintre cele mai apreciate posturi din Voivodina. Managerul Radio România Resita, Laura Sgaverdea a fosţ de altfel, inclusa din acest an în rândul membrilor de onoare ai Societatii literar-artistice „Tibiscus” din Uzdin, principalul promotor al culturii românesti din Voivodina si organizator al manifestarilor. Managerul Radio Resita a primit cu aceasta ocazie si un premiu ”Pentru contributii majore la pastrarea, afirmarea si propagarea culturii si spiritualitatii nationale românesti si promovarea iubirii de neam a românilor”, oferit de Societatea literar-artistica “Tibiscus” din Uzdin, Serbia.
•În anul 2016, Societatea Româna de Radiodifuziune a obtinut un sediu pentru Studioul Regional Radio Resita, prin hotarâre a Consiliului Local si au fost derulate procedurile preliminare prevazute de legislatia în vigoare în vederea amenajarii acestuia pentru activitatea de radio. Astfel, s-a obtinuţ alocarea în administrare, pentru 49 de ani, a unui imobil cu o suprafata utila de 460 mp si curte în suprafata de 3.300 mp având ca destinatie amenajarea unui sediu modern, adaptat noilor cerinte tehnice si editoriale, pentru Studioul Regional Radio Resita.
În urma sondajelor de audienta, realizate de Asociatia pentru Radio Audienta, Radio România Resita este în 2016 lider incontestabil în Banaţ depasind detasat principalii competitori Europa Fm, Radio ZU si ProFm. Rezultatele de audienta sunt sustinute si de cresterea în mediul online.
Astfel, numarul sesiunilor pe pagina a ajuns anul acesta la 2 milioane, marcând o crestere de 30% fata de 2015, iar numarul utilizatorilor pe anul 2016 a ajuns la 1,1 milioane, cu o crestere de 41% fata de anul precedent. Accesarea website-ului www.radioresita.ro de pe device-uri mobile înregistreaza o crestere de 58% fata de anul 2015, ajungând la aproximativ 1,1 milioane.
O crestere de 43% apare si la accesarea site-ului de pe platforme sociale (Facebook, GooglePluş Twiter, Youtube), ceea ce reprezinta un numar de peste 1,3 milioane de
sesiuni. Aceste performante editoriale au fost realizate cu o echipa mica, mobila si policalificata, care lucreaza atât în mediul on air cât si în online.
Notorietatea Radio România Resita a crescut ca urmare a numeroaselor evenimente în care a fost implicat postul: Campania „Sânge pentru viata”; 2.000 de martisoare oferite de 1 Martie de echipa Radio Resita, flori si stegulete oferite de 8 Martie, în cadrul campaniei „Eu sunt Radio România”.
Sute de elevi au vizitat Radio România Resita în cadrul Programului Scoala Altfel. De 1 Iunie a fost organizat un eveniment pentru copii, carora le-au fost oferite cadouri, dulciuri, rechizite si jucarii.
Caravana „Vacanta cu Radio România Resita” s-a aflat în doua zone extrem de cautate de catre turisti – Baile Herculane si Cheile Nerei.
Pe parcursul anului 2016, Radio România Resita a promovaţ prin intermediul programelor culturale, traditiile românesti si actiunile organizate de românii de peste Dunare, din Valea Timocului si Banatul Sârbesc.
Succesul acestor evenimente a atras interesul multor institutii culturale, pentru organizarea în parteneriat a unor alte manifestari, cum ar fi „Resita în 10 dimensiuni”, la care echipa redactionala a pregatit sceneta Coana Aglaia care a fost jucata, pe scena Palatului Cultural, chiar de reporteri, redactori si crainici.
Lansarea a doua frecvente noi în Clisura Dunarii: 91,9 Fm ?i 92,8 Fm a avut loc în data de 1 Decembrie, marcând astfel Ziua Nationala.
Sub sloganul „Pentru cine sunt o povara cladirile de patrimoniu?”, Radio România Resita a prezentat situatia monumentelor lasate în paragina, date uitarii si chiar sortite demolarii.
În spiritul asumarii misiunii publice, la nivel regional au fost derulate evenimente si sustinute campanii sociale de mare impact. Astfel, pentru prima oara în România s-a derulat proiectul EBU: Serious Request. Evenimentul, asumat de Studioul Regional Radio Resita pentru coordonare si implementare, s-a desfasuraţ timp de o saptamâna, sub genericul Muzica pentru viata, iar fondurile strânse (aproape 200.000 lei) au fost donate pentru finalizarea lucrarilor de constructie a Clinicii oncologice Nera, ce îsi propune sprijinirea bolnavilor de cancer. Realizarea proiectului nu a presupus costuri suplimentare fata de bugetul de venituri si cheltuieli al studioului, toate fondurile necesare organizarii evenimentului fiind atrase prin sponsorizari.
În cadrul Departamentului Tehnic al studioului Radio România Resita s-au realizat:
•transmisiuni prin V.O.I.P dar si video ale proiectelor Radio România Resita –programul „Buna dimineata Banat din diferite locatii”;
•aplicatia Radio Resita pentru Android si pentru IOS.
Începând cu 18 aprilie 2016, Radio România Regional a organizat campania „descopera 100 de povesti de aur ale sportului românesc” în cadrul proiectului Eu aleg România ! Fiecare sportiv are o poveste în spatele caruia se afla ani de munca, sacrificii si perseverenta în dorinta de a fi cel mai bun, iar povestile lor de succes au fost aflate ascultând programele studiourilor regionale din Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Resita, Timisoara si Târgu Mures sau au fost citite pe site-ul eualegromania.ro, pe site-urile studiourilor regionale si pe paginile acestora de Facebook si Twitter.
La 20 iulie 2016, Studioul Regional Radio România Resita s-a bucurat de vizita Presedintelui Director General al Societatii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu si a presedintelui TeleRadio Moldova, Olga Bordeianu. Radio România Resita, datorita cotelor de audienta, care l-au plasat pe primul loc în regiune, se bucura de aprecierea si sustinerea celor doi oaspeti.
Olga Bordeianu a marturisit în exclusivitate pentru ascultatori: „Sunt pentru prima data în Banatul de Munte si în studioul Radio Resita si ma simt foarte bine, este foarte frumoş foarte bine si în suflet si afara. Sunt Presedintele TeleRadio Moldova de un an de zile, practic prima femeie presedinte a acestei institutii. Am acumulat o experienta enorma în mediul privaţ am fost si la radio si la televiziune, într-un holding american foarte mare, am lucrat si peste hotare, ultimii doi ani, la Moscova, ca director de programe la departamentul international, iar de acolo am venit la Chisinau, în urma câstigarii concursului pentru functia pe care la momentul de fata o detin. Am venit cu obiective pe care vreau sa le realizez la TeleRadio Moldova, obiective pe care le-am asimilat din mediul privat si încerc sa le implementez acum într-o companie publica, bineînteles tinând cont de misiunea publica pe care o detine. Faptul ca sunt în vizita la Radio România Resita este un motiv ca vreau sa îmi îmbogatesc experienta. Felicitari si La Multi Ani, Radio Resita !”.
La 8 august 2016, Radio România Resita a împlinit 20 de ani de emisie neîntrerupta pentru ca „un om informat este un om puternic”. Povestea a început în toamna anului 1995, când la initiativa unor tineri entuziasti a luat fiinta ceea ce astazi este numarul 1 în Banat. A urmat o perioada de munca si emotii, coordonata de Doru Dinu Glavan, pâna când s-a auzit în eter prima voce, în luna iunie a anului 1996 si radioul a fost statuat ca post public local. Acela a fost punctul de plecare pentru a ceea ce avea sa devina „Sunetul Banatului Montan”. Radio România Resita a devenit în cei 20 de ani un post cu notorietate. Aproximativ 200.000 de persoane aleg zilnic frecventa 105,6 Mhz.
Împlinirea a 20 de ani de la inaugurarea postului regional Radio Resita a fost prilej de organizare a mai multor evenimente care au reunit peste 25.000 de spectatori: publicarea cartii Coana Aglaia de Dan Agache, realizarea unei picturi stradale pe un perete cu o lungime de circa 100 metri, care leaga doua cartiere din municipiul Resita si trei zile de spectacole în aer liber, cu muzica pentru toate gusturile.
8Managerul Radio România Resita, Laura Sgaverdea: „Este daca vreti un rezultat care ne bucura nespus de mult si care ne face sa ne gândim ca directia ce am ales-o în urma cu ceva vreme este cea buna”.
Aniversarea a fost marcata prin concertul Filarmonicii Oltenia – Craiova, prin participarea celor mai cunoscuti interpreti de muzica populara, dar si a unor tineri aflati la început de cariera, dar si prin participarea unor trupe precum Directia 5, Pacţ Phaser si a Simonei Nae.
Presedintele-director general al Societatii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu a felicitat echipa Radio Resita pentru performante: „Este întotdeauna o bucurie sa vin la Resita, pentru ca acesta-i sentimentul pe care îl ai când ajungi acasa. Radio România este un serviciu public respectaţ atât în tara cât si peste hotare. Radio România Resita este una din cele mai performante studiouri si a crescut foarte mult datorita oamenilor dedicati si devotati acestui public prin care respira. Cu Radio România Resita se inta în România. Din interior va avea întotdeauna sprijinul meu, din exterior sunteti dumneavoastra ascultatorii”.
La 12 octombrie 2016, în cadrul manifestarii culturale „Resita în 10 dimensiuni”, echipa Radio România Resita a pregatit o sceneta care a fost jucata pe scena Palatului Cultural, chiar de reporteri, redactori si crainici ai postului. Este vorba de sceneta „Coana Aglaia pe 105,6 FM”, adaptare de Anca Bica Balalau, dupa cartea „Coana Aglaia” de Dan Agache, în care jurnalistii de la Radio Resita au fost actori.
9În perioada 19 – 24 decembrie 2016, colegii de la Radio Resita, Laura Sgaverdea, Ovidiu Babolea si Valentina Adam au realizat un tur de forta în centrul civic al Resitei, unde au difuzat dintr-un studio de sticla, 24 de ore din 24, „Muzica pentru viata !”. Toti resitenii s-au bucurat de muzica, iar donatorii putut face dedicatii si, cel mai importanţ au oferit speranta bolnavilor de cancer.
Radio Resita în parteneriat cu Crucea Rosie au organizat aceasta actiune pentru a contribui la finalizarea clinicii Nera, singurul centru de recuperare oncologica din România.
În fiecare seara de la ora 18:00, redactorilor Radio Resita li s-au alaturat renumiti artisti si trupe locale, nationale, dar si internationale.
10În pluş cei care iubesc legendele sportului românesc sau arta si totodata au dorit sa ajute bolnavii de cancer au participaţ în 20 decembrie, la balul caritabil organizat de Radio Resita. Au licitat pentru obiecte precum tricoul regelui fotbalului românesc – Gheorghe Hagi, sau al capitanului echipei nationale din ultimii 10 ani – Cristian Chivu, au putut duce acasa pagaia canoistului Ivan Patzaichin, sau tabloul cu semnatura gimnastei Catalina Ponor. Au mai fost licitate tablouri pictate de Marian Trutulescu, Kurta Cazimir, Petru Galis sau Nicolae Ungar
Totalul fondurilor colectate în cadrul acestei actiuni a fost de 145.000 lei.
Răzvan Moceanu – RADOR