Ovidiu Virgil Drăgănescu: Nu vreau să sune prea politic, dar această propunere este legată de cele două campanii electorale
Articol editat de Mirabela Afronie, 14 aprilie 2016, 06:07
Necesita deoarece Societatea de Radioteleviziune este de câteva săptămâni fără un manager cu drepturi depline, este efectiv o lipsă care incumbă asupra mersului acestei societăţi. Pe de altă parte, după procedurile pe care le cunosc eu atât de bine în Parlament, procedura de urgenţă întotdeauna este făcută pentru a trece cât mai puţin vizibil una din hotărârile pe care o ia un partid sau mai multe partide, care au majoritatea. Totdeauna prin procedura de urgenţă se evită să se dezbată pe larg, în Parlament, subiectul respectiv. Sunt proceduri diminuate, nu se ajunge la o înţelegere clar a procesului legislativ şi a proiectului de lege şi, în general, singurele care se mai prind despre ce e vorba sunt comisiile respective, dac se prind şi ele, evident, dar colegii din celelalte comisii, care normal ar trebui să aibă timp să citească raportul comisiilor respective înainte de a se intra în plen, nu beneficiază de acest timp în cadrul procedurilor de urgenţă.
Ovidiu Virgil Drăgănescu a mai afirmat că modificarea Legii 41 nu va ajuta în niciun fel TVR-ul.
Și nu vreau să sune prea politic, dar această propunere de lege, venită din partea reprezentantului PSD, și mai ales caracterul de urgență, după părerea mea, este legat de cele două campanii electorale. /…/ foarte sincer. Urgența vine și de la ceea ce se-ntâmplă la vârful Televiziunii, dar și de intrarea în campanie. Pentru că vă dați seama, dacă votul trecea, să spunem, în una din săptămânile astea, numai bine, se instala o nouă conducere – probabil, dorită – pe o nouă lege făcută exact cum își dorește PSD-ul, prin dublarea acelui post de președinte-director general în două persoane, separat președintele, separat.