La pas prin mirificul Banat!
Articol editat de Mirabela Afronie, 21 octombrie 2016, 06:29 / actualizat: 21 octombrie 2016, 10:45
Încotro să-i îndrum mai întâi? Să-i îndemn să meargă în cele mai lungi şi cele mai frumoase chei din ţara noastră, dar şi din Europa, în care turiştii pot admira un peisaj de o unicitate aparte – Cheile Nerei. Să le spun de Lacul Dracului, Lacul Ochiul Beiului sau Cascadele Beuşniţa? Sau poate să viziteze Zona turistică Herculane, una dintre cele mai cunoscute din Banat şi din ţară, atât datorită staţiunii Băile Herculane, cât şi Parcului Naţional „Domogled – Valea Cernei”. Deşi se află la altitudinea de doar 168 de metri, în Băile Herculane se poate respira aer ionizat ca la 1.500 – 2.000 de metri, comparabil cu cel din Alpii elveţieni sau de la Cascada Niagara.
Poate o călătorie cu trenul pe celebrul drum de fier dintre Oraviţa şi Anina, pe Semeringul Bănăţean, o experienţă unică, mai ales acum în plină toamnă. De ce nu în Clisura Dunării cu celebrele Cazane în care Dunărea fierbe pur şi simplu, cu chipul lui Decebal, cu bucătăria specific sârbească din care nu poate lipsi peştele, cu legendele despre Babakaia, ori cu vestigiile istorice prezente la tot pasul.
Sunt atât de multe locuri ce pot şi merită să fie văzute. Staţiunile Montane Semenic şi Muntele Mic, Lacul Trei Ape, Văliug, Gărâna, peşterile răspândite în zonele carstice ale Cheilor ce brăzdează Banatul, pădurile seculare, izvoarele cu ape limpezi, crescătoriile naturale de păstrăv şi câte şi mai câte. Sunt multe locuri frumoase, trebuie doar să ne dorim să le descoperim ori să le revedem mereu, cu aceeaşi plăcere.
Dan Agache
Sursă foto: PRESSALERT.ro