Povestea Dixieland-ului şi a Jazz-ului din Reşiţa de altădată, prezentată în sunet şi imagini la Biblioteca germană din oraş
Fenomenul dixieland şi jazz la Reşiţa a fost prezentat în după-amiaza de miercuri, 25 septembrie în cadrul unei expoziţii documentare de afişe la Biblioteca germană „Alexander Tietz” din oraş.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 25 septembrie 2024, 20:01 / actualizat: 25 septembrie 2024, 21:49
Inimoşi sunt cei ce s-au dedicat muncii, cu sensibilitatea si talentul oamenilor de diferite vârste, mentalităţi si pregătiri profesionale, în nobila idee de a oferi, acolo unde s-a putut, certitudinile profesionalismului artistic; si nu puţine le-au fost rezultatele încă de pe băncile scolii şi până pe marile scene ale lumii, numele multora impunându-se cu autoritate şi graţia talentului, desăvârşit prin strădanie.
Aşa au fost şi fondatorii formaţiei Dixieland Band şi Traditional Jazz Band conduşi de Francisc Troner, un pasionat nativ al instrumentelor de suflat.
Despre fenomenul dixieland şi jazz din Reşiţa de altădată, prof. Mariana Troner-Vermeşan a prezentat o frumoasă expunere publicului reşiţean:
Despre fenomenul diexieland şi jazz, cât şi despre mişcarea culturală de anvergură din Reşiţa anilor 60-70 până aproape de Revoluţia de la 1989, am aflat din amintirile lui Puiu Ciasc şi a prof. Dolores Weisz, implicaţi direct în curentul artistic din acele timpuri:
***
Fenomenul jazz la Reşiţa va fi prezentat miercuri, 25 septembrie în cadrul expoziţiei documentare „Dixieland Band – de la pasiune la performanţă”.
De la ora 16.30 prof. Mariana Troner-Vermeşan, alături de editorul Gheorghe Jurma vor vorbi publicului despre istoria muzicală a Reşiţei de altădată, jazz, dixieland şi alte amintiri şi istorisiri din trecut.
Evenimentul se va consuma la Biblioteca germană „Alexander Tietz” din oraş, iar intrarea publicului este liberă.