[FOTO-AUDIO] Maia Truţulescu pe simezele Muzeului Banatului Montan
Cel de-al șaselea demers plastic semnat 𝗠𝗮𝗶𝗮 𝗧𝗿𝘂ț𝘂𝗹𝗲𝘀𝗰𝘂 a ajuns în fața publicului, 𝗷𝗼𝗶, 𝟮𝟲 𝗺𝗮𝗶, în două săli de expoziții ale 𝗠𝘂𝘇𝗲𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗕𝗮na𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗠𝗼𝗻𝘁𝗮𝗻, lucările fiind de semi şi mari dimensiuni, prezente în expozițiile din București și Timișoara, cât si lucrări realizate în ultimul an. Expoziția de pictură intitulată „𝗜𝗡𝗡𝗘𝗥 𝗧𝗛𝗢𝗨𝗚𝗛𝗧𝗦” – Gânduri interioare, a reunit foarte mulţi iubitori ai artei plastice. Expoziţia a fost deschisă de consilier cultural al Primăriei Reşiţa, Dorinel Hotnogu şi cercetător dr. Carmen Albert care au apreciat arta Maiei ca pe a unui artist adult.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 26 mai 2022, 22:15 / actualizat: 27 mai 2022, 15:56
Maia Truţulescu pune pe primul loc, educaţia, apoi pictura:
Este un prilej fast şi de bun augur, deopotrivă se simte căldura de pe simeze care nu poate decât să ne încânte. Ce se poate despre tânăra Maia este că o cunosc prin opera ei, fiind de o sensibilitate aparte care face să coboare îngeri pe pământ, a spus curator-critic de artă, conf. univ. dr. Gabriel Kelemen de la Facultatea de Artă şi Design din UVT, vicepreşedinte al filialei Timişoara a Uniunii Artiştilor Plastici din România. „Ţărâna care devine culoare începe să se transforme în operă de artă. Găsim simboluri, interpretări, lumi care se construiesc, lumi utopice. Maia este în arta sa o curajoasă. Se simte trepidanţa exuberantă şi veselă, optimistă, solară a copilului din ea. Este un copil oarecum introvertit şi este foarte bine pentru că, de obicei, marii artişti au o combustie interioară, au un spaţiu secret, un spaţiu în care aterizează şi decolează îngeri„, a spus la vernisaj criticul Gabriel Kelemen:
„Tânăra Maia Truțulescu este un prilej de maximă bucurie, nu vreau să zic lucruri mari dar este din punctul meu de vedere un miracol. Ce m-a bucurat când am întâlnit opera Maiei Truțulescu, a fost, în primul rând, inocența și seninătatea. Ea nu alunecă, după cum se vede, în derizoriu, nu pică în kitsch, nu alunecă în arta naivă. Ea nu este nici mare, nici mică. Este serioasă, asta mi s-a părut foarte interesant la ea, e ludică, senină. Ea-și oferă sufletul pe tavă, pe simeza asta atât de interesantă. Se simte că lucrează cu sufletul! Are un entuziasm aici, pe care mi-e greu să-l reconstitui, dar siguramente îl are prin carisma divină„, subliniază criticul de artă, conf. univ. dr. Gabriel Kelemen.