Înaltul Patronaj al Președintelui României a fost acordat Bienalei Art Encounters
În cadrul unui eveniment desfășurat la Timișoara pe 5 mai 2017, la Muzeul de Artă Timișoara, bienalei Art Encounters i-a fost acordat Înaltul Patronaj al Președintelui României. Mesajul de susținere al președintelui este important pentru recunoașterea publică a rolului pe care cultura îl are în dezvoltarea durabilă și echilibrată a societății.
Articol editat de Radio Resita, 6 mai 2017, 17:49
Prin dialogul constant între artişti şi public, între arta contemporană românească și scena internațională, Art Encounters se alătură unei serii de evenimente de importanță culturală majoră din România, precum Festivalul George Enescu sau Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.
„Președintele României este un convins susținător al culturii, ca expresie a identității persoanelor și colectivităților. Președintele este de mult timp un politician care a înțeles rolul constitutiv al culturii, în bogația diversității expresiilor ei, în echilibrul și dezvoltarea durabilă a localităților. Prin acordarea Înaltului patronaj pentru Art Encounters, E.S. Klaus Iohannis, Președintele României, a dorit să remarce atât deschiderea acestei manifestări către un public larg, cât și contribuția ei inovatoare la aderarea de către acest public la valorile ce caracterizează dialogul cultural european contemporan”, transmite consilierul prezidențial Sergiu Nistor.
„Arta contemporană transformă experiența cotidiană în expresie artistică, reflectând stările și emoțiile oferite de contextul social în care artiștii își desfășoară activitatea. Art Encounters promovează artiștii români, într-un mediu cultural european, oferindu-le posibilitatea de a iniția un dialog cu publicul larg, dar și cu cel de specialitate, atât la nivel național, cât și la nivel internațional”, transmite Ovidiu Șandor, președinte al Fundației Art Encounters.
Tema din acest an, „Viața – mod de întrebuințare” propune o reflecție angajată și susținută asupra lumii în care trăim, din care pot ieși la suprafață diferite feluri de a ne imagina societatea, relațiile dintre oameni în comunitate și mentalitățile fiecăruia dintre noi. Scopul bienalei este harta culturală și socială pe care o desenează, având în vedere atât modurile de interpretare a lumii și a societății pe care artiștii invitați le propun, cât și contribuția activă a publicului la diversificarea acestora.
„Felul în care vedem arta contemporană aparține fiecăruia dintre noi. Nu există mod corect sau greșit atunci când vorbim de interpretarea intrinsecă a unei lucrări, existăm doar noi, fiecare cu experiențele și modurile noastre de a privi lumea. Sunt convins că fiecare om care va trece pragului unui eveniment din cadrul bienalei va găsi ceva care să i se potrivească”, mai transmite Ovidiu Șandor.
Art Encounters 2017 va avea loc în Timișoara și Arad în perioada 30 septembrie – 5 noiembrie.
Art Encounters 2017 se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României. Este organizat de Fundația Art Encounters, împreună cu Primăria Municipiului Timișoara, Direcția Județeană pentru Cultură și Fundația Triade.