[FOTO-AUDIO] Maia Truțulescu expune în cadrul „Art Safari” București, cel mai mare eveniment dedicat artei din România!
Un copil sapă în nisip ca să-i schimbe locul Mării… tristețe, copilul a crescut… aș perora dacă micuța-marea artistă Maia Truțulescu s-ar fi oprit din ascensiunea artistică, începută la o vârstă extrem de fragedă, dar nu s-a întâmplat așa, Maia a luat din azurul Mării, cu vârful pensulei, urme de aripi de îngeri și le-a înhămat la drumul cel lung și frumos al carierei sale… peste albastrul dospit între marginile fără margini al apelor, din adâncurile acvatice a găsit rădăcini pentru suflarea zborului plecat să zidească la marginea cerului întruparea harului său binecuvântat.
Articol editat de Radio Resita, 4 septembrie 2020, 19:55 / actualizat: 5 septembrie 2020, 13:26
Maia este încă un copil, dar un copil care nu confundă jocul cu joaca și se comportă ca un artist adult făcându-ne oarecum obișnuiți cu succesele sale la nivel național și internațional… Maia e un artist pentru care culoarea este o amprentă a ADN-ului său… este chiar ea…
La acest început de toamnă, Maia Truțulescu se bucură de o nouă recunoaștere:
„Uneori visele devin realitate mai repede decât te-ai aștepta. Anul trecut am vizitat cel mai mare festival de artă contemporană din România, „Art Safari”. Am rămas foarte impresionată și mă gândeam că atunci când voi crește mi-aș dori să am o lucrare prezentă într-un asemenea eveniment.
Anul acesta în urma concursului ”Odiseea tînărului artist” ,impresionant prin numărul și calitatea lucrărilor, la care au participat aproape 800 de tineri artiști, am fost aleasă printre cei 34 de câștigători, care vor expune în cadrul Art Safari București, cel mai mare eveniment dedicat artei din România. Juriul concursului a fost format din: Ioana Ciocan, curator de artă și directorul Art Safari București, Elena Dumitrescu,lector, departament sculptură, Universitatea Națională de Artă din București și Ionuț Barbu, profesor de pictură, Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București.
Sunt extrem de onorată și fericită pentru această reușită. Lucrarea cu care voi participa este Auto-odyssey (Me and my world), 2020, tehnică mixtă/carton, format A3.”
„Art Safari” se va desfășura în perioada 11-20 septembrie, iar publicul poate vizita expoziția dedicată lui Sabin Bălaşa, pictor contemporan celebru în anii ’80-’90, va redescoperi opera lui Gheorghe Petraşcu, unul dintre cei mai importanţi artiști români de început de secol XX și o expoziţie semnată Guerrilla Girls, grup a cărui artă a făcut înconjurul lumii. Pavilionul Central va fi dedicat Şcolii de la Bucureşti – artei contemporane din Capitală, începând cu anii ’90.
Felicitări, micuța-marea noastră artistă, Maia Truțulescu!
Felicitări părinților și dascălilor tăi!
Anca Bica Bălălău