[FOTO] Actorul Valentin Teodosiu la Boema în această seară de la ora 22:15!
Radio România Reşiţa este radioul oamenilor şi promovează Valoarea.
Articol editat de Radio Resita, 22 septembrie 2021, 17:22 / actualizat: 13 aprilie 2023, 12:35
Din acest motiv şi din respect pentru toţi ascultătorii, din ţară şi din afara graniţelor aducem pe calea undelor oameni de valoare, a căror menire este aceea de-a înălţa cultura şi spiritul poporului român.
Actorii mor pe scenă de foarte multe ori, dar din păcate se întâmplă să moară şi pe scena vieţii… şi atunci ni se sting luminile în suflet… păşim împovăraţi de tristeţea ce se lasă ca o cortină peste regretele noastre…
Am profitat de recenta aniversare a maestrului Valentin Teodosiu-Uriaşul cu suflet de copil şi l-am invitat la emisiunea Boema în această seară de la ora 22:15 pentru a se mărturisi ascultătorilor Radio România Reşiţa.
A venit pe lume într-o zi de 17 septembrie a anului 1953 în Bucureşti.
Cu Harul primit la naştere s-a jucat frumos din postura actor de teatru, film și televiziune, devenind o personalitate publică cunoscută mai ales ca vocea postului de televiziune Pro TV încă de la începuturile canalului, din 1995.
Şi-a îmbrăcat vocaţia de şlefuitor de suflete la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică (IATC), la clasa profesorilor Petre Vasilescu și Cornel Vendel.
A jucat ani de zile pe scena Teatrului Nottara din Bucureşti, în spectacole precum: ”Romeo şi Julieta” de W. Shakespeare (1978), ”Scapino” de Moliere (1985), ”Burghezul gentilom” de Moliere (1989), ”Sinucigaşul” de N. Erdman (1990), ”Regele moare”, de Eugen Ionesco (1991), ”Puricele” de G. Feydeau (1993), ”Aşteptându-l pe Godot” de S. Beckett (1996), ”Cu capu de nicovală” (2000), „Larry Thompson, tragedia unei tinereţi” sau ”Show must go on” de Dusan Kovacevic (2002), „Moştenirea lui Cadâr” de Sam Shepard (2002).
După 25 de ani în care a făcut parte din trupa Teatrului Nottara, Valentin Teodosiu s-a alăturat în 2003 colectivului Teatrului de Comedie. Aici a jucat în spectacole precum: ”Scrisori găsite”, după texte de Tudor Muşatescu, în regia Andreei Vulpe (2003); ”A douăsprezecea noapte”, o adaptare a piesei lui William Shakespeare, în regia lui Gelu Colceag (2003); ”Poker” de Adrian Lustig, în regia lui Alexandru Tocilescu (2004); ”Revizorul” de Gogol, spectacol montat de Horaţiu Mălăele (2006); „Casa Zoikăi”, în regia lui Alexandru Tocilescu (2009); „Micul Prinţ” de Antoine de Saint-Exupery, în regia lui Alexandru Dabija (2017).
A mai jucat, între altele, în comedia muzicală „O premieră furtunoasă”, în regia lui Cezar Ghioca, care a avut premiera în 2010, la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” din Bucureşti, precum şi în spectacolul „Prestez servicii artistice”, semnat Chris Simion, a cărui premieră a avut loc în 2014 la Godot Cafe-Teatru din Bucureşti.
Dacă l-aş compara cu ceva anume, cred, dacă îmi permite, că este sufletul unei lacrimi ce netezeşte sufletele noastre prăfuite şi singuratice cu bucuria celui născut să dăruiască, să iubească şi să îmbrăţişeze frumosul uitat din noi.
Are puterea de vindecare a unei rugăciuni şi revelaţia unei mătănii făcute discret de la … înălţimea sensibilităţii sale.
Este părinte şi îşi copleşeşte ca un copil bucuria aceasta de a-l duce cineva pe sânge mai departe.
Este un Om, un Uriaş cu suflet de copil căruia îi transmitem din Banatul de Munte un sincer La Mulţi Ani!
Să ne trăieşti, Maestre!
Rămâneţi pe https://www.radioresita.ro/ ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.
Anca Bica Bălălău