Anuarul ştiinţific Banatica lansat la Muzeul Banatului Montan din Reşiţa
Cel mai recent număr al anuarului științific Banatica va fi lansat vineri, 29 martie la Muzeul Banatului Montan din Reşiţa care, continuă acest proiect de suflet inițiat în anul 1971. De peste o jumătate de veac, Banatica a devenit una dintre cele mai căutate reviste de istorie. Obiectivul este acela de a promova rezultatele cercetării istorice prin publicarea de studii cu caracter academic din toate domeniile istoriei.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 26 martie 2024, 16:35
Având ca secretari de redacție pe Ligia Boldea și Adrian Magina, acest număr conține 34 de titluri, de la colaboratori din toată țara (Cluj-Napoca, Iași, București, Timișoara, Arad, Sibiu, Bârlad) unii cercetători deja consacrați, alții abia la început de drum. Studiile și articolele cu tematică diversă, care acoperă cronologic toate epocile istorice, se constituie, fiecare, în rezultat al cercetărilor arheologice, istorice, de istoria artei sau antropologie.
Lansarea de anul acesta este onorată de prezența prof. Univ. Dr. Rudolf Graf, membru al Consiliului Științific al revistei. Alături de domnia sa, vor prezenta dr. Ligia Boldea și conf. Univ. Dr. Adrian Magina.
Revista noastră poate fi achiziționată de la sediul instituției, de luni până vineri, fiind prezentă și în mediul on-line la www.banatica.ro
Lansarea se va consuma de la ora 11.00, iar participarea publicului este liberă.