Promovăm românii din Serbia: Monica Nedic şi pasiunea pentru lucrul manual
Produsele lucrate manual sunt realizate cu dragoste. Dragostea pentru frumos, artă, şi viaţă. Realizarea lor necesită multă muncă, materiale de bună calitate, timp, energie şi, mai ales idei originale. Despre lucrul manual făcut în timpul liber şi pasiunea pentru frumos vom discuta cu Monica.
Articol editat de Mirabela Afronie, 17 mai 2019, 08:06
Monica Nedic născută Jivan din Biserica Albă. Monica este născută pe data de 19.07.1987 la Vârşet. În localitatea Grebenaţ a terminat Şcoala Generală „ Mihail Sadoveanu” şi mai apoi Liceul „Borislav Petrov Braca” din Vârşet. În timpul liber Monica se ocupă de mai multe, a găsit echilibrul potrivit între muncă, recreere şi odihnă. Fără muncă odihna şi relaxarea nu au nici o semnificaţie.
Monica a dezvoltat o pasiune aparte pentru lucrul manual şi se bucură de apreciera oamenilor care sunt încântaţi de creeaţile ei. Produsele lucrate manual au avantajul de a fi unice, realizate cu multă grijă pe baza unui concept propriu. De multe ori în prezentarea unui produs este spusă şi povestea lui: Ce simbolizează, de la ce idee a pornit artizanatul când l-a creat, astfel atunci când cumperi sau primeşti un produs lucrat manual îl apreciazi mul mai mult. Prezentarea produselor handmade a ajuns să primească tot mai multă atenţie, în special în mediul online. Produsele handmade sunt alese pentru execuţia lor impecabilă, pentru povestea din spatele produselor şi pentru munca şi pasiunea depusă în realizarea lor. Monica foloseşte materiale preţioase pentru a da un plus valoare creaţiilor sale şi pune accent pe originalitate. Încearcă să facă lucruri inedite şi unice, ne mai zice că în lucrările sale preferă stilul elegant. O definiţie a lucrului manual care să satisfacă pe fiecare este: folosirea talentului şi a imaginaţiei pentru producerea unui obiect atunci acel lucru, făcut manual, devine plăcut. Cu migală, imaginaţie şi creativitate a îmbinat tehnici şi materiale şi a reuşit să creeze mai multe produse unicat, frumoase, care vin ca o declaraţie de respect şi dragoste faţă de arta atemporală a lucrului manual, într-un timp al industrializării şi bunurilo multiple, realizate în serie. Pe viitor nu este exclus ca meşteriţa să-şi vândă lucrările şi să realizeze la comandă. Ea îi încurajeză şi pe alţii să facă ceea ce face ea: Confecţionarea produselor handmade dezvoltă creativitate. Şi să nu uităm că totul se primeşte doar cu muncă şi răbdare. Adriana Petroj