[FOTO] Acces la cultură pentru copii și tineri dezavantajați
Articol editat de Cristina Corocan, 15 februarie 2018, 15:06
Acest eveniment aduce împreună tineri din România și Serbia. Participanți sunt 40 de tineri creativi , care sunt momentan fără loc de muncă, din Serbia (Kikinda, Zrenjanin, Vrsac și Pancevo) și România (Timișoara, Caransebeș, Băile Herculane și Reșița) cu experiență și interese în teatru, actorie, arte vizuale, artele circului, multimedia, design vestimentar, fotografie, etnologie și artizanat.
Obiectivul cursului este acela de a pregăti tinerii creativi să folosească arta și cultura prin intervenții în comunitățile marginale de copii și tineri, identificate prin proiect.
Managerul proiectului Romina Matei despre comunitățile din Caraș-Severin vizate :
În județul Caraș-Severin vor avea loc intervenții în patru comunități, și anume, în cartierele Mociur și Muncitoresc din Reșița, o intervenție în Anina și una în Berliște. Din cei patruzeci de tineri vor fi selectați 24, care vor lucra în echipe de câte doi, iar în comunitățile menționate tinerii vor lucra cu copii din acele comunități creând fie o piesă de teatru, fie o sculptură, fie o expoziție de fotografie, rămâne la latitudinea artistului în momentul în care intră în comunitate și are legătură cu copii de acolo. Ce ne dorim cu adevărat este să se creeze ceva autentic prin care copii din acele comunități sunt implicați de la creație pana la final.
Acest eveniment aduce împreună tineri din România și Serbia. La rândul lui, Kai David Melank, din Serbia spune că a venit la Timișoara pentru că acest curs îl va ajuta să își indeplinească visul „Sunt aproape de finalizarea studiilor mele de multimedia și împreună cu colegul meu vrem să ne deschidem studioul nostru de design. Am aplicat la acest curs, pentru că cred că este o ocazie bună să învăț cum să îmi realizez visul. Este o experiență valoroasă care îmi aduce multe conexiuni care îmi vor fi utile în viitor și, bineînțeles, cred că îmi va da o parte din cunoștințele necesare pentru a avea succes în deschiderea studioului”.
Acest curs este realizat în parteneriat cu Universitatea Politehnica din Timișoara și este livrat prin activități online pe o platformă de e-learning dedicată, dar și prin sesiuni de training față în față.
(Ionuț-Cătălin Sandu)