18 mai 2024 – ora 19.00
Membrii Organizaţiei Reşiţa ai Alianţei pentru Unirea Românilor îşi vor intensifica activităţile electorale începând de săptămâna viitoare. Candidatul AUR pentru funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ este Bogdan Gaiţă:
Articol editat de Sebastian Dragomir, 18 mai 2024, 19:44
Programul AUR se bazează pe 3 piloni: Amenajare, Utilităţi, Responsabilitate. Echipa lui Bogdan Gaiţă este formată din oameni care nu au mai facut politică până acum.Candidaţii s-au întţlnit astăzu cu alegătorii din Bocşa şi Reşiţa
Medicul pediatru Lorenţa Ramona Ganţolea s-a alăturat echipei liberale de la Consiliul Local Reşiţa. Am acceptat să fiu consilier pentru oameni, în speranţa că aduc un plus oraşului care m-a adoptaţ îşi motivează ea candidatura. Din echipa de consilieri mai fac parte încă două nume noi: medicul primar Iulian Bura şi antreprenorul Cosmin Măruţă. Echipa de campanie a PNL Resita a fost ieri in microraionul 4 unde, in urma discutilor cu resitenii au depistat probleme ce vor fi analizate si rezolvate. De asemenea, liberalii au vorbit oamenilor si despre importanta exercitarii dreptului de vot pe 9 iunie, indemnandu-i să fie prezenţi la urne.
Liderul Partidului SOS România se va afla duminică în mai multe localităţi din Caraş-Severin. Anunţul a fost făcut de candidatul partidului la Primăria Reşiţa, Emanuel Pavel:
Candidatul PSD la Primăria Municipiului Reşiţa, Ionuţ Popovici, a prezentat , într-o conferinţă de presă, o analiză vizavi de problemele cu care se confruntă capitala Banatului montan:
Ionuţ Popovici a concluzionat că Reşiţa se îndreaptă cu paşi siguri spre faliment , cu o datorie publică de peste 250 de miliuoane de lei.
În Caraş-Severin vor fi 364 de secţii şi urmează să fie tipărite în jur de 280.000 de buletine de vot. În privinţa pazei secţiilor de voţ prefectul Ioan Dragomir estimează că peste 2.000 de oameni vor fi implicaţi. Poliţia va asigura paza a 115 secţii, Jandarmeria 82, Poliţia de Frontieră 65, ISU Semenic 89, alte structuri 13. Ioan Dragomir spune că pregătirile pentru alegeri sunt în grafic şi că instituţia pe care o conduce face totul pentru ca procesul electoral să decurgă în condiţii optime.
Ministerul Afacerilor Externe a început distribuirea materialelor necesare votării către secţiile care vor fi organizate în străinătate la alegerile pentru Parlamentul European din 9 iunie. De asemenea, s-a încheiat etapa de repartizare a celor peste 6.000 de tablete care vor verifica dreptul de vot al românilor din diaspora, vor monitoriza prezenţa la urne şi vor preveni votul ilegal. Ministerul român de Externe aminteşte că în afara ţării vor fi organizate 915 secţii de votare, dublu faţă de europarlamentarele din 2019. Totodată, MAE precizează că la alegerile europene, românii pot vota la orice secţie organizată în străinătate, pe baza unui act de identitate valabil în ziua scrutinului.