Ştiri electorale 20.09.2020 ora 11
Europarlamentarul Rareș Bogdan- prim-vicepreședinte al PNL, Ion Marcel Vela – președintele PNL Caraș-Severin și Andra Pleșa, candidatul PNL la Primăria Caransebeș s-au întâlnit ieri, cu cetățenii din municipiu. Au avut loc și două întâlniri pe teme specifice, una cu reprezentanții pensionarilor și una cu reprezentanți ai mediului de afaceri. Rareș Bogdan, Ion Marcel Vela și candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca au fost prezenți și la Oravița pentru a-l susține pe Doru Novacescu, candidat la Primărie. Apoi echipa liberală a fost la Moldova Nouă împreună cu Ion Chisăliță – candidatul PNL la Primărie. Rareș Bogdan a subliniat ca o mare șansă pentru dezvoltarea comunităților locale sunt cele aproape 80 de miliarde de euro alocate României. Ion Chisăliță a prezentat proiectele ce au obținut finanțări UE în timpul mandatului său de primar.
Articol editat de Casandra Silitra, 20 septembrie 2020, 11:11
Noi vrem să luptăm pentru Reșița, pentru locuri de muncă, pentru revitalizare pe bază de producție, declară Răzvan Simulescu, candidat al Partidului Puterii Umaniste Social Liberal, la președinția Consiliului Județean Caraș-Severin. Acesta s-a întâlnit ieri cu reșițenii, împreună cu Sebastian Purec, candidat la funcția de primar al municipiului. Reșița trebuie să-si reclădească identitatea industrială pierdută, dar nu uitată, au spus cei doi la întâlnirile cu electoratul.
Eu cred că problemele reale ale reşiţenilor sunt altele decât cele care au fost puse pe tavă în cei patru ani de administraţie locală, a spus într-o conferință de presă, Ionuț Chisăliță, candidat PSD la Primăria Reșița. Noi vom continua să mergem printre oameni, vom încerca să-i convingem că acest parteneriat pentru Reșița propus de noi este cel mai bun pentru reşiţeni. Nu venim cu nişte lucruri extraordinar de mari. Pentru că, din punctul nostru de vedere şi din ceea ce am discutat cu cetăţenii din Reşiţa, dorinţele lor sau ceea ce-şi doresc ei pentru Reşiţa sunt lucruri mult, mult mai simple, care se pot face, a mai spus Ionuț Chisăliță.
Pregătirea sistemului informatic pentru toate birourile electorale şi secţiile de votare la alegerile locale este în plină desfăşurare. Este asigurată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale. Reprezentanţii instituţiei îi vor instrui pe operatorii de tablete desemnaţi de către Autoritatea Electorală Permanentă să monitorizeze prezenţa la vot şi prevenirea votului ilegal. Cum se va face identificarea alegătorilor, ne spune purtătorul de cuvânt al STS, maiorul Cătălin Chirca:
„În contextul epidemiei si potrivit regulilor stabilite de Ministerul Sănătăţii si Autoritatea Electorală Permanentă, în momentul în care alegătorul vine în secţia de votare, acesta îşi dă masca jos, îşi prezintă cartea de indentitate astfel încât operatorul să poată să facă identificarea, îşi introduce singur cartea de indentitate în suportul tabletei, iar mai departe operatorul de calculator va scana codul numeric personal, va prelua datele acestuia, va verifica dacă are drept la vot şi în situaţia în care este permis dreptul la vot va valida prezenţa la vot a alegătorului,” a declarat purtătorul de cuvânt al STS, maiorul Cătălin Chirca.