Știri electorale – 4 decembrie
Preşedinta USR, Elena Lasconi, candidează cu un program de ţară pe baza a trei piloni fundamentali care vor asigura ca legea să fie egală pentru toţi, instituţiile să funcţioneze eficient şi în interesul românilor, iar statul să respecte fiecare cetăţean. Ea consideră că România are nevoie de oameni de stat care să îşi asume drumul democratic al ţării:
Articol editat de Sebastian Dragomir, 4 decembrie 2024, 19:00 / actualizat: 6 decembrie 2024, 10:18
Programul de ţară al candidatului independent Călin Georgescu se numeşte -Hrană, apă, energie- prin care spune că va fi redată românilor prosperitatea, armonia, demnitatea şi speranţa. De Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, el a transmis un mesaj de încurajare pentru această categorie socială:
PSD nu face recomandări electoratului său cum să voteze în finala prezidenţială şi îi lasă pe români să ia singuri o decizie. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că, personal, îşi doreşte ca România să continue dezvoltarea şi drumul european.
UDMR anunţă că va recomanda electoratului său să o susţină în turul doi la alegerile prezidenţiale pe Elena Lasconi. O poziţie asemănătoare are şi PNL. Preşedintele interimar, Ilie Bolojan, declară că susţinerea PNL vine din respect pentru Romania şi ca o obligaţie faţă de alegătorii săi:
Preşedinta partidului S.O.S. România, Diana Iovanovici-Şoşoacă, a transmis un mesaj partidelor suveraniste, în care susţine alegerea lui Călin Georgescu în funcţia de preşedinte:
AUR anunţă, prin vocea preşedintelui George Simion, că soluţia pentru viitorul României este dialogul, formaţiunea fiind pregătită să-şi asume actul guvernării. Într-un comunicat de presă, AUR precizează că în turul doi la alegerile prezidenţiale îl susţine pe candidatul independent Călin Georgescu.
Biroul Electoral Central a stabilit machetele buletinelor de vot pentru turul al doilea la prezidenţiale. Pe prima poziţie se va afla Călin Georgescu, iar pe a doua, Elena Lasconi. Ordinea de înscriere a candidaţilor este cea rezultată în urma ierarhizării acestora în funcţie de numărul voturilor valabil exprimate obţinute la primul tur de scrutin, au explicat reprezentanţii BEC. La alegerile prezidenţiale, românii vor putea vota la orice secţie, fără a fi nevoie să se afle în localitatea de domiciliu.