Oierii din Caraș-Severin se pregătesc pentru sezonul sărbătorilor
Oierii din Caraș-Severin se pregătesc intens pentru sărbătorile pascale, iar primii miei din acest an au început deja să apară. Crescătorii estimează că, până la Paște, mieii vor atinge greutatea optimă de peste 20 de kilograme, fiind astfel gata pentru sacrificare.
![Oierii din Caraș-Severin se pregătesc pentru sezonul sărbătorilor Oierii din Caraș-Severin se pregătesc pentru sezonul sărbătorilor](https://www.radioresita.ro/wp-content/uploads/2025/02/1-3-850x479.jpg)
Articol editat de Gerhard Chwoika, 7 februarie 2025, 22:03 / actualizat: 9 februarie 2025, 14:25
Prețurile cărnii de miel în 2025: ce estimează crescătorii?
Momentan, prețul cărnii de miel nu a fost stabilit, însă oierii iau în calcul creșterea costurilor de producție. Factorii principali care influențează prețurile includ scumpirea furajelor și cheltuielile logistice tot mai mari. În anii precedenți, prețul pe kilogram a fluctuat semnificativ.
Tradiția creșterii ovinelor în Caraș-Severin
Zona Caraș-Severin este recunoscută pentru tradiția sa îndelungată în creșterea oilor, iar ferma lui Gheorghe Ursul din satul Iabalcea, comuna Carașova, este una dintre cele mai cunoscute din regiune. Fermierii locali se bazează pe experiență și pe metode tradiționale pentru a asigura carne de miel de calitate superioară în perioada sărbătorilor pascale.
Interviu exclusiv: Ce spune Gheorghe Ursul despre sezonul de Paște?
Pentru a afla mai multe detalii despre pregătirile fermierilor și provocările din acest an, ascultați interviul exclusiv realizat în ferma crescătorului de ovine Gheorghe Ursul din Caraș-Severin.
Urmărește-ne și pe Google News
Acest articol este proprietatea Radio România Reșița și este protejat de legea drepturilor de autor. Reproducerea integrală sau parțială a conținutului este permisă doar cu acordul scris al editorului. Pentru solicitări de republicare, vă rugăm să ne contactați la redactie@radioresita.ro