DAJ Caraş-Severin: Cursuri de calificare în diferite meserii pe tot parcursul anului
Direcţia pentru Agricultură Caraş-Severin face tot timpul anului înscrieri pentru cursuri de calificare în diferite meserii.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 12 ianuarie 2024, 13:13 / actualizat: 12 ianuarie 2024, 21:08
Acestea se adresează producătorilor agricoli care doresc să obţină certificate de calificare profesională, dar şi beneficiarilor de proiecte europene.
Care sunt meseriile propuse, condiţiile de înscriere şi taxele de participare aflăm de la Adina Bâte – adjunctul Direcţiei pentru Agricultură Caraş- Severin:
„Vom continua activitatea de formare profesională a fermierilor în baza noilor standarde ocupaționale emise de către autoritatea națională de calificări pentru că aceste cursuri sunt autorizate pe nivelul întâi de calificare, au durata de 360 de ore, adică trei luni şi la finalul lor se acordă diplomă de absolvire care este eliberată de Ministerul Muncii și recunoscută pe întreg teritoriul Uniunii Europene.
Aceste cursuri se adresează persoanelor care lucrează în domeniu și doresc să-și îmbunătățească cunoștințele sau celor care intenționează să acceseze fonduri europene. Mulți dintre ei deja lucrează în gospodăria proprie sau în ferme mai mari, alții au intenția să înceapă mici afaceri în acest domeniu. În principal interesul persoanelor care se înscriu la astfel de cursuri este acela de a avea un document care să stea la baza întocmirii proiectelor de finanțare europene.
Perioada de înscriere este tot timpul anului, iar meseriile sunt de: lucrător în cultura plantelor, lucrător în creșterea animalelor, pomicultor, apicultor; pe lângă acestea mai facem înscrieri și pentru cursurile de instruire care au o durată de 40 de ore adică 5 zile în domeniile: agromediu și climă și agricultură ecologică, aici tariful fiind de 200 de lei.
Aceste cursuri de inițiere sunt absolvite cu atestat de participare, iar scopul lor este de a dobândi competențele necesare implementării angajamentelor asumate prin accesarea măsurilor M10 şi M11 derulate prin APIA.
Tariful este de 620 de lei cu un avans de 300 de lei la înscriere.
Producătorii agricoli sau alte persoane care intenționează să desfășoare activități agricole și doresc să urmeze aceste cursuri de pregătire profesională se pot adresa Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Caraş-Severin sau la numărul de telefon: 0255/ 212363 pentru a obține informațiile de care au nevoie.
De exemplu dacă adunăm minimum 14 cursanţi, dăm drumul primului curs„.
Foto: arhiva