[AUDIO] Fermierii din zona montană a judeţului Caraş-Severin îşi pot înfiinţa stâne şi centre de colectare şi prelucrare a laptelui, fructelor de pădure sau a plantelor aromatice
Agenția Națională a Zonei Montane informează doritorii că termenul pentru accesarea programelor de sprijin pentru zona montană este până în data de 29 noiembrie, ora 23.59.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 10 noiembrie 2022, 16:48
În aceste programe sunt incluse finanțări pentru colectarea și prelucrarea laptelui sau pentru colectarea și prelucrarea fructelor de pădure, ciuperci, plante medicinale și aromatice. Mai mult decât atât finanțări se acordă și pentru înfințarea de stâne montane.
”Fermierii pot accesa programe de sprijin pentru zona montană. Aici sunt incluse înființarea de centre de colectare și/ sau prelucrare de lapte; înființarea de stâne montane; înființarea de centre colectare sau centre colectare-prelucrare fructe de pădure, ciuperci, plante medicinale și/ sau aromatice”, arată Agenția Națională a Zonei Montane.
Agenția Națională a Zonei Montane, este o instituție publică aflată în subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, iar suma alocată programelor este de aproximativ 220 milioane lei, din bugetul național, parţial nerambursabilă.
Adresa de contact a ANZM este: secretariat@azm.gov.ro
Conform Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Caraş-Severin, pe raza judeţului sunt 55 de localităţi aflate în zona montană.
Pentru Radio Reşiţa, directorul executiv adjunct al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Caraş-Severin, Adina Bâte: