Ziua Mondială a Educaţiei aduce în prim plan schimbările prin care trece sistemul de învăţământ românesc
Pandemia i-a obligat pe profesori să se reinventeze şi să se adapteze la noile condiţii. Cadrele didactice trecute de prima tinereţe au trebuit să înveţe să folosească un smartphone sau un laptop. Altele s-au perfecţionat prin diferite cursuri şi nu în ultimul rând, au fost cazuri în care pentru a face orele mai interactive pentru elevi, şi-au cumpărat din banii proprii, table virtuale sau alte gadgeturi.
Articol editat de Mirabela Afronie, 5 octombrie 2021, 12:59 / actualizat: 8 octombrie 2021, 13:18
Ovidiu Bădescu de la Colegiul Naţional Traian Lalescu din Reşiţa şi-a dorit mereu să devină dascăl, iar această dragoste faţă de elevi se vede şi se simte. Profu de mate, aşa cum îi spun copiii crede că şcoala online a avut atât plusuri cât şi minusuri.
Cristina Ardeleanu, învăţătoare la Şcoala gimnazială nr. 7 din Reşiţa consideră că mai întâi de toate trebuie să ajungi să cunoşti copiii şi să îi înţelegi, iar mai apoi să îi înveţi şi să îi pregăteşti pentru viitor.
Elevii apreciază efortul depus de profesori şi faptul că cei mai mulţi au reuşit să facă faţă învăţământului online.
Părinţii sunt de părere că profesorii au un rol extrem de important în viaţa copiilor pentru că petrec la şcoală jumătate din zi.