Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Fii solidar! Donează sânge, dăruiește viață!
În fiecare an în data de 14 iunie lumea întreagă marchează Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Cu acest prilej, directorul Centrului de Transfuzii, Bucureşti, Doina Goşa le-a mulţumit prin intermediul Radio Reşiţa tuturor donatorilor din România care au ales în perioada pandemiei să-şi ajute semenii şi au ieşit din casă, în ciuda COVID-19 ca să doneze sânge.
Articol editat de Daiana Rosca, 14 iunie 2020, 22:32
Nevoia de sânge este permanentă şi de cele mai multe ori urgentă, astfel încât lipsa unei pungi de sânge poate determina chiar pierderea de vieţi omeneşti, ne-a declarat directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Bucureşti, Doina Goşa.
„A fost o zi foarte importantă. Anul acesta le-am spus oamenilor Donează sânge repetat, Donează sânge mai sigur! Vreau să le mulţumesc tuturor donatorilor din România, îi respectăm şi îi preţuim şi le spunem cu inima deschisă că avem în continuare nevoie de ei, indiferent de contextul epidemiologic. Au fost persoane care au donat şi în plină pandemie dar în continuare oamenii au nevoie de sânge aşa că toţi trebuie să ne mobilizăm, nu e greu să salvăm vieţi„, ne-a declarat Doina Goşa.
Fii solidar! Donează sânge! Dăruiește viață! Este mesajul transmis de militarii români care donează sânge ori de câte ori este nevoie.
În semn de preţuire a persoanelor donatoare de sânge, dar şi pentru a sublinia importanţa donării de sânge, Organizația Mondială a Sănătății a decis în 2005, să le dedice această zi.
Începând de mâine şi cărăşenii sunt rugaţi să meargă la Centrul de Tranfuzii Sanguine din Reşiţa între orele 8.00-13.00 ca să facă o faptă bună. O singură donare poate salva viaţa a trei persoane. Vă reamintim că România se află pe ultimele locuri la numărul de donatori de sânge în Europa: doar 2% dintre români donează, în timp ce, la fiecare trei secunde, un om are nevoie de produse sanguine.
Ştiai că dacă donezi sânge ai multiple beneficii pentru sănătate?
-o inimă şi un ficat mai sănătoase
-risc scăzut de AVC
-risc scăzut de infarct miocardic şi alte probleme cardiologice
-mai puţine riscuri pentru cancer
-risc scăzut de hemocromatoză
-nivel redus de stres
Doneză sânge şi salvează 2 vieţi. Este atât de simplu!