[FOTO-VIDEO]Ziua Mondială a Alimentaţiei Sănătoase a fost marcată de elevii de la Şcoala Generală Nr.7 din Reşiţa
Anual, la data de 16 octombrie, circa 130 de state ale lumii marchează Ziua mondială a alimentaţiei. Scopul este creşterea gradului de constientizare publică asupra problemelor privind alimentaţia la nivel mondial.
Articol editat de Casandra Silitra, 14 octombrie 2022, 14:33 / actualizat: 14 octombrie 2022, 18:48
Acest eveniment a fost marcat într-um mod inedit de către elevii Şcolii Generale Nr.7 din Reşiţa. Copiii au adus la şcoala fructe de sezon precum mere, prune, dar si portocale, banane, mango sau afine şi au pregatit diferite preparate din fructe precum salate sau frigarui sănătoase.
Elevii din clasele generale au optat pentru preparate puţin mai complicate. Unii au ales să gătească shaorma sănătoasă, alţii hamburgeri sau chiar tiramisu.
Cei mai pregătiţi pentru eveniment au fost desigur elevii din clasele pregătitoare. Au adus cu toţii fructe prospete şi au preparat cele mai delicioase salate, în timp ce alţii au optat pentru biscuiţi din fulgi de ovaz.
Istoria Zilei Mondiale ale Alimentației:
Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) a instituit Ziua Mondială a Alimentației în cadrul celei de-a 20-a Conferințe Generale din 1979. Data de 16 octombrie comemorează aniversarea fondării FAO. Din 1981, FAO a selectat o temă specifică pentru Ziua mondială a alimentației. Printre temele recente se numără:
- 2019: Acțiunile noastre sunt viitorul nostru: Diete sănătoase pentru o lume #ZEROHUNGER.
- 2016: Clima se schimbă. Alimentele și agricultura trebuie să facă și ele la fel.
- 2015: Protecția socială împotriva agriculturii: ruperea ciclului sărăciei rurale.
- 2014: Agricultură familială: Hrănirea lumii, îngrijirea pământului.