Zile ”încinse” pentru bucătari, pe Valea Cernei
Paul Sever Smadu
Articol editat de Valentina Adam, 27 aprilie 2017, 16:00
Luând urma aromelor îmbietoare, am ajuns în bucătăria unui restaurant din zona Parcului Vicol, unde era o mare agitaţie, coordonată de Ioan Rădoi – bucătarul de serviciu : „Lucrăm acum pentru o pizza vegetală şi o pizza Marguerita pentru yoghini… pentru participanţii la tabăra de yoga. Ne-am pregătit pentru această perioadă cu salate ţărăneşti, pizza vegetală, salata casei, corbă de legume”…
Cum tot suntem la locul faptei, am vrut să aflăm cum se face o pizza vegetală… Cum se mănâncă, ştim deja!
„Pizza vegetală se compune din aluat, după ce se întinde bine aluatul se pune pat de roşii decojite, se pun mozzarella, ciuperci, boabe de porumb”… şi… multă poftă bună! Poftă de lucru au bucătarii, pentru că au intrat deja într-o perioadă… fierbinte : „Merge mai bine decât zilele trecute şi noi ne bucurăm! Abia aşteptăm turiştii să vină în zona noastră! Suntm pregătiţi din toate punctele de vedere!”, ne dă asigurări Ioan Rădoi.
Paul Sever Smadu