Zeci de persoane şi-au încheiat minivacanţa de 1 Mai la Spitalul Judeţean din Reşiţa!
Daiana Roşca
Articol editat de Daiana Rosca, 2 mai 2018, 15:41 / actualizat: 3 mai 2018, 11:46
Şi numărul celor muşcaţi de căpuşe a crescut destul de mult, ajungând la 12-13 cazuri, atrage atenţia medicul Emil Bunda care susţine că nici în acest an, cei mai mulţi cetăţeni nu au ţinut cont de sfaturile medicilor.
În aceste zile cu temperaturi ridicate, medicii dermatologi din Caraş-Severin recomandă cetăţenilor prudenţă şi mare atenţie la modul în care îşi expun corpul la soare, pentru că ultravioletele sunt foarte puternice şi în luna mai, în special la orele prânzului. În aceste condiţii poate apărea foarte uşor melanomul, cel care este responsabil de 4% din toate cancerele de piele. Cei care aleg să-şi petreacă ziua de 1 Mai la plajă, la iarbă verde, nu au voie să se expună la soare între orele 11.00-17.00. Pentru prevenirea arsurilor trebuie să folosească îmbrăcăminte deschisă la culoare, vaporoasă şi cremă cu grad mare de protecţie, atrage atenţia medicul Emil Bunda.
Şi la iarbă verde, chiar dacă este cald afară, oamenii trebuie să se îmbrace corespunzător cu haine deschise la culoare şi trebuie să folosească un spray special împotriva căpuşelor. Dacã aţi încercat să scoateţi căpuşa cu penseta şi capul ei s-a rupt şi a rămas în piele, prezentararea la medic şi extragerea chirurgicală este o urgenţă pentru prevenirea infecţei şi a complicaţiilor. Bacteria transmisă omului prin înţepătura de căpuşă poate produce boala Lyme care afectează articulaţiile, muşchii, inima şi sistemul nervos iar în unele cazuri bolnavii pot paraliza.
Daiana Roşca