Zeci de pacienţi internaţi în spitalele din Caraş-Severin au solicitat urna mobilă pentru a putea vota
Persoanele internate în spital care nu se pot deplasa către secţia de votare din cauza problemelor de sănătate pot solicita urna mobilă. La Staţionarul 1 din Reşiţa, 43 de bolnavi şi-au exprimat dorinţa de a vota. la Staţionarul 2 sunt 12 persoane care aşteaptă să voteze iar la Staţionarul 3 sunt 11 persoane. Se utilizează o singură urnă specială în care vor fi introduse atât buletinele de vot pentru alegerile europarlamentare, cât şi cele pentru alegerile locale.
Articol editat de Daiana Rosca, 9 iunie 2024, 14:12
Membrii birourilor electorale şi personalul de pază care însoţesc urna specială sunt îndrumaţi de un cadru medical pe un circuit foarte bine stabilit. Până la această oră nu au fost semnalate probleme la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa, ne-a transmis managerul spitalului Mircea Călin Laza.
Reprezentanţii spitalelor din Caraş-Severin au înregistrat pentru alegerile europarlamentare si locale de astăzi mai multe cereri pentru votul cu urna mobila. Spitalul Municipal din Caransebeş are 36 de pacienţi care vor vota în urna specială, Spitalul Orăşenesc din Moldova Nouă are 14 pacienţi iar la Spitalul Orăşenesc din Oraviţa dora 3 pacienţi şi-au exercitat dorinţa de a vota.
Spitalul Orăşenesc din Oţelu Roşu nu are nicio solicitare pentru urna mobilă însă mai multe persoane internate în cadrul unităţii medicale au cerut derogare pentru a fi însoţiţi de un membru al familiei la secţia de votare, care se află la mai puţin de 200 de metri de spital, ne-a transmis managerul Alin Mihăescu.