Zece ani de artă plastică la Cazanele Dunării
Articol editat de Gerhard Chwoika, 30 iulie 2015, 10:10
Tabăra de creaţie Rubin-Dubova, ajunsă anul acesta la cea de-a X-a ediţie, proiect de anvergură al Fundaţiei Rubin din Timișoara, va începe la sfârşitul acestei săptămâni la Cazanele Dunării. Organizatorii anunță o ediție specială, în care participă artiști cu reputație internațională, cu lucrări într-unele din cele mai importante colecții ale lumii, printre care și cea a HRH Charles Prince of Wales.
Invitaţii acestei ediţii aniversare a taberei sunt artiştii: Maria Balea (Arad), Horia Bojin (Timişoara), Ana Boldea (Constanţa), Gheorghe Fikl (Timişoara), Tiberiu Giucă (Timişoara), Emanuel Gliga (Timişoara), Sorin Nicodim (Timişoara), Flora Răducan (Lugoj), Cristian Sida (Timişoara) şi Sorin Vreme (Timişoara). Alături de ei vor participa fotograful Cosmin Damian şi criticul de artă Dana Sarmeş.
Tabăra de creaţie Rubin-Dubova se va desfăşura în perioada 1 – 9 august 2015, în localitatea Dubova (judeţul Mehedinţi).
Tabăra a reunit de-a lungul celor nouă ediţii de până acum peste 160 de artişti profesionişti şi tineri artişti din ţară şi din străinătate (Franţa, Ungaria, Polonia, Serbia, Germania, Ucraina etc.).
De 10 ani, în fiecare început de august Fundația Rubin aduce împreună oameni frumoși, într-un loc miraculos, unde muntele se îngemănează cu fluviul, iar poveștile curg, curate ca aerul care invită la creație. E doar cel mai frumos deflieu din Europa, cum spun călătorii. Un loc perfect pentru artă, de unde, când te oprești din agitație, spun artiștii, poți să admiri paradisul.
Tabăra de creaţie Rubin-Dubova participă la consolidarea strategiei de dezvoltare a zonei danubiene prin punerea în valoare a inegalabilului peisaj din zona Cazanelor Dunării, fiind totodată şi o platformă pentru intensificarea schimbului de experienţă între artişti.
Tabăra este organizată de Fundaţia Rubin în parteneriat cu Primăria Dubova şi cofinanţată de Consiliul Judeţean Timiş. (Hardy Cvoica)