[VIDEO-AUDIO] Revoluţia din decembrie 1989: între adevăr istoric şi adevăr juridic
Revoluţionari reşiţeni şi studenţi ai Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa au avut astăzi prilejul unei întâlniri cu directorul ştiinţific al Institutului Revoluţiei din 1989 din Bucureşti, prof. univ. dr. Constantin Corneanu. Domnia sa, a prezentat o perspectivă globală a ceea ce a însemnat mişcarea revoluţionară din 1989. „Este o onoare pentru mine să fiu aici, în acest decembrie 2019. În ceea ce priveşte decembrie 1989, faptul că se află aici tineri născuţi după anul 2000, mă simt nevoit să mărturisesc faptul că pe mine Revoluţia m-a „găsit” în postura de student în anul I, la Universitatea de Istorie din Bucureşti. Când am aflat că Nicolae Ceauşescu a plecat în 22 decembrie, am strigat: România este liberă! Şi am visat să îmi cumpăr foarte multe cărţi, să văd filme şi meciuri de fotbal la televizor”, a spus Constantin Corneanu.
Articol editat de Radio Resita, 17 decembrie 2019, 17:36 / actualizat: 18 decembrie 2019, 14:04
Istoricul Constantin Corneanu a semnat astăzi în Cartea de Onoare a Universităţii „Eftimie Murgu” din Reşiţa. În altă ordine de idei, la manifestarea de astăzi, domnia sa, a mai declarat:
La acţiunea organizată de Radio România Reşiţa şi Universitatea „Eftimie Murgu ” din municipiul de pe Bârzava, am surprins opinia unui tânăr născut chiar în anul 1989, care a dorit să îşi păstreze, însă, anonimatul:
Istoricul Constantin Corneanu s-a simţit onorat de prezenţa cantautorului Cristian Buică, cel care a oferit publicului prezent cântece specifice momentului, intrând într-o atmosferă cu adevărat mişcătoare.
Mâine, de la ora 12, în Sala multimedia „Constantin Gruescu”, sub genericul: Trei decenii de la Revoluţie, va avea loc o întâlnire a prof. univ. dr. ec. Liviu Spătaru cu studenţii Universităţii „Eftimie Murgu”.