[VIDEO-AUDIO] A început Săptămâna Europeană a Educației Democratice, conferința internațională inițiată de Școala Babel din Timișoara
Articol editat de Cristina Corocan, 3 mai 2020, 21:07 / actualizat: 4 mai 2020, 12:24
Școala Babel din Timișoara organizează și în acest an Conferința internațională intitulată SEED (Săptămâna Europeană a Educației Democratice). Date fiind condițiile actuale, în acest an, atelierele din cadrul SEED se desfășoară online. Coordonatoarea acestui proiect este Monica Diaconu, una dintre fondatoarele Școlii Babel. Peste 400 de persoane urmăresc online lucrările Conferinței SEED, unde atelierele sunt organizate atât de persoane din țara noastră, cât și din străinătate. Despre acest concept, SEED, ne-a oferit detalii Manuela Murariu, co-fondatoare a centrului de limbi străine Babel Center:
”SEED este o conferință în domeniul educației ajunsă la cea de a III-a ediție. În acest an suntem online și ne bucurăm că avem aproape 400 de persoane care asistă la ateliere. Ne bucurăm enorm că mesajul acestei întruniri ajunge în unele locuri în care în alte condiții nu ar fi ajuns, dat fiind faptul că se desfășoară online, nu într-o sală cum a fost în anii precedenți. Scopul organizării acesteia este să inspire, să dea speranță, încredere că educația dispune de niște instrumente, de niște metode care să facă mai frumos procesul educațional. Reușește să pună procesul educației în slujba vieții.”
Anul acesta tema centrală a evenimentului este: See me, hear me, feel me! How we look at connect with and support children in Experiential Education. Fii alături de noi, Let’s SEED! Coordonatorul unuia dintre atelierele din cadrul evenimentului este Daniela Istrate, cea care anul acesta participă la SEED cu un atelier dedicat tuturor celor ce doresc să afle cum putem susține integrarea unui copil cu cerințe speciale în școală. Prezintă o serie de strategii de învățare și materiale care să faciliteze procesul de învățare:
”Oamenii s-au înscris în număr foarte mare să participe la diverse ateliere. Practic este un dar al comunității ”Babel” pentru cei care doresc să afle mai mute despre învățarea experențială. În primul rând atelierele se adresează celor care lucrează în domeniul educației, dar există posibilitatea ca orice persoană dorește să cunoască acest concept să ni se alăture și să urmărească conferința online. În cadrul Conferinței mi s-a oferit ocazia, în calitate de părinte al unui copil cu autism și co-fondator al Asociației ”Învățăm prin pictograme”, de a prezenta modul în care putem să integrăm un copil cu cerințe educative speciale în învățământul de masă. Atelierul meu va avea loc joi, 7 mai de la ora 18.00.”
Săptămâna Europeană a Educației Democratice se află în plină desfășurare, a început vineri, 1 mai și continuă până vineri, 8 mai. Școala Babel aduce în peisajul românesc modelul olandezo-flamand al educației experiențiale, adaptându-l la programa și contextul specific local.