Veterinarii cărăşeni pregătiţi pentru sezonul sacrificării porcinelor
Articol editat de Gerhard Chwoika, 8 octombrie 2013, 10:15
Cărăşenii au început să își facă planuri în ceea ce privește sacrificarea porcilor, iar medicii veterinari concesionari şi cei de liberă practică sunt pregătiți în a efectua analizele privind trichineloza, spune directorul DSVSA Caraş-Severin, Ion Florin Rădulescu. Cele mai multe animale sunt sacrificate în gospodăriile din mediul rural, acolo unde oamenii preferă înjunghierea în locul asomării. Autorităţile judeţene abilitate recunosc importanţa păstrării tradiţiilor, dar recomandă efectuarea analizei trichineloscopice a cărnii. În tot judeţul, la punctele de desfacere a cărnii vor fi amenajate laboratoare de analiză, iar preţurile examenului trichineloscopic sunt aceleaşi de anul trecut, adică 7 lei la circumscripţiile veterinare de stat și 10 lei la cele private, afirmă reprezentanţii DSVSA.