VegFest a debutat în premieră naţională la Timişoara
Miercuri, 20 mai
18.00-19.00: Conferinţa de nutriţie: „Vegan: stil de viaţă sau trend la modă”, cu Maria Varga, nutriţionist dietetician.
19.00-20.30: Workshop de gătit reţete vegane cu Pierre, stagiar ASAT din Italia. Prezentare proiectele ASAT: coşul cu legume, prezentat de Mihaela Vetan, preşedinte CRIES. Locaţia: Cafe Reciproc, Str. Mărăşti nr 14.
Articol editat de Gerhard Chwoika, 18 mai 2015, 19:00
Până duminică 24 mai, la Timişoara se desfăşoară pentru prima dată festivalul dedicat vegetarianismului.
Şapte zile de conferinţe, ateliere de lucru, demonstraţii şi întâlniri între specialiştii în domeniu şi amatorii de profil vor avea loc în mai multe locaţii din municipiul de pe Bega. Scopul evenimentului este crearea unei platforme pentru cei interesaţi de un ritm de viaţă sănătos. În cadrul VegFest se vor derula zilnic de la ora 18.00 până vineri respectiv ora 11.00 sâmbătă şi 12.30, duminică manifestări în paralel în marile oraşe ale ţării, festivalul fiind primul eveniment organizat de Asociaţia Vegetarienilor din România. Intrarea publicului este liberă la toate acţiunile prevăzute a avea loc. Activităţile de la Timişoara au debutat luni, 18 mai la ora 18.00 cu workshop-ul “Desertul Raw Vegan”, o demonstraţie culinară cu degustare, atelier coordonat de Dana Baciu. (Hardy Cvoica)
Programul aţiunilor din cadrul festivalului:
Marţi, 19 mai
18.00-20-00: „Ancalinitatea, cel mai important criteriu al sănătăţii”, cu Anca Ienin, farmacist, consultant în nutriţie. Locaţia: Farmacia minunată, str. Ap. Petru şi Pavel (fosta Borzeşti) nr. 48.
Miercuri, 20 mai
18.00-19.00: Conferinţa de nutriţie: „Vegan: stil de viaţă sau trend la modă”, cu Maria Varga, nutriţionist dietetician.
19.00-20.30: Workshop de gătit reţete vegane cu Pierre, stagiar ASAT din Italia. Prezentare proiectele ASAT: coşul cu legume, prezentat de Mihaela Vetan, preşedinte CRIES. Locaţia: Cafe Reciproc, Str. Mărăşti nr 14.
Joi, 21 mai
18.00-20.00: „Slăbeşte sănătos” susţinut de dr. Lavinia Ceuţa, nutriţionist, formator, consilier de dezvoltare personală. Locaţia: Restaurantul Fresco, str. Mărăşti nr 6.
Vineri, 22 mai
18.00-20.00: Conferinţa „Proteinele şi Sportul. Beneficiile dietei sănătoase în sport”, cu Emilia Oprea, antrenoare de dans sportiv. Locaţia: Ambasada Cafe, str. Anton Seiler nr 2.
Sâmbătă, 23 mai
11.00-12.00: Conferinţa: „Intărirea Imunităţii la copii între mit şi realitate . Tratamente pe bază de miere şi plante”, cu Ovidiu Badina, fondator Apiarium.
12.30-13.30: Workshop de gătit vegan cu copiii: „Şi copiii pot găti sănătos, atât de simplu e”, cu Teodora Czentye.
15.00-17.00: Workshop: „Îngrijirea pielii, cum ne preparăm singuri produsele cosmetice”. şedinţă de aromăterapie cu Teodora Czentye – organizatorul festivalului.
17.00-19.00: Conferinţa: „Sănătatea casei tale, Casa-Verde, arhitectura în armonie cu natura. De ce să construim natural şi cum putem face singuri asta”, cu arhitect Ileana Mavrodin. Locaţia: Ambasada Cafe str. Anton Seiler nr 2.
Duminică, 24 mai
12.30-14.00: Conferinţa: „Diferenţe şi asemănări în căile de dezvoltare spirituală. Detox spiritual. Rugăciunea ca metodă de meditaţie” cu Attila Czentye, psihoterapeut în formare, consilier dezvoltare spirituală.
14.30-15.30: Conferinţa: „Apifitoterapia .Organic versus Convenţional”, cu Ovidiu Badina, fondator Apiarium.
15.30-16.30: Conferinţa: „Detoxifierea prin colonhidroterapie. Importanţa şi beneficiile presării la rece a fructelor şi legumelor” cu Valentin Barbu, consultant nutriţie.
17.00-19.00: Conferinţa: „Proteina animală versus proteina vegetală. Ce ar trebui să ştim despre ele. Dietoterapia – o nouă terapie, un mod de prevenţie a bolilor şi mentinere a sănătăţii şi frumuseţii, cu dr. Lavinia Ceuţa, nutriţionist, formator şi consilier de dezvoltare personală.
19.30-22.00: Vegan Party, networking şi sărbătorirea primei ediţii Veg Fest din România. Locaţia: Ambasada Cafe, str. Anton Seiler nr 2.
Sursa: timisoaraazi.ro