Universitatea de Vest din Timișoara a lansat „UVT pentru Elevi” – un program pentru sprijinirea tinerilor talentați din medii vulnerabile
Universitatea de Vest din Timișoara rămâne dedicată promovării educației incluzive și sprijinirii elevilor talentați, indiferent de mediul din care provin. Această inițiativă ilustrează angajamentul universității pentru o societate mai echitabilă și pentru dezvoltarea viitoarei generații de lideri și cetățeni conștienți.
Articol editat de Casandra Silitra, 18 octombrie 2023, 14:08
Astfel, sâmbătă, 14 octombrie 2023, a debutat programul „UVT pentru elevi”, o inițiativă în cadrul căreia elevii talentați din ciclul gimnazial, proveniți din medii sociale vulnerabile, au oportunitatea de a participa la activități educative, culturale și recreative, desfășurate la sediul universității. Programul are ca scop principal sprijinirea elevilor din categorii sociale vulnerabile în vederea unei mai bune integrări educaționale și sociale.
La evenimentul inaugural, care a purtat numele „Și eu pot!”, au participat 32 de elevi talentați care au beneficiat de îndrumarea cadrelor didactice și a studenților voluntari de la Departamentul de Științe ale Educației al Facultatății de Sociologie și Psihologie UVT. Activitățile au inclus jocuri de grup, exerciții de socializare și dezvoltarea abilităților de comunicare.
În săptămânile următoare, programul „UVT pentru elevi” va continua să ofere sprijin, cu implicarea a încă cinci facultăți ale Universității de Vest din Timișoara: Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Arte și Design, Facultatea de Chimie, Biologie și Geografie, Facultatea de Educație Fizică și Sport și Facultatea de Sociologie și Psihologie. Astfel, se urmărește dezvoltarea unei game diverse de activități, adaptate intereselor și nevoilor elevilor.
Programul „UVT pentru elevi” este parte integrantă a proiectului „UVT – SUport pentru EDUCAȚIE INCLUZIVĂ” (CNFIS-FDI-2023-F-0395), finanțat din Fondul de Dezvoltare Instituțională destinat universităților de stat (CNFIS-FDI-2023). Directorul proiectului este conf. univ. dr. Theofild Lazăr, iar coordonatorul programului este profesorul Marin Popescu.