Trei muncitori morți după ce au fost prinși sub un mal de pământ
UPDATE 05.11.2017
Articol editat de Radio Resita, 5 noiembrie 2017, 08:00 / actualizat: 5 noiembrie 2017, 9:30
Mai multe anchete sunt în curs de desfăşurare în judeţul Hunedoara pentru a identifica vinovaţii şi cauzele accidentului de muncă de ieri, când trei muncitori au murit îngropaţi sub tone de pământ şi pietre. O comisie a Ministerului Transporturilor a fost trimisă la faţa locului, iar procurorii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă şi nerespectarea regulilor de securitate în muncă. O anchetă a început şi Inspectoratul Teritorial de Muncă. Cei trei muncitori erau angajaţii unei firme din Bacău şi efectuau lucrări de reabilitare la un pod de cale ferată. Misiunea de recuperare a victimelor a durat aproape cinci ore.
În urma acestui accident colectiv de muncă, ministrul, Felix Stroe a cerut ca de săptămâna viitoare, să fie verificate toate şantierele în care se execută lucrări ce aparţin Ministerului Transporturilor în ceea ce priveşte normele de securitate a muncii.
……………………………………………………………..
Trei muncitori au murit după ce au fost prinși, astăzi, sub un mal de pământ, în zona Peștera Bolii, la intrarea în municipiul Petroșani.
Astăzi, la ora 11:49, un apel la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 anunța o situație de urgență, în zona Peștera Bolii, în urma căreia 3 persoane care executau lucrări de consolidare la un pod de cale ferată în zona Peștera Bolii au fost surprinse de un mal de pământ.
Încă de la momentul apelului, la fața locului au fost trimise 2 ambulanțe SMURD, 1 ambulanță din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță, 1 container multirisc, 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă cu module de descarcerare.
Din informațiile primite de la fața locului s-a constatat faptul că 2 dintre victime sunt acoperite în totalitate de pământ și bucăți de rocă, iar cea de a treia victimă a fost surprinsă parțial, având un picior prins sub o bucată de rocă, aceasta din urmă fiind declarată decedată.
Intervenția este una dificilă ce presupune o atenție sporită din partea salvatorilor, în prezent se acționează cu utilaje și echipamentele specifice din dotare în vederea îndepărtării pământului, bucăților de rocă și extragerea celor trei victime.
Ada Botezan