Ascultă Radio România Reșița Live

Tocană de bivol pe Circuitul Gastronomic Arădean ce începe la Pecica

Revenirea la Arad este programată la ora 15.
Consiliul Județean are deja experiența organizării acestor evenimente. Anul trecut a inițiat și organizat Circuitul Cramelor, cu un succes mare la arădeni, cu vizitatori și din Ungaria, Germania, Italia, Statele Unite, Republica Moldova, Austria.

Anul acesta, s-a decis extinderea programului, prin înființarea Circuitului Gastronomic și continuarea Circuitului Cramelor, la toamnă. Proiectul „Circuitul Gastronomic Arădean” care începe în 5 mai, la Pecica, se va încheia în 15 decembrie, la Săvârșin, printr-un tăiat tradițional de porc.

Ce ne dorim cu acest program este ca arădenii să își descopere sau să își redescopere județul. Sunt locuri foarte frumoase în județul Arad, oameni foarte gospodari. Unii dintre ei sunt chiar mai bine cunoscuți de străini decât de arădeni. Nu ne-am propus să fie doar un eveniment de degustare, ci și unul de prezentare a specificului local, a unor obiective relevante, a unor personalități importante care și-au lăsat amprenta asupra comunității respective. În calitate de președinte al Consiliului Județean, am avut această inițiativă pentru că gastronomia face parte din cultura Aradului, în sens larg, și vreau să le arătăm tuturor că Aradul are cu ce se lăuda!„, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Sergiu Bîlcea, vicepreședintele Consiliului Județean, a punctat felul în care CJA dorește să conecteze comunitățile Aradului, cu o rețea de drumuri modernizate. „De anul acesta, începem să modernizăm drumurile județene, nu doar să le reparăm. Strategia noastră prevede reabilitarea și modernizarea a 300 de kilometri de drumuri județene. Ca să ne promovăm valorile, inclusiv zestrea gastronomică sau turistică, avem nevoie de o infrastructură modernă și sigură. Lucrările ce vor începe în mai multe zone ale județului vor fi ample, nu doar niște simple reparații„, a completat Sergiu Bîlcea.

Petru Antal, primarul orașului Pecica, s-a declarat încântat de faptul că circuitul gastronomic începe chiar cu Pecica. „Avem ce oferi turiștilor. Pecica este recunoscută prin varietatea sa gastronomică, iar ferma de bivoli reprezintă ceva inedit pentru județul nostru. De asemenea, avem două biserici monument istoric, atât cea romano-catolică, cât și cea ortodoxă„, a afirmat primarul Petru Antal.

Ferma de bivoli are 40 de exemplare, de diferite vârste, și a atras mii de vizitatori, de la înființarea ei, în anul 2013. În cadrul Fermei funcționează un muzeu modern al tradițiilor pecicane.

Înscrierile la circuitul gastronomic se pot face la numărul de telefon 0728.116.412, de luni până vineri, între orele 9.30-16.30. Cei care doresc se pot înscrie și on-line, pe site-ul www.sageataverde.ro. Prețul pachetului la Pecica este de 50 de lei, cu transport inclus.

Tocană de bivol pe Circuitul Gastronomic Arădean ce începe la Pecica

Articol editat de Radio Resita, 6 aprilie 2018, 11:52

Revenirea la Arad este programată la ora 15.
Consiliul Județean are deja experiența organizării acestor evenimente. Anul trecut a inițiat și organizat Circuitul Cramelor, cu un succes mare la arădeni, cu vizitatori și din Ungaria, Germania, Italia, Statele Unite, Republica Moldova, Austria.

Anul acesta, s-a decis extinderea programului, prin înființarea Circuitului Gastronomic și continuarea Circuitului Cramelor, la toamnă. Proiectul „Circuitul Gastronomic Arădean” care începe în 5 mai, la Pecica, se va încheia în 15 decembrie, la Săvârșin, printr-un tăiat tradițional de porc.

Ce ne dorim cu acest program este ca arădenii să își descopere sau să își redescopere județul. Sunt locuri foarte frumoase în județul Arad, oameni foarte gospodari. Unii dintre ei sunt chiar mai bine cunoscuți de străini decât de arădeni. Nu ne-am propus să fie doar un eveniment de degustare, ci și unul de prezentare a specificului local, a unor obiective relevante, a unor personalități importante care și-au lăsat amprenta asupra comunității respective. În calitate de președinte al Consiliului Județean, am avut această inițiativă pentru că gastronomia face parte din cultura Aradului, în sens larg, și vreau să le arătăm tuturor că Aradul are cu ce se lăuda!„, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Sergiu Bîlcea, vicepreședintele Consiliului Județean, a punctat felul în care CJA dorește să conecteze comunitățile Aradului, cu o rețea de drumuri modernizate. „De anul acesta, începem să modernizăm drumurile județene, nu doar să le reparăm. Strategia noastră prevede reabilitarea și modernizarea a 300 de kilometri de drumuri județene. Ca să ne promovăm valorile, inclusiv zestrea gastronomică sau turistică, avem nevoie de o infrastructură modernă și sigură. Lucrările ce vor începe în mai multe zone ale județului vor fi ample, nu doar niște simple reparații„, a completat Sergiu Bîlcea.

Petru Antal, primarul orașului Pecica, s-a declarat încântat de faptul că circuitul gastronomic începe chiar cu Pecica. „Avem ce oferi turiștilor. Pecica este recunoscută prin varietatea sa gastronomică, iar ferma de bivoli reprezintă ceva inedit pentru județul nostru. De asemenea, avem două biserici monument istoric, atât cea romano-catolică, cât și cea ortodoxă„, a afirmat primarul Petru Antal.

Ferma de bivoli are 40 de exemplare, de diferite vârste, și a atras mii de vizitatori, de la înființarea ei, în anul 2013. În cadrul Fermei funcționează un muzeu modern al tradițiilor pecicane.

Înscrierile la circuitul gastronomic se pot face la numărul de telefon 0728.116.412, de luni până vineri, între orele 9.30-16.30. Cei care doresc se pot înscrie și on-line, pe site-ul www.sageataverde.ro. Prețul pachetului la Pecica este de 50 de lei, cu transport inclus.

 

Oţelu Roşu: Dorinel Umbrărescu a cumpărat toate activele combinatului siderurgic din Valea Bistrei, obiectiv industrial cu o tradiție de peste două secole. Tranzacția este scutită de TVA
Actualitate sâmbătă, 21 decembrie 2024, 16:00

Oţelu Roşu: Dorinel Umbrărescu a cumpărat toate activele combinatului siderurgic din Valea Bistrei, obiectiv industrial cu o tradiție de peste două secole. Tranzacția este scutită de TVA

Firma Eco Wind Power, controlată de familia antreprenorului Dorinel Umbrărescu, cel mai important constructor de drumuri din România, a...

Oţelu Roşu: Dorinel Umbrărescu a cumpărat toate activele combinatului siderurgic din Valea Bistrei, obiectiv industrial cu o tradiție de peste două secole. Tranzacția este scutită de TVA
Micii elevi de la Colegiul Național „Traian Lalescu” sprijină construirea primei clinici de oncologie din Banatul Montan
Actualitate sâmbătă, 21 decembrie 2024, 10:58

Micii elevi de la Colegiul Național „Traian Lalescu” sprijină construirea primei clinici de oncologie din Banatul Montan

Micii elevi de la Colegiul Național „Traian Lalescu” sprijină construirea primei clinici de oncologie din Banatul Montan Elevii din ciclul...

Micii elevi de la Colegiul Național „Traian Lalescu” sprijină construirea primei clinici de oncologie din Banatul Montan
34 de locuri de muncă sunt vacante în Caraş-Severin
Actualitate sâmbătă, 21 decembrie 2024, 08:30

34 de locuri de muncă sunt vacante în Caraş-Severin

34 de locuri de muncă sunt vacante în Caraş-Severin. Acestea sunt disponibiile în municipiile Reşiţa şi Caransebeş. AJOFM Caraș-Severin a...

34 de locuri de muncă sunt vacante în Caraş-Severin
Condiții moderne pentru preșcolarii din Muncitoresc și Dealul Mare!
Actualitate sâmbătă, 21 decembrie 2024, 07:30

Condiții moderne pentru preșcolarii din Muncitoresc și Dealul Mare!

Condiții moderne pentru preșcolarii din Muncitoresc și Dealul Mare! Două grădinițe intră în circuitul școlar după ample lucrări de...

Condiții moderne pentru preșcolarii din Muncitoresc și Dealul Mare!
Actualitate vineri, 20 decembrie 2024, 18:04

Ion:”Diagnosticul de cancer a fost crunt, în special pentru familie. Eu m-am obişnuit şi am devenit mai optimist”

Cancerul pulmonar este cel mai grav tip de cancer! Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în Europa în fiecare minut şi în lume la...

Ion:”Diagnosticul de cancer a fost crunt, în special pentru familie. Eu m-am obişnuit şi am devenit mai optimist”
Actualitate vineri, 20 decembrie 2024, 17:30

Caraş-Severin: Şalăul, păstrăvul, crapul şi somnul – cele mai căutate specii de peşte pentru masa de sărbători

În ultimii ani şi în România, a apărut o tendință din ce în ce mai populară de a consuma pește la mesele de sărbători, o tradiție care...

Caraş-Severin: Şalăul, păstrăvul, crapul şi somnul – cele mai căutate specii de peşte pentru masa de sărbători
Actualitate vineri, 20 decembrie 2024, 16:52

Al doilea tramvai lovit în traficul reșițean

Un nou accident rutier în care a fost implicat un tramvai, a avut loc astăzi în Reșița. S-a întâmplat chiar în prima zi de când tramvaiele...

Al doilea tramvai lovit în traficul reșițean
Actualitate vineri, 20 decembrie 2024, 14:31

Comunitatea din Oravița, sprijin pentru prima clinică de oncologie din Caraș-Severin

Comunitatea din Oravița a demonstrat, încă o dată, puterea solidarității prin contribuția sa la construirea primei clinici de oncologie din...

Comunitatea din Oravița, sprijin pentru prima clinică de oncologie din Caraș-Severin