Temperaturi caniculare în vestul țării: medicii recomandă precauție și hidratare
Odată cu încălzirea vremii apar şi problemele de sănătate, iar bolnavii cronici, copiii şi gravidele sunt cei mai afectaţi în această perioadă. Medicii secţiei de Urgenţe a Spitalului Judeţean din Reşiţa sunt pergătiţi pentru a acorda primul ajutor celor care sunt afectaţi de căldură.
Articol editat de Daiana Rosca, 8 iunie 2024, 12:21
Pentru a nu ajunge însă la spital, doctorul Emil Bunda îndeamnă cărăşenii să ţină cont de câteva reguli simple:
„Noi sperăm să nu avem prea multe cazuri în primul rând să evităm expunerea excesivă la căldură, să evităm ieșitul din casa între orele în care temperaturile sunt insuportabile asta înseamnă undeva între 10.00 și 17.00, consum suficient de lichide haine de culori deschise și ușoare.”
În special vârstnicii au avut câte ceva de rezolvat astăzi la orele prânzului şi nu au ţinut cont de temperaturile ridicate. În timp ce unii s-au retras la umbră, alţii şi-au continuat drumul protejandu-se cu câte o umbrelă:
„E cald, este foarte cald și astăzi nu am nici pălărie, în rest stau la umbră, aici e bine. Eu mă protejez cu umbrela pentru că soarele mă deranjează, asta e a venit vara. Eu mă odihnesc la umbră dar trebuie să mai fac și câte un popas pentru că am plecat la bancă să-mi rezolv niște treburi.”
În acest sfârşit de săptămână în regiunea de Vest a ţării temperaturile vor creşte treptat şi vor ajunge în unele zone la 35 de grade, astfel ca medicii avertizează în special vârstnicii, bolnavii cronici, gravidele şi copiii să nu se expună la orele prânzului la soare pentru a nu avea de suferit.