Stingătoarele de incendiu sunt la mare căutare
Înţelegem că stingătoarele sunt la mare căutare în această perioadă. Nu putem vorbi însă despre o criză, spune reprezentantul unui supermarket, în care se vând inclusiv stingătoare.
Articol editat de Sebastian Dragomir, 13 noiembrie 2015, 06:00 / actualizat: 13 noiembrie 2015, 7:01
Tragedia din clubul Colectiv şi intensificarea controalelor executate de inspectorii de prevenire de la ISU i-au făcut pe mulţi patroni de firme să se deştepte în ceasul al 12-lea.
De vreo două săptămâni e mare vânzoleală la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din ţară. Foarte mulţi proprietari de localuri vin să se intereseze ce trebuie să facă pentru a intra în legalitate. Eliberarea avizului pentru securitate la incendiu presupune îndeplinirea mai multor condiţii, iar una, extrem de importantă, este dotarea cu echipamente de stingere a incendiului. Despre banalul stingător i-am cerut informaţii locotenentului colonel Aurelian Miloş de la Inspecţia de prevenire a ISU Semenic. Acesta a reamintit că termenul de valabilitate a stingătorului cel mai des folosit, P6, este de 5 ani. După această perioadă el trebuie, obligatoriu schimbat. Între timp, stingătorul trebuie supus unor verificări executate de firme autorizate.
Înţelegem că stingătoarele sunt la mare căutare în această perioadă. Nu putem vorbi însă despre o criză, spune reprezentantul unui supermarket, în care se vând inclusiv stingătoare.
În Caraş-Severin sunt două firme autorizate în verificarea, repararea şi încărcarea pentru toate tipurile de stingătoare de incendiu omologate în România. Şi acestea au fost căutate de clienţi, iar numărul acestora a crescut cu 20%.
Ar fi bine ca şi acasă să avem stingătoare, sunt de părere cetăţenii, dar acest lucru nu se întâmplă. „Este foarte util în cazuri de urgenţă. Probabil, cei care nu îl au în casă regretă după ce a izbucnit focul. Este foarte bun, dar nu ştiu câţi şi-l permit”, spune un reşiţean.
(Sebastian Dragomir)