Starea de sănătate a 80 dintre răniţi rămâne critică sau gravă
80 dintre ei sunt în stare gravă sau critică.
Articol editat de Mirabela Afronie, 5 noiembrie 2015, 19:37
133 de răniţi, în urma incendiului de vineri seară de la Clubul Colectiv din Capitală, sunt în continuare internaţi în spitalele bucureştene.
80 dintre ei sunt în stare gravă sau critică.
Medicii au făcut mai multe transplanturi de piele pacienţilor care au arsuri pe suprafeţe mari ale corpului.
La Spitalul Bagdasar-Arseni, 15 persoane se află în stare critică sau gravă.
Şeful Secţiei de Chirurgie Plastică a unităţii sanitare, Andrei Mircea Carantino, i-a spus reporterului Radio România Actualităţi, Atena Teognoste, că starea de sănătate a pacienţilor de aici s-a îmbunătăţit:
„Ca şi stare generală a pacienţilor, putem spune că este un pic ameliorată spre bine. Sigur, sunt pacienţi în continuare în stare critică, sunt pacienţi în continuare în stare foarte gravă, dar sunt şi pacienţi care au început să dea semne de îmbunătăţire a stării generale. Noi am început deja grefările, acoperirea defectelor cu piele. Suntem încrezători, mergem înainte, ei luptă, noi luptăm”, a spus Andrei Mircea Carantino.
***************
Medicii de la Spitalul Judeţean din Timişoara au fost solicitaţi să ajute colegii din Bucureşti în cazul victimelor tragediei din Clubul Colectiv. Doi specialişti în Terapie Intensivă au ajuns deja în Capitală, unde, alături de medici de acolo, vor instala un plămân artificial unui pacient aflat în stare critică, transmite radiotimisoara.ro.
Medicii timişoreni au cea mai mare experienţă în domeniu, secţia ATI de la Spitalul Judeţean având deja 50 de cazuri soluţionate.
Plămânul artificial a fost utilizat pentru prima dată la ATI Timişoara în anul 2013. Prin noua tehnică, sângele pacientului este trecut printr-un dispozitiv care asigură eliminarea dioxidului de carbon în exces şi oxigenarea sângelui.
Dispozitivul este numit şi ‘plămân artificial’, întrucât structura sa este asemănătoare cu cea a alveolelor pulmonare, suplinind funcţia plămânului atunci când aceasta este compromisă.
Pe de altă parte, medici voluntari de la Spitalul Judeţean vor pleca, în următoarea perioadă, la Bucureşti, pentru a ajuta la îngrijirea pacienţilor arşi. Voluntarii, specialişti sau rezidenţi, vor pleca în echipe de câte doi, timp de o săptămână fiecare.
SURSA: www.romania-actualitati.ro
Foto: www.mondonews.ro