Spitalul Oraşenesc Moldova Nouă se modernizează dar are nevoie de medici
Spitalul Orăşenesc Moldova Noua se modernizează. Cu sprijin financiar de la Uniunea Europeană dar şi de la bugetul local, unitatea medicala beneficiază de zeci de echipamente medicale noi. Acum se lucrează la implementarea unui sistem de digitalizare, după cum ne-a declarat managerul Sebastian Pătroi.
Articol editat de Daiana Rosca, 30 iulie 2023, 09:05 / actualizat: 30 iulie 2023, 19:15
„Achiziţionăm aparatură medicală cu finanţare de la bugetul de stat şi de la bugetul local partea de cofinanţare aparatură în valoare de 8,6 milioane de lei. Aici e vorba de aparatura pentru radiologie, ecografe, defibrilatoare, aparatură pentru recuperare, pentru laboratorul de analize medicale. Sunt 96 de echipamente pe care le achiziţionam. În jur de 70 şi ceva de echipamente au sosit deja. Pai sperăm cu ajutorul acestor echipamente, calitate serviciilor medicale să crească.
Cât despre condiţiile hoteliere noi le îmbunătăţim constant în sensul că intervenim cu zugrăveli, cu igienizarea spaţiilor. Avem şi un proiect de dotare a compartimentului de nou-născuţi cu aparatură medicală. De asemenea, digitalizare a spitalului prin PNRR, investiţii în sistemele informatice din infrastructura digitală a unităţilor sanitare publice. Pâna în data de 4 august ar trebui să depunem documentaţia şi vreau să ne calificăm”.
Spitalul Orăşenesc Moldova Noua are o capacitate de 145 paturi pentru spitalizare continuă şi 8 paturi pentru spitalizare de zi.
Spitalul Orăşenesc Moldova Nouă are nevoie de medici. Mai multe posturi importante au fost scoase din nou la concurs. Cu sprijinul primăriei din Clisura Dunării managerul Sebastian Pătroi le poate oferi tinerilor medici care vor dori să profeseze la Moldova Nouă locuinţe de serviciu, de tip ANL.
„Scoatem nişte posturi de medic cardiolog, neurolog, radiolog, medic internist şi anestezist. Am avut pubicate aceste posturi, nu s-a prezentat nimeni. Dorim să republicăm în momentul în care legislaţia ne permită, adică să nu fie blocate angajările în sănătate. Pacienţii din zonă, în momentul acesta merg în Reşiţa sau la Oraviţa pentru a găsi un medic diabetolog, cardiolog este în zonă, dar dorim ca şi în spital să beneficiem de acest serviciu. Radiolog nu este, nu am avut înultimii ani. Dorim să le asigurăm o locuinţă ANL”.
Sursa foto: www.spitalmoldovanoua.ro